Görgün: Baskil Adının İnsan Kaçakçılığıyla Anılması Bizi Üzüyor

Malatya Baskilliler Derneği Başkanı Yunus Görgün, Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat'ın yaptığı açıklama dolayısıyla; açıklamalarda bulundu. Başkan Görgün, “Baskil adının insan kaçakçılığıyla anılması bizi üzüyor” diye seslendi.

Görgün: Baskil Adının İnsan Kaçakçılığıyla Anılması Bizi Üzüyor

Baskilliler Derneği Başkanı Yunus Görgün yaptığı açıklamada İnsan Kaçakçılığı iddiasıyla gündeme gelen Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat'a sorular yöneltti.

Başkan Yunus Görgün yaptığı açıklamada;

Elazığ'da iddialar ile ilgili konuşan Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat'ın açıklamalarına da sert sözlerle tepki göstererek bu defa yanıtlanması isteğiyle 11. tane soru sorarak soruların yanıtlarını beklediklerini söyledi.

Malatya Baskilliler Dernek Başkanı Yunus Görgün Başkan İhsan Akmurat'ın açıklamasını Talihsiz bir açıklama ve cevaplardan uzak olduğunu belirterek " Baskil Adının İnsan Kaçakçılığı İddiasıyla" anılmasının sorumlularının derhal Adalet önünde hesap vermesi ve Baskil halkından özür dilemelerini istediklerini belirtti.

Başkan Yunus Görgün'ün Baskil Belediye Başkanı ihsan Akmurat'a yanıtlaması isteğiyle sorduğu 11. maddelik soru şöyle;

İhsan Akmurat;

 1- Kamuoyunu ve özellikle Baskilli hemşerilerimizi rahatsız eden insan kaçakçılığı iddiası ile ilgili yaptığınız açıklamalara baktığımızda; Söze “ kamuoyunu gereksiz meşgul eden bir konu” diye başlamanız tamamen talihsiz bir açıklamadır. Bahse konu proje ve insan kaçakçılığı iddiaları ulusal basına yansımış ve içişleri Bakanlığınca Müfettiş görevlendirilmek suretiyle soruşturma kapsamına alınmıştır. Hal böyle iken “ kamuoyunu gereksiz yere meşgul eden konu” ifadeniz olayın ciddiyeti ile bağdaşmamaktadır. Konuyu neye göre değerlendiriyorsunuz?

2. Siz Baskil Belediye Başkanısınız. Sizin göreviniz Baskil'e ve Baskilliye hizmet etmektir. 90 kişilik bir projede birkaç kişinin ( henüz net bir ifadeniz olmadığından) Baskilli olması akla şu soruları getiriyor: Siz Baskilliler dışındaki kişilere proje yapma yetkisini nerden alıyorsunuz. Sizin hizmet alanı Baskil haritası ile sınırlıdır. Genel bütçeden Baskilde yaşayan her bir kişi için ayrı, ayrı ödenek geliyor. Bu paralar sadece ve sadece Baskil'de yaşayan hemşerilerimizin ihtiyacı için kullanılması yasal bir zorunluluk değil midir?

3. Konuşmanızda bu proje  eğitim ve çevre temalı bir proje   ve projeyi belediyede hazırladık diyorsunuz.  Şimdi soruyorum yolladığınız 55 isim eğtimci mi, mühendis mi, çevreci mi, teknik eleman mı, bu konuda ihtisas ve eğtime ihtiyacı olan  birileri mi yoksa baskilli muhtarlar mı ,gençler mı, esnaflar mı, belediye çalışanları mı,öğrenciler mi, köylüler mi? madem projeyi belediyede hazırladınız projenizde  Baskilli kimse neden yok?  Baskilin haritada yerini bilmeyen adamları  yakınen tanıyorum diyorsunuz bu kişileri Almanya ya göndermenizin baskile nasıl bir katkı sunacağını nasıl, planladınız  Sayın Başkan ...

