Elazığ Valisi Erkaya Yırık Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Vedat Gür ve dernek üyeleri ile bir araya geldi.

GÜR: 30 YILDAN SONRA İLK DEFA DERNEĞİMİZİ ZİYARET BİR VALİ GELDİ

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Vedat Gür, “Bu derneğimizin Elazığ’da kuruluşunun 30. Yılı. Ve ilk defa derneğimizi ziyaret eden bir Erkaya Yırık Valimizi burada görmekten Elazığ’da yaşayan 90 bin emekli ve derneğimize kayıtlı 17 bin 673 üye adına kendilerine hoş geldin der, yönetim kurulu adına saygılar sunarız. Sayın Valim sizi bugün burada görmekten çok memnun olduk. Tabi ziyaretinizde de bahsetmiştik. Sizin gibi bir genç valimizi Elazığ’ın bağrına giren ve Elazığ’ın sizi bir abi olarak bağrına basan bir halk olarak, bende onlardan birisi olarak derneğimizi temsil eden üyelerim adına bende sizlere olan teşekkürlerimi, saygılarımı iletiyorum. Teşekkür ediyorum Sayın Valim” ifadelerini kullandı.

YIRIK: ALLAH TÜM EMEKLİLERİMİZE UZUN ÖMÜRLER VERSİN

Elazığ Valisi Erkaya Yırık ’ta, “Elazığ’ımız yakın zamanda deprem yaşamış, sonrasında pandemiyle birlikte sıkıntılara katlanmış, bir yoğunluk içerisinde devam eden bir hayat var. Emekliler bir dernek olarak Türkiye’de teşkilatlanmışlar ve bir şubesi de 30 yılı kadar önceden 1991 yılında Elazığ’ımızda faaliyetlerine başlamış, devam ediyor. Ne mutlu ki bizim Elazığ’ımızın 90 bin emeklisi var. Ne mutlu ki bu derneğimizin 17 bin 673 kadar sayısı var. Allah tüm emeklilerimize uzun ömürler versin” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Gür Vali Yırık’a emeklilerin sorunları hakkında bilgi verirken,  Gür’ün emekliler evi talebine karşılık Vali Yırık anında talimat verdi.

YIRIK: DEMEK Kİ BUNUN SEVABI İNŞALLAH BİZE KISMET OLACAK

Vali Yırık, “Emekliler evi var. Her ne kadar ben belediye başkanı değilsem de başkanımız benden böyle bir talepte bulundu. Demek ki hak bir kulun hayrını istiyorsa onu halkın ihtiyaçlarıyla karşı karşıya bırakılmış. Biz böyle değerlendireceğiz. Demek ki bunun sevabı inşallah bize kısmet olacak” diyerek talimat verdi.

Başkan Gür’den Yırık’a emekliler adına anlamlı bir hediyede takdim edildi.