Başkan Gürel: Öğrenciler Barınma Sıkıntısı Yaşayacak

Demokrasi ve Atılım Partisi İl Gençlik çalışmaları başkanı Ahmet Batuhan Gürel yaptığı açıklamada,  il dışından ilimize gelen üniversite öğrencilerinin barınma noktasında sıkıntı yaşayacağını söyledi.

Başkan Gürel: Öğrenciler Barınma Sıkıntısı Yaşayacak

Demokrasi ve Atılım Partisi İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Ahmet Batuhan Gürel, Fırat Üniversitesinde okumak için il dışından gelecek öğrencilere yönelik açıklama yaptı.

Başkan Gürel açıklamasında;

“İlimizde bulunan Fırat Üniversitesi 4 Ekim tarihinde eğitime başlıyor. Bu sebeple şehir dışında yaşayan öğrenci arkadaşlarımız şehrimize gelmeye başladılar. Arkadaşlarımız barınma konusunda çeşitli problemler yaşamaktadır. Şehrimizde artan ev kiraları, özel yurtlardaki yoğunluk ve kontenjanların az olması öğrenci arkadaşlarımızı kara kara düşündürmektedir. KYK yurtlarından arkadaşlarımıza gelen mesajda "Bölümünüzün eğitime başlayacağı tarihten en erken bir gün öncesinde yurtlarımızda barınmaya başlayabilirsiniz" denilmiştir. Fakat bu durum arkadaşlarımızı sıkıntıya sokmaktadır. Memleketlerinden dönerken ulaşım için bilet bulmaları ve insan yoğunluğundan kaynaklı COVİD-19 riskinin artmasına sebep olacağından öğrenci arkadaşlarımız tereddüt yaşamaktadır. Bu nedenlerden dolayı KYK yurtlarının daha erken bir tarihte açılmasını öneriyor ve öğrenci arkadaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesini talep ediyoruz.  DEVA Partisi Elazığ Gençlik Çalışmaları Başkanlığı olarak öğrenci arkadaşlarımızın yeni eğitim-öğretim yılını kutluyor, arkadaşlarımızın sorunları için çözümler üretmeye çalışıyoruz. Öğrenci arkadaşlarımızın her daim yanlarında olduğunu bilmelerini isteriz. Öğrenci arkadaşlarımıza şehrimize hoş geldiniz diyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Str
Str - 3 yıl Önce

Vampirler çok kiraları uçururlar

SIRADAKİ HABER

banner137