İçme Köyü Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bayram Karakaya, İçme Köyü’nde yaptığı çalışmalarından dolayı, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırıma teşekkür etti.

 KARAKAYA: İÇME HALKI VE ŞAHSIM CİDDİ MUTLULUK DUYMAKTAYIZ

Başkan, Bayram Karakaya; ‘’ 2014 yılında çıkan kanunla belde belediyesi düşürülen; merkeze 35 kilometre uzaklıkta Bingöl karayolu üzerinde bulunan, doğal güzelliği, buz gibi kaynak sularıyla yeşil ve mavinin buluştuğu eşsiz doğasıyla ender köylerimizden biridir, İçme. Köy statüsüne düşürülmesi sonucu derneğimizi kurarak yaklaşık 5 yıldır köyümüze hizmet için çalışmaktayız. Çalışmalarımız sırasında sayın valimizin katkısı ciddi derece görülmektedir. Yol çalışmaları, çevre düzenlemeleri yanında en önemli katkıları ‘eko köy ’ kapsamında yatırım planlamasıydı. Bugün bu projenin startının verilmiş olduğunu görmekten, İçme halkı ve şahsım ciddi mutluluk duymaktayız’’ dedi.

 KARAKAYA: İÇME KÖYÜNE GÖSTERDİĞİ ÖNEM VE ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM

İçme Köyü’nün eko köy kapsamında turizmin canlandırılmasının yanı sıra, yerel ürünlerin üretimi, tanıtımı ve pazarlanması desteği ile geleneksel ve kültürel mirasların onarımı ile yeniden kazanımı kapsamında her türlü girişimde bulunan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırımın’ın çalışmalarını takdir etmemenin mümkün olmadığını belirten Başkan Karakaya, “Sayın valimizin girişimleri neticesinde köyümüzde unutulmaya yüz tutmuş geleneksel ürünlerin üretimi yapılarak tarım fuarında tanıtımı yapılmıştır. Yine köyümüzde ikinci bir sivil toplum kuruluşu olan, İçmeli Girişimci Kadınlar Derneği’nin çalışmalarını destekleyerek köyümüzde bir ‘üretim evinin ‘ projesinin tamamlanarak 2020 yılı içerisinde hayata geçirilecek olması; eko köy kapsamında İçme köyü ile bütünleşmiş 17/18 su değirmeninden birinin restorasyonunun yapılarak, tekrar kazanımı turizm açısından köyümüze önemli bir yatırım sağlayacaktır’’ diyerek, İçme köyü yardımlaşma Derneği ve İçmeli Kadın Girişimciler Derneği, iki sivil toplum kuruluşu olarak çalışmalarını sürdürdüklerini, sözlerine ekledi. ‘’ Elazığ’a geldiği günden itibaren İçme köyüne gösterdiği önem ve çalışmalarından dolayı teşekkür ederim’’ diye kaydetti.