Başkan Kaya: “Kurada adı çıkmayanlar için TOKİ yeni bir çalışma yapacak”

Yapımı tamamlanan konutlarla ilgili açıklamaya yapan Akçakiraz Beldesi Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, kurada ismi çıkmayan vatandaşlar içinde TOKİ’nin kısa süre içerisinde bir çalışması olacağını söyledi.

Başkan Kaya: “Kurada adı çıkmayanlar için TOKİ yeni bir çalışma yapacak”

Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, 24 Ocak Depreminin ardından beldede TOKİ tarafından yapımı tamamlanan konutlarla ilgili açıklama yaptı.

KAYA: ELAZIĞ’DA ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATILDI

Başkan Kaya, “24 Ocak’ta bir travma yaşadık ama çok ucuz atlattık. Allah bizi bize bağışladı. Ben hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum yaralılarımıza da şifa diliyorum. Ardından çok güzel şeyler oldu. Bütün mahallelerimizde ağır hasarlı binalar yıkılarak yerine yeni binalar yapıldı. Ben Akçakiraz’ın hizmetkarı olarak sizleri buraya davet ettim. Akçakiraz’da yapılan TOKİ konutlarını sizde gelin görün, Akçakiraz’da yaşayanlara, Elazığ’da yaşayanlara, Elazığlı olup il dışında yaşayanlara anlatın istedim. Dün kura çekimi yapıldı, inşallah anahtar teslimleri de en kısa zamanda yapılacak. Doğalgazları bitti, enerji bitti, abone bağlantıları tamamlandı, sosyal donatı alanı yapıldı. Buralar gülistana dönüştü ve Elazığ’da çok güzel çalışmalara imza atıldı” dedi.

KAYA: İNSAN BAŞKA BİR YERDEN BAŞKA BİR YERE GİTMEYİ İSTEMEZ

Başkan Kaya, kurada ismi çıkmayan vatandaşlar için de TOKİ’nin kısa süre içerisinde bir çalışması olacağı müjdesini vererek, “%90’ın üzerinde biten konutlarımız var ama biz 1 Ocak’ta bunun %20’sini ancak teslime edebiliyoruz, inşallah 1 ay içerisinde geri kalan kısmı teslim edeceğiz. Vatandaşlarımızı çadır ve konteynerden kurtaracağız. Akçakiraz’ımız da bugün 69 tanesi 2 + 1, 43 tanesi 3 + 1 konutlarımız yapıldı. 2 + 1 çıkan vatandaşlarımıza sıhhatler diliyorum. İnşallah mutlu huzurlu günleri olur. 3 + 1 çıkanlar biraz daha şanslı. Biraz daha geniş biraz daha konforlu. Ben hepsine de konforlar diliyorum. Kısa zaman içerisinde TOKİ’nin güzel haberleri var. Kendi mahallelerinde TOKİ yer yapacak. Onlara da inşallah bahara kadar bitireceğiz ve bahara kadar taşıyacağız. İnsan başka bir yerden başka bir yere gitmeyi istemez. Bakkalı değişecek, komşusu değişecek, hatıralarını bırakıp gidecek. Bu kimsenin kabul edeceği bir şey değil. Ama bu bir afet, salgın, deprem. Dolayısıyla buna biz mecbur kaldık. Yeşilyurt mahallesinde oturan, Yenicede, Şintil’de oturan bugün başka mahallede oturacak” diye kaydetti.

KAYA: AKÇAKİRAZ’IM ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başkan Kaya emeği geçenlere de teşekkür ederek, “milletvekillerimize, valimize, özellikle il başkanımıza teşekkür ediyorum. Sorunlarımıza çare üretme konusunda çalışıyorlar. Aksiyonel ve fonksiyonel bir tavır ortaya koyuyorlar. ben Akçakiraz’ım adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2020, 18:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Konut Sayılarında Bir Çelişki mi Var?
Konut Sayılarında Bir Çelişki mi Var? - 3 yıl Önce

Başkan bey geçen kendisi de ifade etti Akçakiraz da 362 mağdur kişi var, TOKİ aracılığı ile konut yapılan 111 kişi demek ki Akçakiraz da 251 konut daha gerekiyor. Birde şu Elazığ da 19.800 konut yapılacağı yada yapılıyor deniyor da yapılanların sayısı bu sayının çok gerisinde gibi

Cemil
Cemil - 3 yıl Önce

Neden 2+1 konut sayısına ağırlık vermiş olduklarını da Başkan bir açıklasaymış merak ettim. Akçakişraz da hane halkı büyüklüğü kaç merak ettim, 5 kişilik bir aile yada 4 kişilik bir aile neti 65 veya 70 m2 olan daireleri rahat kullanabiliyor mu, yada ihtiyaçlarına rahat cevap verebiliyor mu? En azından öve öve bitiremeyen bu Başkan'ın kendisi kaç m2 evde oturuyor yada örnek olmak için kendisi bu 2+1 evlere taşınmayı düşünmez mi? Aynı sı diğer çok öven yerel siyasiler için de geçerli?

Bekir DEMİREL
Bekir DEMİREL - 3 yıl Önce

Öyle konuşmadan olamıyor evde otur yorum yaz sizin bildiğiniz gibi değildir başkan ne kadar emek verdiğini ben biliyorum şahidim sizde bir gün kalk gitt milletvekilleri yanına evlerin küçük olduğunu hele bak oli mi olmimi görürsün konuşmaktan başka bir şey yok Başkan oyanı buyanı çırpınyorki bir tane ev fazla yapılsın 1 metre büyük olsun vatandaşlar daha rahat yaşasın kardeşim sizin gözünüzle bakmaktan olamıyorum ben şahidim

SIRADAKİ HABER

banner137