Diyanet Sen Elazığ Şube Başkanı Murat Ergen, Elazığ’da camilerin biriken elektrik ve doğalgaz borçlarının ödenmesi için muhatap bulamadıklarını kaydetti.

ERGEN: DOĞALGAZ VE ELEKTRİK FATURALARI ÇOK YÜKSEK MEBLAĞLAR OLUŞTURMUŞTUR

Başkan Ergen, “Depremin olduğu geceden itibaren, Valiliğimizin talimatıyla bütün camilerimiz açılmış, sokakta kalan ve evlerine girmeye korkan vatandaşlarımız camilerimizde misafir edilmiştir. Bu süreçte din görevlilerimiz üstün bir gayretle camilere sığınan vatandaşlarımıza hizmet etmiş, battaniye, gıda, temizlik gibi birçok olanak hazırlamıştır. Bu süreç yaklaşık bir ay sürmüştür. Ancak, camilerimizin depremden sonra gece gündüz açık kaldığı bu sürede, camilerin ısıtılması amacıyla, doğalgaz ve elektrik faturaları çok yüksek meblağlar oluşturmuştur” dedi.

ERGEN: BİR AN ÖNCE BU SORUNU ORTADAN KALDIRMASINI İSTİYORUZ

O dönemde görüşülen yetkililerin biriken ödenmemiş faturaların Türkiye Diyanet Vakfı ve AFAD tarafından ödeneceğini ifade ettiklerini belirten Başkan Ergen, “Bu hafta içerisinden elektrik ve doğalgaz faturalarının ödenmesi hususunda camilerimize tebligat yapılmış olup, borcunu ödemeyen camilerimizin elektrik ve doğalgazının kesileceği uyarısı yapılmıştır. Bu süreçte ne Türkiye Diyanet Vakfı ne de AFAD tarafından herhangi bir ödenek verilmemesi din görevlilerimizi ve cami derneklerimizi zor durumda bırakmaktadır. Depremde vatandaşlarımızın hizmetine açılan camilerimizin elektrik ve doğalgaz faturalarını kim ödeyecek, Yaşanacak mağduriyetin önüne geçmek için kim muhatap alınacak, Camilerimizin elektrik ve doğalgazları kesilirse, bunun utancını şehir olarak nasıl yaşayacağız? AFAD tarafından bu mağduriyetin giderilmesi kimin sorumluluğunda ise bir an önce bu sorunu ortadan kaldırmasını istiyoruz” dedi.