Sağlık Sen Elazığ Şube Başkanı Mehmet Karataş, sendikasının 5. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Başkan Karataş, sendikacılığı çağı kurtarma olarak nitelendirdi.

“ÜLKEMİZİN KONUM İTİBARİYLE ZOR BİR KONUMDA OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Karataş, “Kurucu genel başkanımızın tabiriyle sendikacılığı çağı kurtarmanın eylemi olarak tabir ediyoruz. Yine onun deyimiyle ülkeyi yeniden inşa edecek erdemler hareketi diye tanımlıyoruz. Allah’a hamt olsun, kuruluş misyonumuz doğrultusunda sağlık sen ailesi olarak her zaman milletinin yanında duruş göstererek millet adına hizmet sendikacılığının o olduğunu cümle aleme hep beraber gösteriyoruz. İşte bu şuur ve anlayışla birlikte bu ülkenin en zor zamanlarında en sıkıntılı dönemlerinde ülkemizin, milletimizin, devletimizin yanında dik bir duruş sergileyerek bu ülkeye göz diken hainlere karşı tek yumruk olarak bu ülkenin birlik mayası olarak en büyük görevimizi yerine getirdik. Bu anlamda ülkemizin konum itibariyle zor bir konumda olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİZE TARAFSINIZ DİYORLAR”

Bazı kesimler tarafından yandaş sendika olarak suçlandıklarını ifade eden Başkan Karataş, “Malumlar bize tarafsınız diyorlar. Biz de bizim tarafımız budur, bu tarafta olmaya sonuna kadar devam eeceğiz, yine bize diyorlar ki siz yandaş sendikasınız, siz birilerinin söylediği sözleri onaylıyorsunuz, biz de diyoruz ki milletin yanında olanların yanında olmak, mazlumların umudu olanların yanında olmak. Darbecilere meydan okuyanların yanında olmak, iki yüzlü Avrupa’nın gözünün içine baka baka dünya beşten büyüktür diyen cesaretli milletin yiğit evladının yanında olmak yandaşlıksa evet biz yandaşız ve sonuna kadar yandaş olmaya devam edeceğiz. Onun için ben siz değerli kardeşlerimden duruşunuz için, dava anlayışınız ve sendikamızı büyüterek, sendikamıza sahip çıkarak bayrağımızı en göndere çektiğiniz için siz dava arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“ŞANTAJA, TEHDİDE, YAPTIRIMA HİÇ PAPUÇ BIRAKMAYIZ”

Ülke gündemi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Karataş, “Buradan açıkça ifade ediyorum; Türkiye için artık en büyük tehdit ve problem ABD’dir. ABD Türkiye’yi ambargolarla, tehditlerle, şantajlarla rehin almak istemektedir. Bu süreç 15 Temmuz’da sekteye uğrayan saldırının açık bir devamıdır. Ama başaramayacak, zilleti tadacaktır. Misliyle karşılık verilmelidir. Terör örgütleri üzerinden Türkiye’yi çökertmeye çalışan ABD’nin İnci başta olmak üzere bütün askeri üsleri derhal kapatılmalıdır. ABD tehditleri karşısında dünün antiemperyalist, bugünün müstemlekecileri salya akıtsa da 15 Temmuz’un terini henüz silmemiş bir millet olarak meydanları zorbalara bırakacak değiliz. Dün Çanakkale’de, Kut-ül Amere’de, İstiklal Harbinde rezil rüsva ettiklerimiz, bugün kan kokusu almış sırtlanlar gibi etrafımızı kuşatsa da yaramızı sarar, çıkıp hesap görür, defterlerini dürzeriz inşallah. 15 Temmuz’da işgale papuç bırakmadık, bugün şantaja, tehdide, yaptırıma hiç papuç bırakmayız” dedi.

“HERKESİN HASTANELERDE YAŞAMIŞ OLDUĞU TRAJİK BİR OLAYI VARDIR”

Başkan Karataş, “15 yılda sağlık yılda sağlık hizmetleri sonunda gelişmelerin ilerlemelerin olduğunu görmemek mümkün değildir. Hemen hemen herkesin hastanelerde yaşamış olduğu trajik bir olayı vardır. Bakın bu ülkede hastane parasını ödemeyen babanın çocuğunun rehin alındığı günleri biliyoruz. 6 ay ömrü kalan kanser hastalarına, 2 yıl sonrasına yatış günü verildiğini biliyoruz. 10 kişilik hasta koğuşlarında hastaların üst üste yığıldığını, refakatçaıların, küflü ve yırtık sandalyelerde sabahlara kadar sabahladığını unutmadık. İlaç bulamama, reçete yazdıramama, bulduğu ilaca astronomik bedeller ödemeyi hele mazot parası alınmadan, ambulanslara hastaların bindirilmediğini hiç unutmadık. Bugün gelinen noktada sizi temin ederim ki Avrupa’nın birçok ülkesinde olmayan devasa şehir hastaneleri hizmete girmektedir” diye konuştu.