MÜSİAD Elazığ Şubesinin 21. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

MÜSİAD Elazığ Şubesinin 21. Olağan Genel Kuruluna AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Elazığ Belediye Başkan Vekili Mashar Ayaz, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Haluk Arslan, MÜSİAD Başkanı Hasan Uzun, MÜSİAD Üyeleri katıldı.

Genel Kurul’da  Divan heyeti  ise İbrahim Gök, Nedim Durgungül, Recep Ertemel’den oluştu.

Genel Kurul,Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başladı.

UZUN: MÜCADELE BUDUR DİYE SÖYLEMİŞTİM

MÜSİAD Elazığ İl Başkanı Hasan Uzun, “Yalnız bu ilin varlıkları yer altı madenleri değil, aslında bu ilin en değerli varlığı insanlıktır. Bunu iltifat olsun diye söylemiyorum. Hepiniz de biliyorsunuz. Ama bir şey var burada;  bizim bir arada sinerji oluşturmak, kardeş olabilmek, konuşabilmek, bir arada proje üretmek gibi çalışmalarımızın olması gerektiğini, fakat bu konuda her neden ise ufak sebeplerle tökezleyip uca gidemiyoruz. Kardeş olmak, birlikte işi çözmek birinci mücadele budur diye söylemiştim. Nitekim o günden itibaren biz nasıl olabilirizin mücadelesini verdim. Ekibimle, yönetimdeki arkadaşlarla 2 dönem yaptım, hepsiyle aynı mücadeleyi verdik. Buradaki başarı ekiple birlikte hatta MÜSİAD üyelerinin başarısıdır. Bizim değildir bu. Onlar bu tepkiye cevap vermeselerdi bunu başaramazdık” ifadelerini kullandı.

ARSLAN: YAPTIĞI ÇALIŞMALARDAN DOLAYI KENDİSİNİ KUTLUYORUM

Eski yönetimi yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik eden Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Haluk Arslan, “MÜSİAD 9 Mayıs 1990 yılında kurulduğu zaman o dönemin şartları altında bir ruhun temsilcisi olarak kuruldu. Az önceki sinevizyon gösterilerinin içerisinde ben merhum Erbakan hocayı da görmek isterdim ama herhalde değerlendirme yapanlar uygun görmemişler. O günün şartlarında MÜSİAD’ın hak, adalet, eşitlik duygusuyla yola çıkarken önce ahlak ve maneviyat diyerek bu toplumun değerlerini taşıyan sanayici ve iş adamlarının göreve çağırma ve yaşadığımız ülkenin şartlarını değiştirme gibi bir misyonu vardı. O günün siyasal, ekonomik asli, adli, hukuki, vesayet dönemi altında MÜSİAD adını her ne kadar müstakil koysa da o MÜSİAD’ın ne anlama geldiğini herkes biliyor. Biz bugün yaşadığımız ülkede birçok şeyi geride bıraktık. Birçok zorlukları geride bıraktık. Bugün tekrar MÜSİAD’ın o ilk gün ki yola çıktığı ruhu aynı şekilde tekrar canlandırmasını bekliyoruz. Bazı şeyler sözle olmuyor, bunun uygulamasını pratiğini hepimiz görmek istiyoruz. Bugün 2 dönem başarıyla MUSİAD şube başkanlığını yöneten Hasan Başkanımız görevi yeni yönetime teslim edecek. Ben yaptığı çalışmalardan dolayı kendisini kutluyorum. Yönetimi kendisinden memnun kalmış ki 2 dönem başkan kalmış, şehre hizmet etmiş. İnşallah yeni seçilecek yönetimde ilk gün ki ruhla hareket eder ümidindeyim” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: DARBELERE KARŞI DİK DURAN BİR ANLAYIŞLA BUGÜNE KADAR GELMİŞTİR

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, “Bir dönem darbelere, çığırtkanlıklara, vesayet sistemine çanak tutan STK anlayışından, Erbakan hocamızın öncülük ederek kurduğu bu dernek, vesayet sistemine karşı, darbelere karşı dik duran bir anlayışla bugüne kadar gelmiştir. Hasan Uzun başkanımızın 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği konuşması, orada dik durması ve MÜSİAD üyeleriyle birlikte meydanda durması ülkemiz ve ilimiz adına nerelere geldiğimizi gösteriyor. Ben bundan önce görev yapmış MÜSİAD başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerime en kalbi duygularımla şükranlarımı arz ediyorum. Yeni seçilecek başkanımıza, yönetim kuruluna da ilimize katkı sağlaması adına çalışmalarında başarılar diliyorum” diye kaydetti.

