Ziraat Mühendisleri Odası Elazığ Şube Başkanı Mehmet Karaca, Elazığ’da üçüncü karma sanayi sitesinin nereye yapılmasıyla alakalı yapılan tartışmalarla ilgili açıklamada bulundu.

Başkan Karaca, son günlerde kamuoyunda Elazığ Üçüncü Karma Sanayi Sitesi yapımıyla ilgili olarak yapılacak yer tartışılmaktadır. Sanayi sitesinin Bağdere (Ancuz) Köyü’ne yapılması talebi hukuka aykırı ve usulen bile reddedilmesi gereken bir durumdur. Elazığ’da son yıllarda kanunlara aykırı olarak hülle ile yapılan işler şehrin dokusuyla birlikte geleceğini karartmaktadır. Şehir olarak yatırım istemekteyiz ancak kanunsuz, yasa dışı hiçbir faaliyet talebimiz bulunmamaktadır” dedi.

Karaca açıklamasında, “Son yıllarda genel yönetimsel davranış olarak benimsenen bu tür çetrefilli uygulamalar bir süre sonra İlin başına bela olarak dönecektir.  Meralar ile ilgili olarak kanunda yeri olmamasına rağmen “vasfını kaybetmiş” söylemleriyle neden kamuoyunun dikkatini dağıtmaya çalışıyorsunuz. Konunun tarım, hayvancılık, mera ve çevre ile olan ilgisiyle alakalı açıklamamızın baki kaldığını beyanla; usulsüz tahsis amacı değişikliği işlemlerinin takipçisi olduğumuzu, Elazığ Valisi tarafından usulsüz/kanuna aykırı talebin onaylamayacağına inandığımızı ve aksi durumda yargı yolunu kullanacağımızı kamu oyunun bilgisine sunar; İlimizle ilgili olarak yapılacak olan kanunlar çerçevesindeki her yatırımın da destekçisi olduğumuzu saygı ile bildiririz” dedi.