31 Mart 2019’da yapılacak olan mahalli yerel idareler seçimi için seçmen listeleri 4 Ocak tarihinde askıya çıktı.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, seçmen listelerinin muhtarlıklara teslim edildiğini ve vatandaşların 17 Ocak Perşembe gününe kadar isimlerini listelerden kontrol etmeleri gerektiğini belirtti.

Listede isimleri olmayan vatandaşların askı süresi içinde gerçek yerleşim yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacaklar.

GÜRGÖZE: BİRÇOK SORUNU BERABERİNDE GETİRMEKTEDİR

Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Yüksek Seçim Kurulu tarafından 31 Mart 2019 Pazar günü̈ yapılacak Mahalli İdareler seçimlerine ilişkin Muhtarlık Bölgesi askı listeleri güncellenmek üzere 4 Ocak 2019 tarihinde askıya çıkarılmıştır. Yapılan incelemeler neticesinde bazı seçmenlerin ikamet etmediği yerlerde seçmen kaydının olduğu belirlenmiştir. Bu durum hem seçmenlerimiz açısından bir sorun hem de demokrasimiz açısından bir sorun olarak değerlendirilmektedir. Seçmenlerimizin çeşitli vesilelerle ikamet etmedikleri yerlere oylarını taşıması birçok sorunu da beraberinde getirmektedir"dedi.

GÜRGÖZE: GEREKLİ İŞLEMLERİ YAPMALARINI HATIRLATIYORUZ

Başkan Gürgöze, “Bu manada yapılan tahkikat sonucunda beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtları Yüksek Seçim Kurulu tarafından dondurulacak olup, bu durumda olan seçmenler askı süresi içinde gerçek yerleşim yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacaklardır. Bu tür sorunlar yaşanmaması ve seçmenlerimizin oy kullanma haklarını kaybetmemeleri için seçmenlerimizin gerçek yerleşim yerlerinde kayıtlı olmaları, oy kullanma yetkileri bakımından yasal zorunluluktur. Bu durumda olan seçmenlerimizin 17 Ocak 2019 Perşembe günü̈ saat 17.00’ye gerekli başvurularını il veya ilçe seçim kurullarına başvurarak ikamet ettikleri yerde oy kullanabilmek için gerekli işlemleri yapmalarını hatırlatıyoruz"”ifadelerini kullandı.

Haber: Kever Öz