ARSLAN: ONLARLA BİRLİKTE VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “Bizlerde MÜSİAD’ın bir üyesiyiz. Bu güzel çatının altında mücadele etmek, onlarla birlikte olmak bizlere onur ve gurur veriyor. MÜSİAD’ın misyonu çok farklı. Bu misyonu yürütme adına tüm başkanlarımız, tüm üyelerimiz canı gönülden çalışı hizmet veriyorlar. Hasan başkanımızla da çalıştığımız dönemlerde Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olmadan önce de birçok STK’da ki üyeliklerimizle birlikte çalışma fırsatımız oldu, değerli üyelikleriyle birlikte. Biz kendilerinin bu şehir için dertlendiğine, risk aldığına, hizmetler ürettiğine şahidiz. Rabbimde şahit olsun. Kendilerine ve değerli yönetimine bundan sonraki dönemlerde de güzel güzel hizmetler yapabilmeyi nasip etsin. Şehrimizin ekonomisi yönetiyoruz ama ülkemiz ekonomisinin üretmeye, istihdam üretmeye çok ciddi ihtiyacı var. çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bu zor dönemi ancak güçlü ekonomi ile aşabileceğiz. Tekrardan risk almaya, üretmeye, istihdam oluşturmaya el birliğiyle, ETSO olarak bir model üzerine çalışıyoruz. O modeli biz MÜSİAD’ımızın genel merkezinin üyelerinin bir modelini ele alarak inşa etmeye çalışıyoruz. Yıllarca ekonomiyi şaha kaldırma adına birçok yol yöntem denendi ve şimdi artık o yol ve yöntemler iyice olgunlaştı. İş dünyası kendi adına ciddi anlamda bilgi ve birikime sahip oldu. MÜSİAD’ın bundan sonraki görevi de, bayrağı devir alacak başkanları da inanıyorum ki en iyi noktalara taşıyacaktır. Onlarla da birlikte var gücümüzle çalışacağız. Genel kurulun ve yeni yönetimin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

BALIK: AYNI SIKINTIYI DA ATLATACAĞIMIZI BİLİYORUM

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “Aslında sivil toplum örgütleriyle yaptığımız birbirinden çok farklı işler değil. Hepimizin ana, ortak bir amacımız var. MÜSİAD’ın amacı iş adamlarıyla birlikte Elazığ’ı kalkındırmak. Bizim amacımız halkımızın tamamıyla, Elazığ’daki her fertle birlikte Elazığ’ı iyi yönetebilmek, sonrasında da Türkiye’yi iyi yönetebilmek. Aslında sivil toplum örgütleriyle birbirimizden çok da farklı değiliz. Bir elmanın iki yarısı ve aynı sorunun faydalarıyız. Hepimiz sorun çözme odaklıyız. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız çok güzel şeyler söyledi; evet ekonomik bir baskı altında mıyız? evet Türkiye zor günler geçiriyor mu? elbette ki bugüne kadar geçirdiğimiz zor günleri nasıl hep birlikte birlik ve beraberlik içinde, birlik ruhuyla 15 Temmuz’da atlattığımız ruhla, Kurtuluş Savaşında atlattığımız ruhla ve çeşitli ekonomik krizlerde atlattığımız ruhla aynı sıkıntıyı da atlatacağımızı biliyorum” şeklinde konuştu.

BULUT: ÇOK ÖNEMLİ EKONOMİK AĞIRLIKLI SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDEN BİR TANESİ

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut ise, “21. Olağan kongremizin hayırlı ve uğurlu olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Bugüne kadar emek harcamış, kuruluşundan bugüne Mahmut Yörük Başkanımızdan, Celal Aslanoğlu Başkanımıza, MÜSİAD’ın duayen isimlerinden Avukat İbrahim Gök Başkanımıza, Nedim Durgungül Başkanımıza, Hasan Uzun Başkanımıza hakikatten emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Görevi devir alacak kardeşimize Mehmet kardeşimize hayırlı ve uğurlu olmasını yüce Allah’tan temenni ediyorum. Hakikatten MÜSİAD bizim hayatımızda çok önemli bir yer işgal etmiş. Bizim derneğimiz değil, evimiz değil, ocağımız olmuş. Türkiye’nin de hakikatten kalkınmasında, gelişmesinde, Anadolu sermayesinin sesini yükseltmesinde bir ses olmuş çok önemli ekonomik ağırlıklı sivil toplum örgütlerinden bir tanesi” dedi.

ÖZEREN: BAYRAĞI DAHA YUKARILARA TAŞIYACAĞIMIZDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

MÜSİAD yeni Başkanı Mehmet Özeren, “Ülkemiz ve ekonomimiz büyüyecekse bu hükümetin desteği ve iş adamlarımızın gayreti ile olacaktır. Ekonomimizin zor günler geçirdiği bu günlerde birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek güven huzur için MÜSİAD ailesi olarak daha fazla çalışacak, üretecek ve daha fazla iş imkanı sağlamak için elimizden gelen imkanları sağlayacağız. Oluşturduğumuz yeni yönetimin hayırlı vesile olmasını temenni ederim. Bizlerde MÜSİAD’ın yüksek ahlak ve yüksek teknoloji uygun olarak var gücümüzle çalışacağımızdan ilimizi ve şubemizi en iyi şekilde temsil edeceğimizden, almış olduğumuz bayrağı daha yukarılara taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Çıkmış olduğumuz bu yolda üstlendiğimiz bu görevde bizleri yalnız bırakmayacağınıza güveniyorum”dedi.

Gerçekleşen kongrede MÜSİAD başkanı Hasan Uzun Bayrağı Mehmet Özeren’e teslim etti.

Konuşmaların ardından ardından genel kurul, plaket verilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.