Geçtiğimiz günlerde kesin tahliye kararı alınan ve bugün ilçe sakinlerine gönderilen tebligatla 5 gün içerisinde evlerin ve işyerlerinin boşaltılması istenilen Maden’de toplantılar devam ediyor.

Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz son süreçle ilgili ilçedeki esnaflarla bir araya geldi.

YAVUZ: 3 SAAT SONRASI İÇİN DAHİ GARANTİMİZ YOK

Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz, “Esnaflar mağdur olacak, hemen alternatif oluşturulması lazım fakat bizim bekleyelim, iş yerleri bitsin, konutlar bitsin, vatandaşı ondan sonra tahliye etsin. Onu bekleyecek zamanımız yok. 3 saat sonrası için dahi bizim garantimiz yok. Her an burası çökebilir. Dolayısıyla biz bu sorumluluğa girmeyiz. Onlar Kaymakamlığa tebligat yazısı yazacaklar, Kaymakamlık muhtemelen Belediyeye yazacak, bizde zabıta marifetiyle unları dağıtacağız sizlere. Zaten Valilik oradan yazdıracak. Tahliye için bir girişimde bulunanlar, müracaat edenler, Kaymakamlıkla görüşüp ‘bizde tahliye olmak istiyoruz’ diyenlerle alakalı onlar bütün kanuni haklardan faydalanacaklar. Ama ‘ben boşatmıyorum, gitmek istemiyorum’ diyen vatandaş; biz vatandaşın canını korumak içinde olsa vatandaşı zorla tahliye edeceğiz, zorla tahliye yapılan vatandaş hiçbir haktan faydalanamaz” dedi.

YAVUZ: ÖNERİYİ BEN SUNDUM

Başkan Yavuz, “Bende iş yerleriyle alakalı peki ‘haydi vatandaş evini bir şekilde tahliye ediyor, iş yerlerini nasıl yapacağız? İş yerlerine de biz çözüm bulmamız lazım’ diye öneriyi ben sundum. Dedim ki bizim demiryolu var, Kortik Bölgesi var. Siz hemen konteynır şeklinde bir şey verebilecek misiniz? Vatandaşlar iş yerlerini oraya taşısınlar. Bu bölgelerde hiç olmazsa çalışmalarına devam etsinler. Onu ‘vatandaş isterse biz veririz dediler.’ Şimdi kasaplar etini konteynırda nasıl tutacaklar? Ona da soğutucusu olan konteynır vermesi gerekiyor. Ya da başka süt ürünleri” İfadelerini kullandı.

Vatandaşlarda sorunlarını dile getirdi.

HABER: SITKI TAŞEL