Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem Barış Pınarı Harekatı nedeniyle açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Barış Pınarı Harekâtının başladığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmıştır.  Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir” diyerek net bir dille neden sınır ötesi bir operasyon başlattığımızı ifade etmişti.  Erdoğan’ın bu söyleminin ardından siyasi erkanın büyük çoğunluğu da iktidar ile bu konuda hem fikir olduğunu kaydeden açıklamalar yaptı.   Yani devlet ve millet bir kez daha kenetlenerek ordumuzun yanında yer aldığını tüm dünyaya haykırdı. Bu gelişmelerin ardından herkesin gözü kulağı operasyon bölgesine çevrildi. Konuya ilişkin bir açıklamada FHGC Başkanı Semih Erdem’den geldi. İşte Erdem’in konuya ilişkin yaptığı açıklamanın detayları…

ERDEM: MEDYAMIZA CİDDİ BİR SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Türkiye’nin teröre geçit vermemek için başlattığı operasyonun batı medyası tarafından çok farklı şekilde kara propaganda malzemesi yapılarak dünya basınına sunulmakta diyen Erdem, “ Bu nedenle her zaman sorumluluklarının bilincinde olan medyamıza çok daha ciddi bir sorumluluk düşmektedir. Kahraman ordumuz sınır ötesinde gerekli mücadeleyi canı pahasına verirken biz basın mensupları da kamuoyunu bu süreçte ene sağlıklı şekilde bilgilendirmeliyiz. Lakin bu hassas süreçte ne yazık ki bazı basın yayın organları devletimiz ve cumhurbaşkanımızı suçlamaktadır.  Oysa gün birlik ve beraberlik günüdür ve basında bu süre içerisinde üzerine düşen birlikteliği yapmak zorundadır” dedi.

ERDEM: ELAZIĞ BASINININ DURUŞU ÖRNEK ALINMALI

Elazığ basınının vatan ve millet konusunda her zaman hassas bir tutum sergilediğine de dikkat çeken Başkan Erdem, “Elazığ insanı da basını da her zaman her koşulda devletinin ve milletinin arkasındadır. Bu bağlamda Elazığ basınının böylesi hassas süreçlerde tüm medya tarafından örnek alınmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Şunu net bir şekilde bilinmeli ki;  ülkemizin yaptığı Barış Pınarı Harekâtı dünya barışına hizmet için yapılmaktadır” dedi.

ERDEM: GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR

Başkan Erdem, “Ulu Önder Atatürk’ün ifadesi ile; “Türk Orduları tarihte benzeri görülmemiş kahramanlıklar, fedakârlıklar göstermiştir” Atamızın bu sözünden de hareketle, Barış Pınarı Harekâtından da ordumuzun zaferle döneceğine inancımız tamdır. Az öncede ifade ettiğim gibi askerlerimiz teröre geçit vermemek adına çabalarken medya mensupları olarak bizler de kara propagandaya geçit vermemek adına milli bir duruş sergilemeliyiz. Gün birlik günüdür” diyerek sözlerini tamamladı.