Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem Kanal Fırat’ın Türkiye’nin en iyi televizyon kanalı seçilmesi nedeniyle medya grubumuzu ziyaret ederek tebrik etti.

“YASEMİN HANIMIN CUMHURBAŞKANIMIZDAN ÖDÜLÜ ALMASI BİZLERİ ÇOK MUTLU ETTİ”

İHA Elazığ Temsilcisi Halil İbrahim Varlı ile birlikte medya grubumuzu ziyaret eden Semih Erdem, “Türkiye’de Elazığ’da yayın yapan bir televizyonumuzun bu ödülü Cumhurbaşkanımızın elinden alması Elazığlılar için bizler için bir gurur kaynağıdır. Bizler bir cemiyet olarak bundan daha çok gururlandık. Bu nedenle Kanal Fırat’ı tebrik ediyorum,  inşallah her sene böyle birinci olursunuz yerel televizyonlar içinde. Biz çok onurlandık çok gururlandık çok sevindik. Elazığ’ımızın adına Televizyonumuzun birinci gelmesi ve birinci olarak Yasemin Hanımın cumhurbaşkanımızdan ödülü alması bizleri çok mutlu etti, çok sevindik”dedi.

“BASIN OLARAK HÜKÜMETİMİZDEN DESTEK İSTİYORUZ”

Türkiye’deki ekonomik duruma da değinen FHGC Başkanı Semih Erdem, Televizyonların uydu paralarını dolar üzerinden ödemeleri, gazete kağıtlarının dolar üzerinden alınması nedeniyle basın sektörünü zorladığını ifade ederek, “Dolardaki artış televizyonlarımızın uydu kiraları dolarla olduğu için çok büyük etkiliyor televizyonlarımızı. Bizler gazete kâğıdı alıyoruz ve bunla dolar bazında alınıyor. Çok büyük zamlar geldi. Her sektör gerçi şu anda hükümetimizden destek istiyor. Her sektör derken çiftçilerimiz istiyor, plastik sektörü istiyor. Bizde bu konularda basın olarak, televizyon ve gazeteler olarak hükümetimizden destek istiyoruz. Bu düşük faizli kredi olabilir. Yoksa bu gidişin sonu iyi değil. Televizyon için de değil, yerel gazeteler içinde değil. Çünkü bugün elemanlarımızın maaşını tamam veriyoruz ama 2 ay sonra 3 ay sonra gazete kâğıdı alabilecek miyiz, elemanlarımızın maaşını ödeyebilecek miyiz? Veya sizler ilerde yayın yapan televizyonlarsınız, uydu da yayın yapıyorsunuz bu uydu yayınlarını dolar olarak parasını ödeyebilecek miyiz? Bu konuda da hükümetimizden yardım istiyoruz. Yerel televizyonlar o ilin aynasıdır, o ilin yurt dışına olan sesidir” diye kaydetti.