Zeytinburnu Belediyesinin desteği ile açılacak olan Sivrice Kültür ve Kongre Merkezi hem Sivrice hem de Elâzığ halkına hizmet edecek.

Hazar gölü kıyısında Hazar Baba dağı eteklerine yapılmış olan kültür ve kongre merkezi ilçenin ihtiyaçlarını karşılayacak büyüklükte inşa edildi.

Kültür ve kongre merkezinin iç kapasitesi 600 kişiye, kır bahçesi olarak adlandırılan kısım da 4 bin kişiye hizmet verecek şekilde tasarlandı.

GÜNDOĞAN: SİVRİCE İÇİN GÜZEL BİR ORGANİZASYON

Salı günü gerçekleştirilecek olan açılışa Elazığlıları davet eden Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, “Bizim şu an Zeytinburnu Belediyesi ile yaptığımız Kültür Kongre Merkezimiz vardı. Geçen sene temeli atıldı. İnşaatımız bitti. Önümüzdeki Salı günü saat 14.00’da açılışı yapılacak. Açılışına Zeytinburnu Belediye Başkanımız da katılacak. Sivrice için güzel bir organizasyon, güzel bir merkez olacak. Çünkü ilçemizde insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak böyle bir merkezimiz yoktu. Salı günü açılışımıza bu vesile ile sesimizin ulaştığı kadar davet ediyorum. Hakikatten Zeytinburnu Belediye Başkanımıza da teşekkürlerimizi iletiyorum. Sivriceli’ler adına teşekkür ediyorum. Çünkü depremden sonra Sivrice’ye ciddi bir katkısı olan tek belediye başkanımız Zeytinburnu Belediye Başkanımızdı. Güzel de bir çalışma oldu” ifadelerini kullandı.