Başkan Gürkan: Sanayi Sektörünün Büyüme Hızı Geriledi

Temmuz ayı SAMEKS verilerini değerlendiren MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, sanayi sektöründeki büyüme hızı geriledi.

Başkan Gürkan: Sanayi Sektörünün Büyüme Hızı Geriledi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Temmuz ayı SAMEKS verileri açıklandı.

Temmuz Ayı SAMEKS Verilerini değerlendiren Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Başkanı Tekin Gürkan, girdi alımlarının oldukça hızlı bir şekilde artış kaydetmesiyle hizmet sektörü genelinde iş hacminin genişlediğini, Temmuz ayında, önceki aya kıyasla sanayi sektörünün büyüme hızının gerilemesinde yeni siparişlerde gözlenen azalışın etkili olduğunu söyledi.

GÜRKAN: GÜÇLÜ SEYRİNİ TEMMUZ AYINDA DA SÜRDÜRMÜŞTÜR

Başkan Gürkan, “Hizmet Sektörü SAMEKS Endeksi, 2022 Temmuz ayında önceki aya göre 3,8 puan artarak 55,3 seviyesine yükselmiştir. Bu dönemde sektöre ilişkin girdi alımları 6,2 puanlık artışla 74,0 seviyesine yükselmiş ve güçlü seyrini Temmuz ayında da sürdürmüştür. Girdi alımlarının hızlı bir şekilde ivme kazanmasına paralel olarak, önceki aya göre 4,7 puan artan iş hacmi alt endeksi 50,1 seviyesine yükselmiş ve pozitif bir görüntü sunmuştur. 4,5 puan artış kaydetmesine karşın 49,6 seviyesine gerçekleşen nihai mal stoku alt endeksi referans değerin altındaki seyrini sürdürürken, tedarikçilerin teslimat süresi alt endeksi ise 51,7 değerinde gerçekleşerek pozitif bir görünüm arz etmiştir. Sektör genelinde olumlu seyre işaret eden gelişmeler neticesinde istihdam alt endeksi de önceki aya göre 2,9 puan artarak 52,0 seviyesine yükselmiştir. Söz konusu gelişmeler neticesinde 55,3 seviyesinde gerçekleşen Hizmet Sektörü SAMEKS Endeksinin Ocak 2022 döneminde başlayan 50 puan üzerindeki seyri Temmuz ayında da devam etmiştir” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137