Elazığ’ın turizm açısından önemli bir potansiyele sahip ilçesi Sivrice’de yaz sezonunun nasıl geçtiğini, ne gibi çalışmaların yapıldığı bilgisini Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak açıkladı.

“DEĞERLERİ OLAN BİR İLÇE”

Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, “Sivrice değerleri olan bir ilçemiz. Turizmde en üst sekmende hizmet veren bir ilçemiz. Kışın, kış turizminden, kayak merkezinden yazın da gerek sanat turizmi, gerek dağ doyuruşu ve şu an bulunduğumuz gün itibariyle de yüzme sporu faaliyetleri içinde olan bir ilçemiz, değerleri olan bir ilçe. Kışın insanlar kayak yaparken bir anda iki baraj gölünü görebilir. Bir taraftan Hazar Gölü, bir taraftan Keban Barajı. Yani bir burada turizmle sporu aslında eşit götürmek istiyoruz. İnsanlarımız, vatandaşlarımız, turizmcilerimiz, sporcularımız buraya geldiğinde hem günü birlik yüzme spor yapma, hem de dalış turizmiyle ilgili çalışmamız var. Nasip olursa yakın bir zamanda UNESCO’ya bir müracaatta bulunduk, batık şehri tekrardan dalış turizmine açmamız için. İnşallah ön kayıtları yapılır da kabul görülürse burada artık dalış turizminde ciddi anlamda bir katılım olacak ve insanlarımız buraya gelip, dalış turizmiyle ilgili dalışlarını yapacaklar” ifadelerini kullandı.

“HAZAR GÖLÜNÜ SAHİPLENMELİYİZ”

Başkan Irmak, “Geçmişte yine burada Balkan Triatlon yarışları yapıldı. Sivrice’yi geçmişteki gibi daha üst sekmenlere çıkarmak istiyoruz. Hak etmiş olduğu cbir Mavi Bayrak var. Tekrardan bunun çalışmaları içindeyiz. Yani Sivrice doğa demek, tabiat demek, kültür demek, sanat demek. Hepsini barındıran bir ilçemiz. Onun için önem vermeliyiz. Yani vatandaşımız ne kadar gelirse biz o kadar güçlü oluruz. O kadar hizmetlerimizi üst sekmende tutarız. Ve halkımızın da büyük ilgisi var. Hazar Gölümüz; sadece Elazığ’a, Sivrice’ye değil bütün bölgeye hitap eden bir gölümüz. Yani Güneydoğu’da Siirt’ten, Batman’dan, Mardin’den, Bingöl’den, Malatya’dan birçok ile hizmet eden bir gölümüz. Onun için sahiplenmeliyiz Hazar Gölünü” şeklinde konuştu.

“YERLİ VE YABANCI BÜTÜN TURİSTLERİN İLGİ ODAĞI SİVRİCE”

Ebubekir Irmak, “Son günlerde bizlerin ve sizlerin sürekli medyada takip ediyorsunuz, ilgisinden dolayı, yurtdışından da bayağı bir ilgi var. Yani Sayın Valimizin, Hazar Baba yoluna yapmış olduğu yollar, Kayak Merkezindeki iyi tanıtımlar, bizlerin, kamunun yapmış olduğu çalışmalar, bu gerçekten her taraftan artık duyulmaya başlandı. Çünkü geçen bir tarihi kale bulundu. İlgili odağı oldu. UNESCO’ya bizim Batık Şehirden dolayı müracaat etmemiz, artık yabancı turistlerde bölgeyi tercih etmeye başladı. Bizim asıl sıkıntımız burada konaklama. İnşallah imardan sonra firmalarımız gelir, yatırımcılarımız gelir, burada konaklamayı çözersek Elazığ ve Sivrice kabuğunu kırmış olur. İnanıyorum ki artık kimse Güney’i tercih etmeyecek. Çünkü şu an burada sıfır nem ortamında bu sıcaklığın altında terlemiyoruz. Yani nem yok. Az, nadide olan bölgelerden birisidir. Suyu çok temiz, şifalı bir su, az sodalı, güzel bir su. Herkesin tercih ettiği, yerli ve yabancı bütün turistlerin ilgi odağı Sivrice” dedi.

“MARKALAŞMA YOLUNDA BAZI HİZMETLERİ YAPMAMIZ LAZIM”

Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, “Turizm demek; müşteri demek, para demek, tatil demek, huzur demek. Yani her gelen insan burada illaki sonuçta ilçeye uğradığı zaman fırından, çay ocağından her tarafta oturur, 5-10 dakika zamanını geçirir ve ihtiyaçlarını giderir. Ciddi anlamda ilçeye katkısı var. Kasabından, şarküterisinden, süt ürünlerinden, yöresel ürünlerinden ama biz bunların daha çoğalmasını istiyoruz. Çünkü bayağı yazlıklarda bir konut var, ilçe merkezde var. Satış yerleri ve markalaşma yolunda bazı hizmetleri yapmamız lazım. Yani kamu olarak bizlere de düşen görevleri inşallah öyle bir çalışmamız var. Sahil düzenlemesiyle birlikte, tazmin satış yerleri, restoranlar, onlarla ilgili ekonomi o zaman taçlanmış olacak. Her turist geldikçe ülke ekonomisine her kişiden mutlaka kendi katkısına düşen payı alır” diye kaydetti.