Başkan Karakuş'tan Beyyurdu Küme Evlerinin Arsa Satışlarına Tepki

TOKİ tarafından Beyyurdu Küme Evlerinin bulunduğu alanın satışa çıkarılmasına bir tepkide Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Erhun Karakuş’tan geldi. Başkan Karakuş, bölgede ikamet eden vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için satışların iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Karakuş'tan Beyyurdu Küme Evlerinin Arsa Satışlarına Tepki

Karşıyaka Mahallesine bağlı Beyyurdu küme evlerinin bulunduğu arsaların TOKİ tarafından 24 Aralık’ta İstanbul’da ihale usulüyle satışa çıkarılmasına Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Erhun Karakuş tepki gösterdi.

TOKİ tarafından arsaların satışa çıkarılmasının bölgede yaşayanlara haksızlık ve hukuksuzluk oluşturduğunu söyledi.

Karakuş, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için satış ihalesinin iptal edilmesi gerektiğini belirterek, yöneticilere seslendi.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Erhun Karakuş’un açıklamaları şöyle;

“İLETİŞİMSİZLİĞİN, KOPUKLUĞUN MAĞDURİYETİNİ YAŞAMAKTADIR”

“İlimiz Karşıyaka mahallesine bağlı Küme Evleri mevkiinde bulunan ve Beyyurdu olarak bilinen yerdeki vatandaşlarımızın yıllardan beridir ikamet ettikleri evlerinin TOKİ tarafından satışa çıkarılması bölgede yaşayan hemşerilerimiz nezdinde haksızlık oluşturmakta, hukuksuzluk yaratmaktadır. Vatandaşlarımız, adeta devlet kurumları arasındaki iletişimsizliğin, kopukluğun mağduriyetini yaşamaktadır. Yerinde yapmış olduğumuz inceleme ve dinlemiş olduğumuz hemşerilerimiz, köylerinde ki kendi tapulu yerlerinde ev, ahır şeklinde taşınmazlar yaptıklarını, ancak zamanla yapılan kadastro güncellemeleri neticesinde parsellerde meydana gelen kaymalar sebebiyle tapulu yerlerinin başka yerlere kaydırıldığı, mevcut taşınmaz olan yerlerin ise hazine adına tescil edildiğini, taşınmazın hazine adına olması sebebiyle onlarca yıldır ecrimisil yatırdıklarını, hazineye defalarca başvuruda bulunarak, yerlerin kendilerine satılmasını istedikleri, 2017 yılında çıkarılan “imar affı” bağlamında ödemeler yapıp “Yapı Kullanım İzin Belgesi” aldıklarını, ancak buna rağmen, taşınmazlarının bulundukları 1-1,5 dönümlük 12 taşınmazın hazine tarafından “üzerinde imar affından kaynaklı yapı kullanım izin belgesi” bilgisi verilmeksizin TOKİ’ye devredildiği ve gelinen aşama itibariyle TOKİ tarafından üzerinde hemşerilerimizin evlerinin bulunduğu taşınmazların satışa çıkarıldığı öğrenilmiştir.

“BEYYURDU SAKİNLERİ ARTIK KENDİ EVİNİN DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR”

Bununla birlikte, Beyyurdu mevkiinde hazine ve mera olan yüzlerce dönüm arazilerin bir kısmının 2011, bir diğer kısmının Şubat 2020 ve Mart 2020 tarihlerinde TOKİ aracılığı ile satıldığı, satılan bu alanlar içerisinde yüz yıla yakındır mezarlık olan alanların dahi olduğu bilinmektedir. Bunlar yetmezmiş gibi üstüne üstelik bir de kalkıp yerel halkın evinin ahırının bulunduğu, ecrimisillerinin yatırıldığı, yapı kullanım izin belgelerinin bulunduğu 1-1,5 dönümlük on tane araziyi satışa çıkarmak, satışa çıkarılmasına müsaade etmek vatandaşın mağduriyetini yaratmaktan başka bir şey değildir. Beyyurdu sakinleri, yüzlerce dönümlük köy meralarının, mezarlıklarının, derelerin satılmasından artık vazgeçmiş, tabiri caizse kendi evinin derdine düşmüştür.

“HEMŞERİLERİMİZİN YANINDA OLDUKLARINI GÖSTERMELERİ GEREKMEKTEDİR”

Bu noktada sayın milletvekillerimizin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ ile devreye girerek yapılması planlanan bu satışların bir an önce iptalini sağlaması, yapı kullanım izin belgeleri ve ecrimisil ödemelerine dayanılmak suretiyle, vatandaşlarımızın bu taşınmazların satımında öncelik hakkı tanınmasını sağlayarak, belirlenmiş olan muhammen bedel üzerinden atadan babadan beridir yerleşik olan vatandaşlarımıza satışının ve devrinin sağlanması noktasında hemşerilerimizin yanında olduklarını göstermeleri gerekmektedir.”

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2020, 15:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137