Başkan Gür, Yılbaşında Emeklilere Zam İstedi

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Vedat Gür, yılbaşında 13 milyon emeklinin maaşına zam talep etti.

Başkan Gür, Yılbaşında Emeklilere Zam İstedi

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Vedat Gür yaptığı açıklama ile emekliler için beklentilerini sıraladı.

GÜR: ZAM YAPILMASINI BEKLİYORUZ

Başkan Gür, “Bizim senede 2 defa yapılan devlet babamız tarafından emeklilerimize verilen zamlar göz önünde bulundurularak bizde yılbaşı münasebetiyle devletimizden emekliler adına bazı beklentilerimiz olacaktır. Bu beklentilerimiz arasında birinci isteğimiz maaş artışları. 13 milyon emeklinin yaşadığı Türkiye Cumhuriyeti’nde yüzde 60’ı ortalama 2 bin 2 bin 500 liranın altında maaş almaktadır. Bu tencerelerin kaynamaz olduğu, emeklinin ve dar gelirlinin, asgari ücretlinin; manava, bakkala, marketlere gidemez olduğu şu dönemlerde inşallah devletimiz yılbaşında bu insanları memnun edecek bir zam verir, bu insanlarda gelişen bir ülkenin ekonomisi karşısında refah payı almış olur ve standart bir yaşam tarzı uygulamış olurlar” ifadelerini kullandı.

GÜR: DEVLETİMİZİN BİR SEYYANEN ZAM YAPMASINI İSTİYORUZ

Başkan Vedat Gür, “Bugün ki koşullarda emeklilerimiz inanın ki çok mağdur durumdalar. Odunun, kömürün tonu odun bin 500 lira, kömür 4 bin 500 lira emeklinin maaşı ortalama 2 bin, 2 bin 500 lira. Hatta diyelim ki bin 500 lira alan emeklimiz var. Emeklimizin alım gücü kalmadı. Bırakın yoksulluğu tamamen yoksul sınırında olan insanlarımız bugün ki açlık sınırının altına düştüler. Durumu iyi dediğimiz emeklilerimiz de bugün ki normal şartlar düzeyine geldiler. Bu konuda devletimizin bir seyyanen zam yapmasını istiyoruz. Ayrıca yüzdeli değil de kademeli artışların yapılmasını istiyoruz. Alt tabandaki insanlarımızın maaşlarının iyileştirilmesi adına. Devletimizden ikramiyelerimizin de arttırılması konusunda talebimiz var. Senede iki dini bayramda verilen ikramiyelerin bugün ki ekonomik şartlar da göz önünde bulundurularak bu ikramiyelerimizin de inşallah makul bir seviyeye yükseltilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ww
Ww - 2 yıl Önce

Elazığ da ev kiraları bir emekli maaşını geçmiş durumdadır ev sahipleri evi kiraya verdiklerinde emekliye vermek istemiyor yetkilere duyurulur seçim zamanı sakın oy istemeye gelmeyin

SIRADAKİ HABER

banner137