Şehrin genelinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinleyen İYİ Parti teşkilatının bu defaki durağı Sivrice İlçesi oldu.

İYİ Parti İl Başkanı Mevlüt Or’a, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Yalçın, İYİ Parti Yönetim Kurulu Üyeleri, İYİ Parti Kadın Kolları Başkanı Mesude Cömert, İYİ Parti Gençlik Kolları Başkanı Burak Özgül ile iş insanı ve İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Yüksel Ercan eşlik etti.

İYİ Parti heyeti Sivrice’de esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

OR: SİVRİCE’DEKİ VATANDAŞLARIMIZLA SIK SIK BİR ARAYA GELECEĞİZ

İYİ Parti İl Başkanı Mevlüt Or ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada, “İlçe gezilerimiz kapsamında Sivrice’de ve Kürk Köyü’nde vatandaşlarımızla bir araya geldik. Sivrice ilçesi 24 Ocak 2020 tarihinde ilimizde meydana gelen depremin merkez üssü olarak belirlenmişti. Burada ki vatandaşlar depremin ardından yapılan çalışmalardan halen arzu ettikleri neticeleri alamadıklarını, sorunlarının devam ettiğini, sorunlar ile ilgili muhatap bulamadıklarını belirtiyorlar. Vatandaşlar kendileri için yapılan konutların ne zaman teslim edileceğini, teslim edilecek olan konutlara ne kadar para ödeyeceklerini bilmediklerini, bu soruların cevaplarını aradıklarını ancak yetkililerin net bir cevap vermediklerini ifade ediyorlar. Bazı vatandaşlarımız, depremin ardından konutlarının yıkıldığını ancak yerine yapılacak olan konutlar konusunda Bakanlık ile yaptıkları yazışmalarda, bir Uzlaşma Komisyonun geleceğini ve kendileri ile görüşeceklerini belirtiyorlar ancak bugüne kadar bir komisyon ile görüşemediklerini ifade ediyorlar. Önümüz kış ve Sivrice ilçesinde ki sorunlar yumağı devam ediyor. İlçedeki sorunların çözümü için yapılan çalışmaların takipçisi olacağımızı ifade ediyor, Sivrice’de ikamet eden vatandaşlarımızla daha sık bir araya geleceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

ERCAN: HAZAR GÖLÜ’NÜN KORUMA ALTINA ALINMASI ADINA ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

Sivrice ilçesindeki ziyaretlerde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen iş insanı İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Yüksel Ercan ise iktidara geldikleri zaman Sivrice’nin hak ettiği değeri göreceğini belirterek, “Bizler İYİ Parti teşkilatı olarak Sivrice ilçemizin gerek turizm alanında gerekse diğer yatırım alanlarında hak ettiği yere gelmesi adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Hazar Gölü’nün Salda Gölü gibi koruma altına alınması adına çalışmalar yapacağız.” İfadelerini kullandı.