Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sahibi Semih Erdem, korona virüs ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ERDEM: EN ZOR KOŞULLARDA HALKI BİLGİLENDİRMEYE DEVAM ETMİŞLERDİR

Kamuoyunun özellikle hassas süreçlerde çok daha dikkatli bir şekilde bilgilendirilmesi gerektiğine vurgu yapan FHGC Başkanı Semih Erdem,  “İnsanımızın bu kriz döneminde basınımıza, doğru, hızlı ve tarafsız habercilik açısından büyük ihtiyacı var. Tarih sayfalarına bakacak olursak, Kurtuluş Savaşı döneminde başta yerel gazeteler olmak üzere en zor koşullarda halkı bilgilendirmeye devam etmişlerdir” dedi.

ERDEM: HER KOŞULDA DOĞRU BİLGİ SUNULMALI

“Bugün de bize düşen gerekli önlemleri alarak halkın her zaman olduğu gibi yine gözü, kulağı ve sesi olmaktır” diyen Başkan Erdem, “ Sorumsuz ve art niyetli kişilerin cirit attığı sosyal medyadaki dezenformasyonu, sorumluluğunun bilincindeki yazılı, görsel, sesli ve elektronik medya unsurları tolere edebilir. Halkımız, sosyal medyadaki aldatıcı, provakatif duyuruları dikkate almadan bu güvenilir haber kaynaklarına itibar etmelidir” diyerek kamuoyunun her koşulda doğru bilgiyle buluşturulması gerektiğini belirtti.

ERDEM: GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALI!

Bu durumda yapılması gerektiğini kaydeden Başkan Erdem, “Sahada görev almayan haber editörü, sayfa sekreteri gibi personelin görevlerini evden çıkmadan güven içinde yapabileceğini, haber mahalli ve kaynağına gitmek zorunda olan basın emekçilerinin gerekli hijyen koşullarının sağlanmadan haber takibine gönderilmemesi gerekiyor” diyerek basın mensuplarının gerekli önlemleri alarak çalıştırılması gerektiğini ifade etti.

ERDEM: BÖYLESİ SÜREÇTE BASIN MENSUPLARINA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Erdem, “Bu dönemde başta sağlık çalışanları akabinde de basın mensuplarına büyük görev düşüyor. Paniğe kapılmadan, tedbiri de elden bırakmadan; doğru, şeffaf, hızlı ve tarafsız habercilik ilkelerinden taviz vermeden özveri ile çalışacağımız bir dönemdeyiz” diyerek sözlerini tamamladı ve özellikle sahada çalışan basın mensuplarının çok daha hijyen kurallarına dikkat etmesi gerektiğini öğütledi.