Elazığ Esnaf Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, 2020 yılının değerlendirmesini yaptı.

ERDEM: BU SÜRECİ ATLATAMADIK, ATLATAMIYORUZ

Sıkıntıların deprem ile başladığını söyleyen Erdem, pandemi ile süreci devam ettiğini belirterek, “2020 yılı 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 şiddetindeki deprem bizleri gerçekten derinden üzmüştür. Allah inşallah bir daha öylesi depremleri ilimize ve ülkemize yaşatmasın diyoruz. Deprem’in yaralarını saramadan Mart ayında bu sefer pandemi süreci ile karşılaştık. Pandemi süreci sadece ilimizde ülkemizde değil bütün dünyayı risk altına aldı. Bu da çok kötü bir tablo. Halen daha bu süreci de atlatamadık, atlatamıyoruz. İnşallah tez zamanlarda bu süreçte geçer ve biter diye düşünüyoruz” dedi.

ERDEM: NETİCE ALAMADIK

Depremin ardından esnafa kredi desteğinde bulunulduğunu anımsatan Başkan Erdem, “Vatandaş esnaf para kazanamayınca ödemelerde çok sıkıntı yaşıyorlar, zorluk yaşıyorlar. Bundan dolayı bizim yetkililerden talebimiz bu kredilerin mutlaka bir yıl daha ertelenmesini biz buradan esnafımız adına ciddi manada talep ediyoruz. Çalışmalarımız var ama doğru düzgün netice alamadık. İnşallah bu konudan dolayı bir netice çıkar” diye kaydetti.

ERDEM: ELAZIĞ VATANINI MİLLETİNİ SEVEN BİR İL

Başkan Erdem, Elazığ’ın özel bir kent olduğunu belirterek, pozitif ayrımcılık beklediklerini kaydederek, “Elazığ başka bir il değil. Elazığ doğuyu batıya bağlayan bir kavşak noktasında olan bir yer. Gerçekten devletçi, milliyetçi, vatanını milletini seven bir il. Elazığ’a deprem ve pandemiden dolayı; tabi ki iki deprem yaşamış gibi görüyoruz. Hiç değilse Elazığ’a bir pozitif ayrımcılık yapılsın. Bazı illerde de bunlar yaşandı ama oralarda hibe krediler verildiğini de biliyoruz ama bizlerde hibe kredi, hibe para verilmedi. Artık bu saatten sonra da inşallah milletvekillerimiz, bakanlarımız cumhurbaşkanımıza ulaşabilirse bu en azından bir nebzede olsa yardımcı olabilirler diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ERDEM: DEVLETİMİZDEN TALEP EDİYORUZ

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Erdem, şehre sahip çıkılması gerektiğini söyleyerek, “Elazığ gibi bir ile farklı bir sahip çıkılması lazım diye düşünüyorum. Elazığ’ın geçmişteki özellikleri de vatan için, millet için kendisini feda eden çok insanlarımız oldu. Biz bunu devletimizden talep ediyoruz” dedi.