Böbrek Hastalıkları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, dünya böbrek gününde Fethi Sekin Şehir Hastanesinde tedavi gören hastaları ziyaret etti.

Dernek Başkanı Filiz Özel ve üyeler, diyaliz tedavisi altında olan hastalara geçmiş olsun dileklerini ileterek, karanfil verdi.

ÖZEL: AMACIMIZ ONLARLA VAKİT GEÇİRMEK

Başkan Özel, “Diyaliz hastalarımız bizim için ve derneğimiz için çok önemli. Bu derneği kurma amacımız onlarla beraber olmak, onlarla vakit geçirmek ve derneğimizin içerisinde diyaliz hastalarını bir araya getirerek, onları bir araya getirerek bazı çalışmalar yapmak. Şu anda Fethi Sekin Şehir Hastanemizi ziyaret ederek hastalarımızın şikayetlerini, dertlerini dinledik” ifadelerini kullandı.

ÖZEL: DİYALİZ HASTALARININ UMUDU; ORGAN BAĞIŞI

Hastaların umudunun organ bağışı olduğunu ifade eden Özel, “Bu hastalarımızın bir umudu var. İnsanlar umut olduğu zaman yaşarlar. Hastalarımızın umudu bir an önce herkes organlarını bağışlayarak hastalarımıza umut olmak. Maalesef Türkiye’de ve ilimizde organ bağışıyla alakalı ne kadar çok çalışma yaptıysak da çok başarılı olamıyoruz. Çünkü insanlarımız kendilerinin başına gelmeden hastalığı anlayamıyorlar ya da neye ihtiyaçları olduğunu anlayamıyorlar” şeklinde konuştu.