Partilileriyle il binasında bir araya gelen Deva Partisi İl Başkanı Avukat Mehmet Kangal, çocukların ve çocukların haklarının savunucusu olacaklarını söyledi.

KANGAL: HAKSIZLIĞA UĞRAMIŞ HER ÇOCUĞUN YANINDA OLACAĞIMIZ

Başkan Kangal, “Bizler çocuklarımızın haklarını koruduğumuz zaman aslında onların sadece onların ihlallerini ya da hayatlarını korumak ile kalmıyoruz. Geleceğimizi de teminat altına almış oluyoruz. Dünyanın daha yaşanabilir hal alması için çocukların gülüp huzurlu mutlu bir ortamda gerektiği düşüncesi ile deva partisi olarak çocukların ve be çocuk haklarının her koşulda savunucusu olacağız. Parti teşkilatımızdaki hukukçularımız ile birlikte bu şehirde haksızlığa uğramış her çocuğun yanında olacağımızın taahhüdünü buradan kamuoyuna vermek istiyoruz” dedi.

İl Başkan Yardımcısı Siraç Koç da çocuk hakları savunulmasında Türkiye’nin karnesinin çok iyi olmadığını ifade etti.

KOÇ: ÜLKEMİZİN KARNESİ PEK İÇ AÇICI DEĞİLDİR

Koç, “Çocuk hakları her ne kadar bugün sembolik bir gün olarak anılsa da burada bulunmamızın amacı ülkemizdeki çocukların ahvaline dikkat çekmek ve bu konuda bir farkındalık oluşturmak. Birleşmiş Milletler çocuk haklarına yönelik sözleşmenin kabulü üzerinden 30 yılı aşkın bir süre geçmiş bulunmaktadır. Geçen 30 yıllık süreçte ülkemizin karnesi ne yazık ki çocuk hakları içerisinde pek iç açıcı değildir. Geleceğimizin teminatı çocuklar ne yazık ki ülkemizde erken yaşta evlendirilmekte. Yine erken yaşta geçim sıkıntılarından dolayı çalışmaya mecbur bırakılmaktadır. Çocuklarımızın geçim sıkıntılarından dolayı çalışmaya mecbur bırakıldığı ötelendiği değersizleştirildiği insanca yaşamdan uzak bir ortamda büyümeleri kabul edilemez bir durumdur” ifadelerini kullandı.