Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halef Ortaç üreticilere destek olunması gerektiğine dikkat çekti.

ORTAÇ: EĞER BÖYLE GİDERSE SÜTTE DE ETTE DE DIŞA BAĞLI KALABİLİRİZ

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halef Ortaç, “ Eğer böyle giderse sütte de ette de dışa bağlı kalabiliriz. Üretici sektörden çekilirse mecbur dışardan ithal etmek zorunda kalınır. Artık üretici sektörden çekilmek istiyor çünkü zarar ediyor. Bunun için tedbir alınması lazım” dedi.

Et ve süt ürünlerine gelen zamlardan sonra vatandaşlar temel gıdalarda fiyat düşüşü beklerken, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halef Ortaç zamların maliyetlerden kaynaklandığını belirterek, zamların tekrardan olabileceğini söyledi.

ORTAÇ: BUGÜNKÜ ŞARTLARDA SİZ BİR KİLO SÜT SATIYORSANIZ ANCAK BİR KİLO YEM ALABİLİYORSUNUZ

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halef Ortaç, “ yaklaşık olarak yedi sekiz ay içerisinde ciddi bir zam geldi ama üreticiyi tatmin etmedi. Beklentiler bir buçuk kilo yem en az bir kilo süt alınmasıdır. Bugünkü şartlarda siz bir kilo süt satıyorsanız ancak bir kilo yem alabiliyorsunuz. Üretici para kazanamıyor” ifadelerini kullandı.

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halef Ortaç, üretim maliyetlerine gelen zamlardan sonra üreticilerin emeklerinin karşılığını alamadıklarını belirtti.

ORTAÇ: ÜRETİCİNİN BU SEKTÖRDEN ÇIKMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMASI GEREKİR

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halef Ortaç, “ son iki yılda çok büyük sıkıntılar meydana geldi. Hem yem hem de üretim maliyetlerinde çok ciddi maliyetler oldu. Üreticinin bu sektörden çıkmaması için önlem alınması gerekir. Bu şekilde giderse üretici kesinlikle bu sektörden çekilecektir ve hayvanlarını satıp köyden şehir’e dönecektir” dedi.

Bingöl’e kurulan Sütaş fabrikasının Elazığ’a hiçbir katkısı olmadığını söylen Başkan Ortaç “ bizler bahar aylarına 40 litre süt toplarken Sütaş’a 1 litre süt veremedik ”dedi

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halef, et ve süt ürünlerinde dışa bağımlı kalınmaması için üreticilere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

ORTAÇ: SEKTÖRDEN ÇEKİLİRSE BİR DAHA BU SEKTÖRE ÇEKMEK ZOR OLACAKTIR

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halef Ortaç, “ Biz üretimimizden vazgeçmeyelim üreticiyi de zor durumda bırakmayalım, üreticiyi hayvanlarını kesecek duruma getirmeyelim. Eğer üretici hayvanlarını keserse, sektörden çekilirse bir daha bu sektöre çekmek zor olacaktır” ifadelerini kullandı.