4-Alternatif açılım derneğini ne kadar zaman önce tanıdınız? Size bu kadar güven vermesinin sebebi nedir? Baskil için proje yapılacaksa Baskil'de veya Baskil ismi ile hiç mi dernek yoktu? Bu derneklerle şimdiye kadar hiç proje yaptınız mı?

5. Malum dernekle Yaptığınız projede devlet katkısı yoksa sizler neye dayanarak iş birliği yaptınız? Onlar sizi ve siz onları nasıl ikna ettiniz? Konuşmanızda Projemizin arkasındayız dediniz. Baskil e ve Baskilliye hiçbir faydası olmayan bu projenin nasıl arkasında duruyorsunuz?

6. Akçakiraz belediye başkanı kendi belediyelerine 100 bin TL. yardım etti dernek diyor, size böyle bir şey teklif edildi mi?

7. Almanya’ya gönderdiğiniz kişileri yakinen tanıyorum dediniz, bu kişilerin size yakınlığı nedir? Baskil’de bu tür projelere ihtiyacı olan yok mu? Gerekli ilan ve duyuru yaptınız mı? Baskil’de yaşayan hemşerilerimizden önce bu kişileri proje kapsamına alınacak kadar bu kişilerin ne tür bir yakınlığı var size?

8. Almanya’ya  Gönderdiğiniz Kişilerin kendileri mi geldi, pasaportları mı geldi? Pasaportları giden kişiler mi teslim etti yoksa kargo ile mi geldi?

9. Almanya makamları tarafından da konunun soruşturulması, sizi Türkiye Cumhuriyetinin bir vatandaşı ve hatta hukukçu bir belediye başkanı olarak rahatız ediyor mu? Yasal boyutu bir tarafa, Baskil ismini böyle bir sansasyonel olaya bulaştırdığınız için vicdanen rahat mısınız?

10. Fethi Sekinleri yetiştiren, vatanını ve bayrağını namusu gibi gören bir ilçenin insan kaçakçılığıyla anılması ve buna sebep olmanız “ yaptık bir hata” ifadeleri ile geçiştirilmeyecek kadar önemli bir konu olduğunun farkında mısınız?

11. Baskil İlçesi ve halkına hizmet için seçilmiş biri olarak 90 kişi arasından kaç tanesi Baskil halkından. Yabancı isimleri Yurt dışına götürmek sizin göreviniz mi? Baskil Halkından Özür Dilemeyi ne zaman düşünüyorsunuz?

Son olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Büyük Türkiye sevdası için gece gündüz üstün gayretle çalışan toplumun tüm kesimlerinin emeklerini zayi edecek ve güven sorunu oluşturacak bu tür fiilerin gerekli yasal süreçlerle açıklığa kavuşturulacağına güvenimiz tamdır. Muhakkak ki devletimiz hukuk sistemi dışına çıkan her türlü fiil ve hareketin tespitini yapıp gerekli müeyyideleri uygulayacaktır. Bizler de elbette ki konunun takipçisi olacağız. Saygılarımızla

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2021, 17:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Haklı be Adam
Haklı be Adam - 3 yıl Önce

Kardeşim Minareyi çalan kılıfını hazırlar o yüzden bir iki hafta sonra adamlar haklı çıkar biz sorgulayanlar haksız çıkarız

Elazigli
Elazigli - 3 yıl Önce

Belediye başkanlarında ne yüz kalmış ne astar... Allah reisi cumhura yardım etsin.

El-Aziz
El-Aziz - 3 yıl Önce

Sen kimsinde hesap soruyorsun. Gitmişsin bütün yatırımlarını Malatyaya yapmışsın gelmişsin birde başkana hesap soruyorsun hadsizzzzz.

Gakkoş
Gakkoş - 3 yıl Önce

Yunus Görgün efendi onlar Almanyaya sen Malatyaya kaçmışsın ne farkınız var .Sana kim hesap soracak .

Çürümüşlük
Çürümüşlük - 3 yıl Önce

Gizli yapılan iş, aşikar orta çıkar bir gün.

SIRADAKİ HABER

banner137