Harput Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz’ın misafiri CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol oldu.

“DÜŞÜNCESİNİ HAKİKATTEN ÇOK MAKBUL GÖRÜYORUM”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Harput Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz, “Elazığ’da sayın vekilim toplum içerisindeki yeri ve kariyeri, kişiliği taktire şayandır. Biz bu yüzden sayın vekilimizden muhalefet partisi vekili olarak Harput Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı olarak Elazığ esnafına, Elazığ toplumuna ve Elazığ insanına göstermiş olduğu ilgiden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Vekilimiz kooperatifimizle ilgili krediler konusunda sayın vekilimize gereken bilgiler verdik ve konuyu istişare ettik. Ben özellikle muhalefet partisi milletvekili Sayın Gürsel Erol’un bu gibi faaliyetlerde hemşehrilerini yalnız bırakmayıp tüm STK’lar ile bir araya gelip Elazığ’ın sorunlarını istişare etmesi düşüncesini hakikatten çok makbul görüyorum” dedi.

“BEN SEÇİLDİKTEN SONRA ARTIK CHP’NİN ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ DEĞİL…”

Elazığ’a sık sık geldiğini belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Ben Elazığ’a sık sık geliyorum ve her gelişimde hem sokaklarda hem STK’larda ilgili kişilerin sorunlarını dinleyip sorunları dinledikten sonra nasıl çözülebiliriz diyerek ortak bir aklı geliştirmekle ilgili sürekli fikir alışverişinde bulunuyorum. Çünkü bu sorunlar yalnızca siyaset ile gündeme getirilecek, siyaset kurumlarının söylemleri ile çözülecek sorunlar değil. Önce sorunu yaşayanın ve çözümünde ne olduğunu dinleyerek çözüm bulmanın daha mantıklı olduğunu bildiğim için Elazığ’a her geldiğimde STK’larımızı ve Demokratik Örgütlerimizi ziyaret ederek bu konuda tespitler yapıp Ankara’da da girişimlerde bulunup bunların çözümü ile ilgili ne yapabilirizin arayışı içerisindeyiz. Siyaset kurumunun birinci görevi, ben hep söylüyorum ben devlet ve cumhuriyet geleneği içinden gelen bir siyasetçiyim. Önce parti politikalarını yaygınlaştırmak yerine, devletin geleneklerini, devletin liyakatini korumakla ilgili siyasi sorumluluklarımız var, daha sonra bizi seçen seçmenlerimize karşı sorumluluklarımız var. Ben seçildikten sonra artık CHP’nin Elazığ Milletvekili değil, CHP’den seçilmiş bize oy veren vermeyen Elazığ Milletvekili olarak kendimi tanımladım. Elazığ’ın her sorunu ile ilgilenmeyi kendime siyasi ve ahlaki bir sorumluluk olarak gördüm. Elazığlı hemşehrilerimizin bize karşı olan güvenine de teşekkür ediyorum. Ben adaylık dönemimde de söylemiştim; Milletvekili seçilebilirsiniz ama önemli olan gönül adamı olmaktır. Ben bunu hep ifade ediyorum” açıklamalarında bulundu.