El Aziz Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz, depremin ardından Elazığ’da artan konut fiyatlarına değindi. Başkan Gülyüz, fiyatların artmasına etki eden faktörlerden yüzde 40’nın maliyet, yüzde 30’nun da fırsatçılık olduğunu kaydetti.

GÜLYÜZ: TALEP OLMAMASI FİYATLARIN YÜKSEK OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

Başkan Gülyüz, “Daire fiyatlarında tahminimi söylüyorum; fiyatlar düşmez ama en azından yükselmez de, yaklaşık bir buçuk iki aydır daire konusunda bir talep yok. bu da fiyatların yüksek olduğunu gösteriyor” diye kaydetti.

GÜLYÜZ: EKSİK EVRAKLARI TAMAMLAMA KONUSUNDA ISRARCI OLUYORUZ

Başkan Gülyüz, “Yaklaşık 10-15 yıldır sektörümüzde, korsan diye tabir ettiğimiz ve sektörümüze ciddi manada zarar veren, sıkıntı yaşatan korsan diye tabir ettiğimiz kişileri, gerçek emlak danışmanlarıyla birbirinden ayırmak için bu eksik evrakları tamamlama konusunda ısrarcı oluyoruz. Daha önce bahsettiğimiz gibi; bir kişi ya emlakçıdır ya değildir. Emlakçılar derneği olarak bizim muhattap olacağımız kişi vergi levhası olan, işyeri açma ruhsatı olan, yetki belgesi ve yeterlilik belgesi olan gerçek emlak danışmanları olacaktır diye defalarca belirttik. Bugün burada tekrardan meslektaşlarıma bu çağırıyı yapıyorum ki; kim emlakçı, kim korsan bunu ayırabilmemiz lazım ki, ilerleyen zamanlarda ona göre bir yol belirleyelim” diye konuştu.

GÜLYÜZ: İLK GÜNDEN BERİ SAHADA SÜREKLİ ESNAF ARKADAŞLARIMIZI ZİYARET EDİYORUZ

Gülyüz, “Derneğimiz kurulalı yaklaşık bir buçuk ay oldu. İlk günden beri sahada sürekli esnaf arkadaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Esnaf arkadaşlarımdan gördüğümüz kadarıyla yanlış bir bilgilendirme var. yetki belgesinden bahsettiğimiz zaman, yetki belgesinin ne olduğunu anlamayan meslektaşlarım var. bahsettiğim buradaki yetki belgesi; iş yeri açma ruhsatı, Oda kaydı, vergi levhası, mesleki yeterlilik belgesi, kurs bitirme belgesi olacak. Özellikle şunu belirtelim ki; kurs bitirme ve yetki belgesi farklı bir şey, yetki belgesi ise bambaşka bir şey” dedi.