Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, Pazar günü gerçekleştirecekleri il divan toplantısı öncesinde Elazığ ve ülke gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

HACIBEKİROĞLU: ELAZIĞLI HEMŞEHRİLERİMİ DAVET EDİYORUM

Başkan Hacıbekiroğlu Elazığlı vatandaşları il divan toplantısına davet ederek, “Saadet Partisi olarak biz şuanda Türkiye’nin var olan ihtiyaçlarını gidermek için Türkiye genelinde yoğun bir çalışma temposunu sergilemişiz, yarın yani Pazar günü yapacağımız İl Divan Toplantısına Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Kaya beyefendi Elazığ’ımıza teşrif edecektir ve inşallah saat 10:30’da Saadet Partimizin il binasında İl Divan Toplantımızı gerçekleştireceğiz. Bu toplantıya başta teşkilat mensuplarımızı, hem de Elazığlı hemşehrilerimi özellikle il başkanı olarak davet etmek istiyorum” dedi.

HACIBEKİROĞLU: BU BİR FELAKETİN TELLALLIĞIDIR

Başkan İbrahim Hacıbekiroğlu, İŞKUR üzerinden 672 kişinin alınacağı toplum yararına programa 15 Bin 774 kişinin başvurması ile ortaya çıkan işsizliğe değinerek, “Elazığ’ımızda 672 kişi 3 aylık 6 aylık 9 aylık İŞ KUR adı altında işe alınması için bir duyuru yapılmıştı. Aldığım bilgiye göre 15 bin 670 kişi bu 672 kişi alımı için başvuru yapmıştır. Yani bu bir felaketin tellallığıdır. Eğer siz 672 kişiyi 3 ay, 6 ay veya 9 ay olarak işe alırsanız almak için bir duyuru yapmışsanız 15 bin kişi katılmışsa Türkiye’de ki insanların vay haline” ifadelerine yer verdi.

HACIBEKİROĞLU: DURUM ÇOK KORKUNÇ VAHİM

Son olarak ülke gündemine de değinen Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, “Türkiye şu anda %25 civarında işsizlikle karşı karşıyadır. Asıl olan en acısı 1 milyon 58 bin üniversite mezunu iş aramaktadır. Emeklinin hali perişan, köylü çiftçinin hali perişan, esnafımız kan ağlıyor, şirketler batıyor, fabrikalar kapanıyor, bütün vatandaşlar bankalara borçlu. Durum çok korkunç vahim bir şekilde. Türkiye şu anda kendi borcunu ödemek için borç para dilenmektedir. Bırakın borcu ödemeyi sadece borcun faizini ödeyebilmektedir. Üretime dayalı yatırım yok, borcu borçla ödüyor, dibe vurmuş Allah muhafaza etsin ama Milli Eğitim çökmüş, çocuklarımız kendilerini Türkçe ifade edememektedirler. Belediyeler borç batağında, borcun dibinde, hizmet yapamıyorlar. Bir kaynak olmadığı için Türkiye bir bütün olarak üretime dayalı herhangi bir yatırım yapamıyor” açıklamalarına yer verdi.