Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, Sağlık Bakanlığı'nın Sağlık Çalışanlarının yanacak olan izinlerinin 2021 yılına aktarılması ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada; Kamu Sağlık-Sen olarak 28.10.2020 tarihinde Sağlık Çalışanlarının izinlerinin iptal edilmesi sonucu çıkan mağduriyetin giderilmesi adına yazmış olduğumuz Resmi yazı sonucunda Sağlık Bakanlığı bugün yayınladığı genelge ile Tüm Sağlık Çalışanlarının yanacak olan izinlerini 2021 yılına aktardı ve Sağlık Çalışanlarının izin konusundaki mağduriyeti Sendikamızın yoğun gayreti ve bakanlık yetkilileri ile görüşmesi sonucu giderilmiş oldu. Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından az önce 81 İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilen "İzinlerin Devri Hakkında" konulu Genelge ile sağlık personellerinin yanacak izinlerini 2021 yılına devredilmesini sağlayacak.

Genelge göre;

- 657 sayılı Kanunun 4/A ve 4/B maddeleri kapsamında çalışanların,

- 663 sayılı KHK’nın 45/A kapsamına göre istihdam edilenlerin,

- Aile Hekimlerinin ve Aile Sağlığı Elemanlarının,

-Vekil Ebe ve Hemşirelerin,

-Sözleşmeli İl Yöneticileri / Sağlık Tesisi Yöneticilerinin,

daha önce çıkan yıllık izinleri durduran Genelge nedeniyle kullanamayacakları izinlerinin 2021 yılına devredilmesi Bakanlık Makamının Olur’ları ile uygun görüldü. Ayrıca yaş haddinden ve malulen emekli olacakların talepleri halinde var olan izinlerinin emeklilikten önce kullandırılması cihetine gidilmesine aynı Olur ile müsaade edilmiştir " dedi.