Başkan Gülbasan Mahallesinin Sıkıntılarını Anlattı

Belde Muhtarlar Dernek Başkanı ve Sosyal Yardımlaşma Mütevelli Heyeti, Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Gülbasan’ı ziyaret etti.

Başkan Gülbasan Mahallesinin Sıkıntılarını Anlattı

Belde Muhtarlar Dernek Başkanı ve Sosyal yardımlaşma mütevelli heyeti Muhtarlar Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Gülbasan’ı ziyaret etti.

GÜLBASAN: BU ŞEHİRDEKİ BU KAOSUN BÜTÜN SEBEBİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’DÜR

Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Gülbasan, “Özellikle şu 5.3 depreminden sonra vatandaşlarımızın çevre şehirciliğe müracaatları vardı. Evlerinin tekrar incelenmesi için bu dilekçelere zamanında gelip bakılmadı. Maalesef yapılan açıklamalara baktığımız zaman kerpiç evlere bile az hasar verildi. Şu an Elazığ’da yaklaşık olarak bir binin üzerinde bu şekilde evlerimiz var. Her mahallede 3 tane, 5 tane, 10 tane bu şekil hem mahallelerin görüntüsünü bozuyor hem de vatandaş hak sahibi olabilmek için müracaat ediyor. Maalesef bu çevre ve şehircilikte görev yapan bu şehrin çocukları. Bu şehre ihanet ediyorlar. Dışarıdan gidip fotoğraf çekerek az hasarlı deyip işin içinden çıkıyorlar. Yarın bir depremde bu vatandaşlarımız buranın dibinde kaldığı zaman bunlar bunu nasıl ödeyecektir. Bu şehirdeki bu kaosun bütün sebebi Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’dür” ifadelerini kullandı.

GÜLBASAN: SİZ BU ŞEHRE NASIL İHANET EDERSİNİZ?

Başkan Gülbasan, “Dört tane milletvekilimiz var. Sizin ayağınıza çalışıyorlar bunlar. Bu kurumlarda çalışanların tamamı size düşmanlık yapıyor. Gelin benden isim isim isteyin ben size isim vereyim. Biz iki yıldır konuşmuyoruz. Siz bunları işe almışsınız, işe girmek için kırk tane takla atmışlar gelmişler oraya. Şu anda insanlara zulüm ediyorlar. TOKİ burada 20 bin tane ev yapmış. Elazığ’da şu an bin tane pürüzler var. Hepsine az hasar vermişler. ‘babanın cebinden mi veriyorsun?’ bu vatandaş bu evleri bir daha kendi cebinden parayla alacak. Hem o mahalle temizlenecek, o mahalledeki kerpiç yapı kalkacak ortadan. Allah’tan korkmuyor musunuz? Siz bu şehre nasıl ihanet edersiniz? Sizin başınız kim? Kim olduğunuz bile belli değil. Herkes kendi başına bir vali, bir milletvekili bir belediye başkanı olmuş bu memlekette” şeklinde konuştu.

GÜLBASAN: BU MEMLEKET YARA ALMIŞ

Murat Gülbasan, “Deprem yaşamışız, buraya insanların gelip hizmet etmesi lazım. Buraya bir ayrıcalık tanıyın. 20-25 bin tane ev yıkılmış. Allah’tan korkmuyor musunuz? Bu memleket yara almış. Perişan olmuş. Siz bir daha gidip nerede bir tane resmi şeyleri uygulayan ne kadar insan varsa almışsınız buraya koymuşsunuz. Taşın altına elini koyacak hiçbir tane adam burada görev yapmıyor. Hangi kuruma gidiyoruz bizi boğmaya çalışıyorlar. Bu kadar olmaz. Bugüne kadar konuşmadık, konuşmadık. Siz bu meydanı sahipsiz mi zannettiniz? Hem bir yandan vatandaşı devlete karşı düşman ediyorsunuz. Şu an bu şehirdeki insanların milletvekilleriyle ne sorunu var, valiyle ne sorunu var, belediye başkanıyla ne sorunu var? Memurlar milleti artık illallaha getirmiş. Vatandaş 4 defa, 5 defa dilekçe vermiş. Allah’tan korkun ya. Top gibi oynuyorsunuz milletle” dedi.

DEMİREL: NE HİKMETSE BAZI SİYASİ MİLLETVEKİLLERİ YOK SAYIYOR

Sosyal ve Yardımlaşmaya mütevelli heyeti seçilen Muhtar Bekir Demirel, “Bizim bir hedefimiz var. 65 mahalle muhtarının hepsine eşit şekilde hizmet etmek. Ayrımcılık yok. Kimin ihtiyacı varsa, kimin işi varsa bana her saat ulaşabilirler. Herkese de yardımcı oluruz. Her mahallenin fakirine, kimsesiz insanına elimizden geldiği kadarıyla yardım ederiz. Ama Mütevelli heyeti seçiminden sonra ne hikmetse bazı siyasi milletvekilleri yok sayıyor. Geçen bayramda bayramlaşma gezmeye geldiğinden dolayı ben orada olduğum halde, 65 mahalle muhtarını temsil ettiğim halde ne hikmetse beni yok saydı. Bizi yok sayarlarsa bizde onları yok sayarız. Bana dediği laf bu ‘sen filan partiye hizmet ediyorsun’ bu ayrımcılıktır. Elazığ’da böyle işler hoş karşılanmaz. Biz hepimiz kardeşiz. Muhtarın partisi olmaz. Muhtar herkese eşit şekilde davranır” ifadelerine yer verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ali Akın
Ali Akın - 3 yıl Önce

Tek kelime ile AKP yönetemezse AKP nin bürokrasiside yönetemez,
Binalara bakmadan rapor verdiler yazık değilmiş bu insanlara,
AKP, bürokrasisi, belediyesi becerikli olsaydı ADA bazlı bir karar çıkarsaydı kentsel dönüşüm kapsamında sorunlar çözülecekti

Hahın Adamı
Hahın Adamı - 3 yıl Önce

O mahallenin en büyük problemi istasyon ile güneyçevre yolu arasındaki yolun durumu. O yola köstebek girse bacakları kırılır

SIRADAKİ HABER

banner137