Türkiye Vefa Derneği Genel Başkanı Zülfü Kartakgül koronavirüsle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Kartakgül, toplantıda hükümetin, korona virüs ile ilgili olarak önemli tedbirler aldığını ifade ederek, devletin Elazığ’a özel bir imtiyaz göstermesini istedi.

KARTAGÜL: ELAZIĞ MAĞDUR İLLERDEN BİR TANESİDİR

Vatandaşların evde kalması gerektiğini belirten Zülfü Kartagül, “ülkemiz zor bir sınavdan geçiyor, dünya zor bir sınavdan geçiyor. Akabinde şehrimiz Elazığ’ımız dünya bu imtihanı verirken önce malumunuz deprem felaketi ve akabinde koronavirüsle alakalı afeti biyolojik sıkıntıyı yaşamıştır ve bu iki sıkıntıyı birden yaşayarak ülkemizde farkındalık yaratan mağdur illerden bir tanedir” ifadelerini kullandı.

KARTAKGÜL: LÜTFEN ELAZIĞ’I ÖZEL TUTALIM

Devlet yetkililerine seslenen Başkan Kartakgül, “Bizler öncelikle buradan hükümetimize, devletimize depremin ilk gününden bugün koronavirüsle alakalı vermiş olduğu mücadeleden dolayı teşekkür ediyoruz. Hem hükümet yetkililerimize, siyasetçilerimize devletimize seslenmek istiyoruz. Malumunuz Elazığ’ımız mağdur, Elazığ’ımız büyük bir afet yaşamış, deprem afetini yaşamış ve akabinde koronavirüsle birlikte ticaret ve sosyal yaşam anlamında çok büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Bizler kıymetli devlet yetkililerimize Elazığ’ımıza bu sıkıntıları yaşadığından dolayı özel bir yere koymalarını istiyoruz. Esnafımız büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Lütfen Elazığ’ı özel tutalım. Elazığ’daki insanlarımızın yaşamlarını olumlu yöne döndürecek şekilde katkılarımızı sağlayalım. Devlet yetkililerimizden ve hükümetimizden bu önemle rica ediyoruz” dedi.