Esnafların ciddi anlamda sıkıntılar yaşadığını belirten Havabulut, esnafların artık sabrının kalmadığını, enflasyona yenik düştüklerini ve ayakta duramaz hale gediğini ifade etti.

Esnafların Bağ-Kur ödeyemez hale geldiğini kaydeden Mehmet Havabulut:

“Her geçen gün değişen fiyatlardan dolayı esnaflarımız hem satış yapamıyor. Satışını yapsa bile aldığını yerine koyamaz hale geldi. Örnek verecek olursak; sıfır cep telefonu almak hayal olduğu gibi taksit olmayınca işler durma noktasına gelmiş durumda. İnsanlar ikinci ele rağbet ederken pahalılık ikinci el ürünlerde maalesef yüksek rakamlara ulaştı. Cep telefonu tamiratı işi yapan esnaflarımızın aldıkları yedek parçaların fiyatları nerdeyse bir telefon fiyatı kadar.

“ESNAFLARIMIZIN SABRI KALMADI”

Esnaflarımız ekonomik kriz altında resmen ezilmiş durumdalar. Güvenlik kamerası, bilgisayarcı, saatçi, fotoğrafçı, optikçi esnafı derken daha doğrusu tüm sektördeki esnaf gruplarımız gerçekten çok zor durumda.

“ESNAFLARIMIZ BAĞ-KUR PRİMLERİNİ ÖDEYEMİYOR”

Devletimizden acil önlem almalarını bekliyoruz. Esnaflarımızın sabrı kalmadı. Her ay sıkıntı daha da büyüyor. Esnaflarımız Bağ-Kur primlerini ödeyemiyor. Yüksek akaryakıt zamlarından dolayı araçlarına yakıt alamıyor. Elektrik faturaları doğalgaz ve temel ihtiyaçlar derken enflasyona yenik düşmüş ve ayakta duramaz haldeler...

"ESNAF KREDİ ÇEKEREK BATAĞA GİDİYOR" 

Son 1 aydır esnaflarımız Esnaf Kefalet Kooperatifler’den kredi çekmek için başvurularda bulunuyor. Bu sayı her geçen gün artıyor. Kredi rakamları genelde 150-250 Bin TL tutarında. Döngü olmayınca esnaflarımız krediyle çözüm aramaktadır.

“DEVLETİMİZE OLAN İNANCIMIZ TAM”

Esnaflarımızım refah seviyesi çok kötü durumda. İnşallah bu çıkmazdan biran önce kurtuluruz. Devletimize olan inancımız ve güvencimiz tamdır. Her koşulda esnafımızın yanındayız.