Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Elazığ Havalimanında www.elazigsonhaber.com internet haber sitesine yaptığı açıklamada, ilk kez Elazığ’a Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ALO 170 Çağrı Merkezi’nin kurulacağını müjdelemişti.

“KENDİ SİYASİ EMELLERİ İÇİN KULLANMAYA YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER HEZEYANLA KARŞILANMIŞTIR”

Bunların ardından AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze de konuyla alakalı açıklamada bulundu.

Başkan Gürgöze açıklamasında, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun, Pazar günü Tunceli programı dönüşünde Elazığ Havalimanında Elazığ’a ALO 170 Çağrı Merkezi’nin kurulacağını müjdeleyen açıklamasının ardından bu hizmeti kendi siyasi emelleri için kullanmaya yönelik değerlendirmeler tarafımızca hezeyanla karşılanmıştır” dedi.

BİR ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞMASI HAYRETLE KARŞILANMIŞTIR”

 Gürgöze açıklamasına şöyle devam etti: “Değerli Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu’nun kendilerinin ana ocağı olan Elazığ’a Bakanlığının hizmet ve yatırımlarında öncelik ve önem verdiği tüm hemşehrilerimiz tarafından yakinen bilinmektedir. Her bakanlığın olduğu gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın da şehrimize yönelik planlamaları, hizmetleri ve yatırımları Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz ve AK Parti Elazığ Teşkilatı olarak bizlerle koordineli bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Elazığ’a Çağrı Merkezi kurulmasına ilişkin planlama süreci de Bakanlığımız ile sayın Valimiz, Milletvekillerimiz ve bizlerin koordinasyonunda gerçekleştirilmiştir. Dahası Sayın Bakanımızın, Çağrı Merkezi kurulum müjdesini 12 Ocak 2018 tarihinde yapılması planlanan ve bir başka program dolayısıyla iptal edilen ziyaretinde açıklayacaktı. Ancak, Sayın Bakanımızın o tarihte ziyareti gerçekleşmeyince Elazığ’a ilk ziyaretinde bu müjdeyi vermiş oldu. Çağrı Merkezi kurulması ile ilgili hizmet binası, istihdam sayısı ve açılış zamanına ilişkin detaylı çalışmalar ise şu anda devam etmektedir. Durum böyle iken Sayın Bakanımızın Elazığ’a Çağrı Merkezi kurulacağına ilişkin açıklamasının ardından bir sivil toplum kuruluşu başkanın bir yandan gündeme gelmek diğer yandan da siyasi bir prim elde etmek maksadıyla bu hizmetten kendine pay çıkarmak adına sanki bu yatırım kendisinin girişimleri doğrultusunda yapılmış gibi bir algı oluşturmaya çalışması hayretle karşılanmıştır.

“VALİMİZ, MİLLETVEKİLLERİMİZ VE AK PARTİ TEŞKİLATLARINA KARŞI YAPILMIŞ EN HAFİF TABİR İLE HAKSIZLIKTIR”

Yapılan hizmetleri kendilerinin girişimiyle yapılmış gibi göstermeye yönelik yaklaşımlar bu şehrin gelişmesi ve kalkınması için gayret eden sayın valimiz, milletvekillerimiz ve AK Parti Teşkilatlarına karşı yapılmış en hafif tabir ile haksızlıktır” diyen Gürgöze, “Bu tür adımlar eski Türkiye siyasetinin klasikleşen yansımaları olduğu için aziz hemşehrilerimiz nezdinde hiçbir itibarı da bulunmamaktadır. AK Parti iktidarlarında yapılan hizmet ve projeler öncelikle Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız veya Bakanlarımız tarafından açıklanmaktadır. Bunun yanında milletvekillerimiz de şehrimize yapılması düşünülen hizmet ve projelerle ilgili gerekli görüldüğü hallerde kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklamada bulunmaktadırlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu, Elazığ’a Çağrı Merkezi kurulması başta olmak üzere çeşitli hizmet ve yatırımlarla ilgili değerlendirmelerini önümüzdeki süreçte yapılması planlanan Elazığ ziyaretinde ayrıntılı bir şekilde yapacaktır” ifadelerini kullandı.