Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, belde de yapılan çalışmalar ile ilgili Kanal Fırat Televizyonu’na özel açıklamalarda bulundu.

KAYA: KANAL FIRAT’I NE ZAMAN ARASAK SÜREKLİ YANIMIZDA

Başkan Kaya, “Kanal Fırat’ı ne zaman arasak sürekli yanımızda, yanı başımızda. Bugün tekrar sizlerin huzurlarınızdayız, sizin aracılığınızla Akçakirazlılara, Elazığlılara bir mesajımız olacak. Tabi ikinci seçimimizden sonra 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra 21 ay gibi kısa bir zaman geçti. 21 ayda Akçakiraz’da neler değişti, neler yaptık. Biz 30 Mart 2014 seçimlerinden sonra çok güzel hizmetlerimiz oldu. Akçakiraz’a çok güzel yenilikler kattık. Devrim niteliğinde yenilikler kattık, devrim niteliğinde hizmetlerimiz oldu. Toprak altı yatırımlarla, toprak üstü yatırımlarla Akçakirazlılar’ımızı tanıştırdık ve Elazığ’ın bağrından güzel bir genç çıkmış dediler. Tuttuğunu koparan, attığını vuran güzel bir genç çıkmış dediler. Cevval bir başkanımız var dediler. Ve bende bana biçilen rolü ve bana yüklenen anlama göre hareket etmeye çalıştım” ifadelerini kullandı.

KAYA: ÇOK GÜZEL HİZMETLERİMİZ OLDU

Başkan Sabahattin Kaya, “Bize oy verenleri, bize destek verenleri, bize katkı sunanları mahcup etmeme adına çok güzel hizmetlerimiz oldu. Enerjimizi hep Akçakirazlılar’a nasıl daha iyi bir hizmet üretebiliriz, nasıl daha konforlu bir hizmet üretebiliriz anlamında çok güzel çalışmalara imza attık. Ben ve ekip arkadaşlarımla birlikte. Ciddi bir borç batağıyla Akçakiraz’ımızın belediyesini devraldık. Ama hamt olsun bu bizim hiç moralimizi bozmadı. Parklardan, banklardan, yollardan alınan araçlardan hasılı belediye hizmet binasından EDS’den güzel hizmetlerle Akçakirazlılar’ımızı tanıştırdık ve Akçakirazlılar’ımızın bir memnuniyetidir ki 2014’de aldığımız oyu belki Türkiye’de hiçbir belediye başkanına nasip olmayan oy çokluğuyla seçtiler bizi. Bu makamı Ali’ye oturttular” şeklinde konuştu.

KAYA: AKÇAKİRAZ’IMIZI GÖRENLER HAKİKATTEN İMRENEREK BAKACAK

Başkan Kaya, “Akçakiraz’ın 125 kilometre 125 bin metre isale hattının önce proje ihalesini sonra uygulama ihalesini İller Bankası A.Ş.’nin genel müdürlüğüne yaptırdık. Ve Akçakiraz’ımızın 125 kilometrelik isale hattını bitirdik. Şu anda eksik kalan hatlarımızda yüzde 20’ye sokarak onları da inşallah 20 gün içerisinde bitireceğiz. Bin 900 tane evin, hanenin abone bağlantılarını da yine Akçakiraz Belediye Başkanlığı olarak biz yapacağız. Elhamdülillah artık sularımız çatlamayacak, sularımız patlamayacak su firelerimiz olmayacak. ‘Kaçakların, göçeklerin’ önüne geçeceğiz. Yeni hatlarımızla, içilebilir sularımızla Akçakirazlılar’ımızı buluşturacağız. Bu isale hattımız bittikten sonra Akçakiraz’a renk katacağız. Akçakiraz’ı insanlar gördüğünde hakikatten parmağını ısıracak. Ve Akçakiraz’ı gördüğünde bahardan sonra parklarıyla, bankarıyla, yollarıyla sosyal donatı alanlarıyla çevre düzenlemesi, peyzaj çalışmalarıyla inşallah Akçakiraz’ımızı görenler hakikatten imrenerek bakacak” dedi.

Başkan Kaya’nın belde sakinlerine birde mesajı vardı.

KAYA: BU BİZİM MORALİMİZİ BOZMADI

Kaya, “Biraz sabırlı olsunlar. Biraz lütfen ama lütfen biliyorum çok acı çektiniz. Sabrın sonu selamettir. ‘kahır çekiniz ki kahrınız çekilsin’ diye eskilerin eskimez bir sözü vardır. Lütfen ama lütfen çalışkan başkanınıza güvenin. Yollarımız yapılacak. Caddelerimiz, sokaklarımız genişleyerek yapılacak. Eş zamanlı malumunuz yaşadığımız bir deprem ve sonrasında da pandemi bizim bütçemizi, kaynağımızı, finansmanımızı alt üst etti. Ama bu bizim moralimizi bozmadı” diye konuştu.

KAYA: BİZ İNSANLARIN CANINI VE MALINI EMNİYET ALTINA ALACAK BİR SİSTEMİ DE KURDUK

Yerin altı bitmeden yerin üstüne yatırım yapmıyoruz diyen Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, “Büyük belediyelerin yapamayacağı bir şey; büyükşehir belediye başkanlarının bile göze alamadığı işi bir belde belediye başkanı olarak biz göze aldık. Toprağın altını yenilemeden toprağın üstüne iş yapmayacağız dedik. Malumunuz doğalgazla Akçakirazlılar’ımızı tanıştırdık. Enerji hatlarını yerin altına aldırdık. Bu kamu yatırımlarıyla birlikte Akçakiraz’ımız da DSİ Genel Müdürlüğü’yle görüşüp Akçakiraz’ın derelerini ıslah ettirdik. Hamt olsun 7 tane köprü yaptırdık. Kamu yatırımlarını da Akçakiraz’ımıza kazandırdık. Standardı yüksek konforlu otobüslerimizle Akçakirazlılar’ımız şehirden evine, evinden şehire gidiyor artık. Öğrencilerimize burs verme noktasında, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli başarılı öğrencilerimize burs verme noktasında ve pandemiden dolayı hizmetlerimizi aksattığımız sosyal ve kültürel etkinliklerimiz ile gerçekten Akçakiraz’ımıza bir çağ atlattık. Devrim niteliğinde bir çalışmaydı. 23 Ekim’de yer teslimini yaptığımız 1.2 megavatlık güneş enerji santralinde hamt olsun geçici kabülünü yaptık. İnşallah 1 Ocak’tan sonra enerji satarak; aylık 20 ile 22 bin dolar arasında Akçakiraz’ımıza gelir kazandıran yine tarihi bir projeye imza attık. Biz insanların canını ve malını emniyet altına alacak bir sistemi de kurduk” diye konuştu.