Başkan Ergen: “Şehir içinde kalan kamu kurumları kaldırılmalı”

Elazığ Kent Konseyi, şehrin sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili açıklama yaptı. Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, son dönemlerde şehrin gündeminde olan  karayolları ve orman bölge müdürlüğü binalarının taşınması ile ilgili her kesimin desteğini beklediklerini söyledi.

Başkan Ergen: “Şehir içinde kalan kamu kurumları kaldırılmalı”

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, 24 Ocak’ta meydana gelen depremin ardından, Elazığ’ın yeniden inşası konusunda atılan olumlu adımlarla birlikte; kulak ardı edilen,insanı mutsuz eden ve şehrin önünü tıkayan bir takım olumsuzlukların bulunduğuna dikkat çekti.

Ergen, TOKİ konutlarının gecikmesi, yerinde konut yapımında meydana gelen gecikme, orta hasar muamması, kış şartlarında konteyner’da kalan vatandaşların mağduriyeti, ağır hasarlı binaların yıkımında meydana gelen trafik ve çevre kirliliği gibi sorunlara çözüm üretilmesini beklediklerini söyledi.

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“24 Ocak tarihinde meydana gelen depremin ardından, şehrimizin yeniden inşası konusunda atılan olumlu adımlarla birlikte, ne yazık ki kulak ardı edilen, insanımızı mutsuz eden, şehrin önünü tıkayan bir takım olumsuzluklar da bulunmaktadır.

“BU ŞEHRİN GELECEĞİNİ BİRLİKTE PLANLAMA ZORUNLULUĞUMUZ VARDIR”

TOKİ konutlarının gecikmesi, yerinde konut yapımında meydana gelen gecikme, orta hasar muamması, kış şartlarında konteyner’da kalan vatandaşların mağduriyeti, ağır hasarlı binaların yıkımında meydana gelen trafik sorunu ve çevre kirliliği gibi sorunlar şehrimiz adına çözüm üretilmesini beklediğimiz problemlerdir.  Bir şehrin mevcut dinamikleri ile birlikte yönetilmesi olarak nitelendirilen Yönetişim İlkesi gereği, bu şehrin geleceğini birlikte planlama zorunluluğumuz vardır.

“BİR YENİ SORUN OLARAK EKLENMİŞTİR”

Çok yakın zamanda şehrimizde yapılan dört inşaatı örnek vermek istiyorum. Birincisi Valilik binası. İkincisi DSİ Bölge Müdürlüğü binası. Üçüncüsü 60’lar sitesi. Dördüncüsü İl Emniyet Müdürlüğü Binası. Bu dört binanın şu andaki yerlerinde yapılmasının yanlış olduğu hususunda şehrin büyük bir kesimi hem fikir olduğu halde, maalesef bu binalar iyi bir planlama yapılmadan inşa edilmiştir. Zübeyde Hanım Caddesine sıfır mesafede Valilik binası, (arka kısımda yeterli alan olduğu halde) o caddenin uzun yıllar genişlemesini engelleyecektir. Yine DSİ Bölge Müdürlüğü binası ve 60’lar sitesi arsa takası ile başka bölgeye taşınabilecekken maalesef yerlerinde yapılarak şehrimizin önüne bir engel olarak yapılandırılmıştır. Yine yeni Emniyet binamız şehrin orta yerinde, bina stokunun en fazla olduğu alanda, araç park yeri dahi bulunamayan bir cadde üzerine inşa edilerek bu şehrin bitmek tükenmek bilmeyen sorunlarının üzerine bir yeni sorun olarak eklenmiştir.

“PROJE ŞEHRİN VİZYONUNU DA GÜÇLENDİRECEKTİR”

Son dönemde takip ettiğimiz bir başka konu da problem olmasın diye buradan Şehrimizin yetkililerine ve kamuoyuna uyarılarımızı yapmayı bir borç biliyoruz. Uzun yıllardır Elazığ’ın gündeminde olan ve bir türlü çözülemeyen Karayolları ve Orman Bölge Müdürlüğü binalarının taşınması hususu son dönemde yine gündemimize girmiş bulunmaktadır. Bu iki Bölge Müdürlüğü’nün farklı bir alana taşınması ve Ahmet Aytar meydanının yeniden yapılanması ile birlikte, Öğretmenevinden 60’lar sitesine kadar olan alanda şehrin nefes alacağı çok güzel bir rekreasyon alanı oluşacaktır. Aynı zamanda bu proje şehrin vizyonunu da güçlendirecektir. Şehir merkezinde hasret kaldığımız yeşil alan problemini bir nebze de olsa çözecektir.

“BU PROJEYE KATKI SUNMAK HEPİMİZİN BU ŞEHRE OLAN VEFA BORCUNUN BİR GEREĞİDİR”

Bu noktada Karayolları ve Orman Bölge Müdürlerimize bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Bu şehrin geleceği için çok önemli gördüğümüz bu projeye destek olunuz. Biz biliyoruz ki, bu projeyi onaylayacak makam sizler değilsiniz. Ancak bu projenin şehrimiz için ne kadar önemli olduğunu Genel Müdürlüklerinizde görevli üst düzey bürokratlara lütfen anlatınız. Bunun için hayırlı bir çaba sarf ediniz. Yine Milletvekillerimizden istediğimiz bu konuda hükümet nezdinde girişimlerini arttırmaları ve ilgili bakanlarımızı bu hususta ikna etmeleridir. Topumun her kesiminin desteğini alan bu projeye katkı sunmak hepimizin bu şehre olan vefa borcunun bir gereğidir. Bu şehri birlikte yöneteceksek eğer, gelin el ele gönül gönüle bu güzel hizmeti insanlarımıza kazandıralım.

“ÜMİTLERİMİZİ DİRİ TUTMAYA GAYRET EDİYORUZ”

Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’nın bir takım gayretleri ile Karayolları ve Orman Bölge Müdürlükleri binalarının farklı bir alana taşınması hususunu yakinen takip etmekteyiz. Olumlu adımların atıldığını duyuyor ve bu konuda ümitlerimizi diri tutmaya gayret ediyoruz. Belediye Başkanımızın Ankara’da yaptığı bir takım görüşmeleri önemsiyor, şehrin her katmanının konuya destek vermesini bekliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2020, 15:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
kaya
kaya - 3 yıl Önce

heralde birileri bi işaret aldılar parsellenecek buralar.....!

Mehmet
Mehmet - 3 yıl Önce

Bu şehirde vizyon sahibi yönetici mi var Allah aşkına..

SIRADAKİ HABER

banner137