Başkan Erdem: Medya Kuruluşları da KOSGEB Desteğinden Yararlanmalı!

Yerel Medya Kuruluşlarının pandemi döneminde adeta yaşam savaşı verdiğini belirten Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem; “Yerel medya kuruluşlarının da KOSGEB’in 3 yıl geri ödemesiz 75 bin liralık KOBİ Finansman Destek Programı’ndan yararlanması gerekiyor” dedi.

Başkan Erdem: Medya Kuruluşları da KOSGEB Desteğinden Yararlanmalı!

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem, yerel basının ilan ve reklam gelirlerinin koronavirüs salgını ile birlikte durduğuna dikkat çekti.

Başkan Erdem; imalat, bilgisayar programlama ile bilimsel Ar-Ge faaliyetlerinde bulunan ve yüzde 25 ciro kaybı yaşayan işletmeler için başlatılan programın yerel medya kuruluşları için krizden çıkış yolu olabileceğini söyledi.

ERDEM: PANDEMİ DÖNEMİNDE YEREL MEDYANIN İLAN VE REKLAM GELİRLERİ DURDU

Yerel medyanın pandemi döneminde yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Başkan Erdem; “Dünyayı etkisi altına alan ve ekonomik anlamda tüm sektörleri derinden etkileyen koronavirüs salgını, medya kuruluşlarını, özellikle de yerel basını pençesine almış, çok zor bir sürecin yaşanmasına neden olmuştur.  Bu dönemde yerel medyanın ilan ve reklam gelirleri durmuş, basılı gazetelerin tiraj gelirleri de yüzde 60 ile yüzde 80’lere varan oranlarda gerilemiştir. Bu süreçte firmalar reklamları tamamen durdururken, Basın İlan Kurumu üzerinden alınan resmi ilanlar da, icra ve ihale ilanlarının yayınlanmaması sonucu yüzde 90’lara varan oranlarda azalmıştır” ifadelerine yer verdi.

ERDEM: MEDYA KURULUŞLARI, ZORUNLU GİDERLERİNİ ÖDEYEMEYECEK DURUMA GELMİŞTİR

Kısa çalışma ödeneğinin yetersiz kaldığını belirten Başkan Erdem; “İlan, reklam ve tiraj gelirlerinden mahrum kalan medya kuruluşları, basın çalışanlarının maaşlarının ödenmesi bir yana, zorunlu giderlerini ödeyemeyecek duruma gelmiştir.  Bu aşamada uygulamaya konan ‘kısa çalışma ödeneği’, bu ödenekten yararlanma olanağı bulunan kuruluşlar için can suyu olsa da yetersiz kalmıştır. Bu dönemde KOSGEB tarafından; KOBİ’lere uygun koşullarda finansal destek temin edilerek finansman sorunlarının çözümü, üretim, kalite ve standartlarını artırmaları, istihdam yaratmaları, uluslararası düzeyde rekabet etmelerinin sağlanması amacıyla başlatılan KOBİ Finansman Destek Programı, ekonomik alanda atılmış önemli bir adımdır. Ancak program, sadece imalat, bilgisayar programlama ile bilimsel Ar-Ge faaliyetlerinde bulunan ve yüzde 25 ciro kaybı yaşayan işletmeleri kapsamaktadır. KOSGEB’in 3 yıl geri ödemesiz 75 bin liralık KOBİ Finansman Destek Programı’ndan yerel medya kuruluşlarının da yararlanmasının sağlanması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını ve meslektaşlarımızın bu zor dönemde desteklenmesini bekliyoruz” diye kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2021, 14:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Zaza
Zaza - 3 yıl Önce

Çıkarlarınız için herşeyi gündeme getiriyorsunuz gazeteciye ne KOSGEB i gerekiyor güldürmeyin

Bu dünyada gazeteci milleti kadar
Bu dünyada gazeteci milleti kadar - 3 yıl Önce

Aç ve bozuk niyetli bir varlık yok..!!
Eminim

Elazığ da medya mı var?
Elazığ da medya mı var? - 3 yıl Önce

Karşısına çıkardığı yetkiliye yarım ağız bir soru sormaya başlamadan öve öve bitiremeyen, Elazığ a yapılacak Sütaş Entegre tesislerini Bingöle , kalkınma ajansını Malatya ya kurduran bir eski Bakanı her gelişinde havalimanında karşılayıp Bingöle uğurlayan, 2 kanal canlı yayına aldıkları Elazığ da en fazla eleştirilen Bakana dişe dokunur bir soru soramayıp Kanal İstanbulun derdi ile dertlenen bir medya olsa ne olur olmasa ne olur.

fddsf
fddsf - 3 yıl Önce

bir siz eksiktiniz herkes aldı ya sıra size geldi .

Leyla
Leyla - 3 yıl Önce

Ev hanımlarını bu covid fena vurdu günler yapılmıyor herkes evinde destek şart ev hanımlarınada

Dursun
Dursun - 3 yıl Önce

Siz neyin derdine düşmüşsunuz bırakın garibanlar faydalansin Allah gözünüzü doyursun ne diyeyim

Atilla
Atilla - 3 yıl Önce

Hemen herkes bu durumdan nasıl bir çıkar sağlarım derdinde. Kosgeb ile gazeteciler arasında da bağlantı kurdunuz ya helal olsun..

SIRADAKİ HABER

banner137