Başkan Hacıbekiroğlu Gündemi Değerlendirdi

Türkiye’de ve dünyada gelişmelere değinen Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, Türkiye’nin yaşadığı ekonomik krizlerin içerisinde büyük fırsatları barındırdığını kaydetti.

Başkan Hacıbekiroğlu Gündemi Değerlendirdi

Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu bir basın toplantısı düzenledi, toplantının gündemini Türkiye’de yaşanan ekonomik dalgalanma yer adlı.

“TÜRKİYE’Yİ DIŞ BORCA BAĞIMLI HALE GETİRMİŞTİR”

Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, “Dün anayasa kitapçığı atıldı diye sarsılan ekonomi bugün papaz tutuklandı diye yarın buluttan nem kaptık diye çöker. Doğru tedavi için doğru teşhis şart. Önce gerçekleri görmek zorundayız. Marshall yardımları ile başlayan ve İMF kredileri ile devam eden süreç Türkiye’yi dış borca bağımlı hale getirmiştir ”dedi.

“DEVLET CİDDİ BORÇ ALTINDADIR”

Hacıbekiroğlu, “Türkiye mutlaka kendi milli ve bağımsız ekonomi politikası oluşturmalıdır belki o zaman yeni ekonomi modelinden bahsedilebilir. Şirketlerden dolayın devlet ciddi borç altındadır. Kriz sonrasında birçok şirketin batacağından endişe edilmektedir ”diye kaydetti.

“EN UFAK BİR TAVİZ VERİLMEMELİDİR”

Hacıbekiroğlu, “Amerika’nın yaptırım tehditlerine karşı en ufak bir taviz verilmemelidir. Mütekabile esası gereği Amerikan yaptırımlarına muamele edilmeli, soğuk müdahaleler yerine somut yaptırılmalıdır.  Ekonomik İş Birliği Teşkilatı ve Karadeniz İş Birliği Teşkilatına hayatiyet kazandırılmalıdır. Amerika’nın dünyanın jandarması benim tavrına karşı 57 İslam ülkesi olarak ortak bir refleksin getirilmesi sağlanmalı, yönetime akrabalığın değil, ehliyet ve liyakat esas alınmalıdır” ifadelerinde bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137