BAŞKAN ERDEM: “SON BAŞVURU TARİHİ 31 ARALIK”

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, kamuya olan borç yükünü azaltmak için bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkındaki kanunun yürürlüğe girmesi ile ilgili açıklama yaptı.

BAŞKAN ERDEM: “SON BAŞVURU TARİHİ 31 ARALIK”

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem’in açıklaması şöyle;

“MEVCUT BORÇLARINI FAİZLERİ SİLİNEREK PEŞİN VEYA TAKSİTLİ OLARAK ÖDEYEBİLECEKLERDİR”

“Esnaf ve Sanatkârlarımızın kamuya olan borç yükünü azaltmak için,7256 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkındaki kanun, 17 kasım 2020 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. 7256 sayılı yapılandırma kanununa göre; gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıt vergisi, KDV,ÖTV gibi tüm vergiler bu kanuna göre yapılandırılabilinecektir. Kanundan yararlanabilmek istiyenlerin,31 Aralık 2020 Tarihine kadar ilgili vergi dairelerine başvurmaları gerekmektedir. Başvuruda bulunan Esnaf ve Sanatkarlarımızın Borçlarının faizleri silinerek peşin veya taksit seçenekleriyle ödeyebileceklerdir. Peşin veya ilk taksit ödemeleri 1 Şubat 2021 (Bu tarih dahil) tarihine kadar yapılması gerekiyor. Esnaf ve Sanatkarlarımızın TESK’in 17.11.2020 tarihli 181 sayılı genelgesine istinaden üyesi oldukları odalara olan aidat borçlarını 31 Ocak 2021 tarihine kadar ilgili odalarına başvuru yaparak mevcut borçlarını faizleri silinerek peşin veya taksitli olarak ödeyebileceklerdir.

“SON ÖDEME TARİHİ 01.MART.2021’DİR”

Sosyal Güvenlik Kurumuna olan 4/a,4/b,4/c sigortalıların sigorta pirimleri, idari para cezaları, GSS pirimleri, Bağ-kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacakları vs gibi borçlar 7256 sayılı yapılandırma kapsamına girmektedir. Son başvuru Tarihi 31.12.2020 tarihe kadardır. Başvuruda bulunmak ve ilk taksitin son ödeme tarihi 01.Mart.2021’dir.

“BU FIRSATI KAÇIRMAMALILAR”

Tüm Dünyada olduğu gibi Ülkemizide esir alan COVİD-19 pandemisi nedeniyle başvurularınızın www.gib.gov.tr adresinde yer alan İnterakif Vergi Dairesi uygulaması üzerinden elektronik ortamda ya da posta yoluyla yapılması ve ödemelerde de kredi kartı veya banka kartı ile interaktif vergi dairesi üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödeme yöntemlerinin tercih edilmesi hususunu hatırlatmak isterim. Esnaf ve Sanatkarlarımızın 7256 sayılı yapılandırma kanunun dan faydalanarak borçlarını yapılandırıp, bu fırsatı kaçırmamalarını ister, selam ve saygılarımızı sunarım.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Zülfücü
Zülfücü - 3 yıl Önce

Çok yaşa emi cemil emmi, müşteri velinimetimizdir sözü varya boşver onu Elazığ esnafı için söylememişler.

Ogeday
Ogeday - 3 yıl Önce

Çok teşekkür ederim Hatırlattınızz büyük hizmet

SIRADAKİ HABER

banner137