Son günlerde Elazığ gündeminde yer alan bölge müdürlüklerinin il dışına taşınması konusuna bir değerlendirmede Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Erhun Karakuş, kurumların herhangi bir olumlu adım atılmamasını eleştirdi.

KARAKUŞ: MEMLEKETE İHANETTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR

Başkan Karakuş, “Elazığ Belediyesinin 2015 yılında Zübeyde Hanım caddesi üzerinde bulunan resmi kurumların şehir dışına taşınması projesi kapsamında o dönemin Valisi Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile Karayolları, DSİ ve Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı bir toplantıda gündeme gelmişti ve yıllardır Elazığ'ın gündeminde olan Bölge Müdürlükleri bu tarihten itibaren şehir dışına taşınması konusunda kurumlardan herhangi bir olumlu adım atılması bir yana, Orman Bölge Müdürlüğü'nün direnmesi ve DSİ Bölge Müdürlüğü' nün ise alelacele kurum binasını ve lojmanlarını yaparak yerini garantiye alması son olarak da Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğünün, Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü yerine taşınmak istenmesi tam bir akıl tutulmasına neden olmuştur. Dönemin belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın DSi ye Meryem dağı eteğinde yer vermesine rağmen, ilgili kurumun sanki vatandaş ile iç içe olması gerekiyormuş, günde binlerce vatandaşın işinin olduğu bir kurummuş gibi Meryem dağı eteğinin uzak bulunarak kabul edilmemesi zamanında Elazığ’a vurulmuş bir darbedir. Dün DSİ, bugün Diş Hastanesi, yarın Tarım İl Müdürlüğü, diğer gün Orman Bölge Müdürlüğü. Dolayısıyla alınan kurumların yerlerine yapılması memlekete ihanetten başka bir şey değildir” diye kaydetti.

KARAKUŞ: FİYASKO PROJELERE DÖNÜŞTÜRÜLMESİNE ASLA MÜSAADE EDİLMEMELİDİR

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Erhun Karakuş, “24 Ocak’ta ilimizde meydana gelen depremde hasar gören yapılardan biri olan Orman bölge müdürlüğü binası için yıkım kararı verilirken bölge müdürlüğü binasının tekrar yerinde yapılmak istenmesi demek ilin 50 yıllık gelişiminin engellenmesi demektir. Oysa Valilik Binasından sonraki Karayolları ve Orman Bölge Müdürlükleri yıkılarak şehir stadyumuna kadar bir koridor oluşturularak yeşil alan haline getirip sosyal, kültürel, spor, gezi vb. etkinliklerin yapılabileceği vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak şehre nefes aldıracak bir projeye dönüştürülmesi gerekmektedir buraların rantiye ye kurban edilmeden ve herhangi bir betonlaşmaya veya millet bahçesine benzer fiyasko projelere dönüştürülmesine asla müsaade edilmemelidir. Bu şehrin kaderini atanmışlar değil; halkın ve seçilmişlerin karar vermesi gerekir” şeklinde konuştu.