Başkan Gündoğan: İlçede Hijyen Çalışmaları Sürüyor

Pandemi tedbirleri kapsamında ilçede belediye olarak hijyen çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, vakaların düşmesi ile birlikte vatandaşlara rehavete kapılmayalım çağrısı yaptı.

Başkan Gündoğan: İlçede Hijyen Çalışmaları Sürüyor

Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, covid-19 salgını tedbirleri kapsamında ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

GÜNDOĞAN: ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Televizyonumuza özel açıklamalarda bulunan Başkan Gündoğan,  “Dünyada, ülkemizde, dolayısıyla da ilçemizde çok ciddi şekilde etkileyen bulaşıcı bir hastalık… bundan inşallah kısa sürede kurtuluruz. Dünya olarak kurtuluruz. Pandemi süreci boyunca tabi ben kendim veteriner hekimim sağlık kökenli biriyim. O yüzden özellikle de bu viral hastalıklar konusunda, bulaşma konusunda daha etkili, daha hangi yöntemler sağlıklı, hangileri geçerli, ne yapmak gerekir biraz daha mesleğimi gereği, işimiz gereği konuya hakim olan biriyiz. Şimdi ilk etaplarda dezenfektan çalışmalarımız. Onları bizde yaptık. Araçlarda, iş yerleinde halen daha da devam ediyoruz dezenfektan çalışmalarına pandemi süresi boyunca. Vatandaşlarımıza dezenfektan dağıtımı oldu, maske dağıtımı yaptık. 20 bine yakın maske dağıtımı yaptık. Halen de ihtiyacı olan vatandaşlarımıza maskelerimizi veriyoruz. Devam ettiriyoruz onu. Kapatmış değiliz o konuyu” ifadelerini kullandı.

GÜNDOĞAN: KENDİMİZİ KORUMAMIZ LAZIM

Başkan Gündoğan, “Cadde ve sokakların tabi ki temizliği o süreç içerisinde ve halen devam eden durumlarda onları da o şekil devam ettiriyoruz. Fakat pandemi hepimizi olumsuz etkiledi. İnsanlarımızın uyması gerekiyor. Vatandaş riayet ediyor mu? Evet kısmen ediyoruz kısmen etmiyoruz. Kısmen rakamlar düşünce çok aşırı derecede ve hızlı bir şekilde gevşeme oluyor her tarafta olduğu gibi. Burada da oluyor. Dolayısıyla bu gevşemelerle birlikte tekrar rahatsızlık pik yapıyor. Pik noktalara çıkıyor. Tedbirlere buradan insanlarımıza da sesleniyoruz. Bundan korunmanın önemli yollarından biri de bizim kendimizi korumamız, maske, mesafe temizlik dediğimiz kurallara uymamız. İkinci önemli bir hususta pozitif olanlar veyahut temaslı olan vatandaşımızın, insanlarımızın mutlaka ve mutlaka kendilerini toplumdan izole etmeleri gerekiyor ki en önemlisi bence bu” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137