Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk’ün girişimleri Elazığ’da yatırım kararı alan Özel Fantazi İplik ve Tekstil Firması’nın Organize Sanayi Bölgesi Beşinci bölge ikinci etapta kurduğu fabrika büyük bir hızla ilerliyor.

Fabrikanın kurulduğu alanda incelemelerde bulunan Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk, Fabrika yetkililerinin Elazığ’da yatırım yapması için büyük gayret sarf ettiklerini söyledi.

ÖZTÜRK: BU İŞLETMENİN YATIRIMI 350 MİLYON CİVARINDA

Başkan Öztürk “Ciddi gayretler sarf ettik. 6. Bölge şartlarından önce küçük bir tesis olarak düşündüler ilk etapta 30 40 dönümlük bir alana. Sonra yerleşik bir yerleşik işine girdik buranın ortamını görünce tesisi büyüttüler. Biz arsaları birleştirerek 84 85 dönüm gibi bir alana getirdik. Burada 45 ile 50 bin metrekare alanında bir kapalı alan yapılıyor. Burası gerçekten en dağlık olan yerdi. Kot farkı çok yüksek müthiş bir kot farkı yapıldı. Bu fabrikamız tamamen triko üzerine iplik ve boyahane ve çeşitli enstrümantalleri üretecekler. Böyle bir tesisin Elazığ’a gelmesi gerçekten önemli. Bu tesisimizin hedefi ilk etapta 600 kişi daha sonra 1000 kişiye kadar çıkabilecek. Bu işletmenin de yatırımı aşağı yukarı 350 milyon civarında daha da fazla olabilir.” dedi.

Başkan Öztürk, dağları devirerek, fabrikalar kurduklarını ifade etti.

Kurulan fabrikalarla istihdamın da artığının altını çizen Başkan Öztürk, her yatırımın kendileri için yeni bir umut olduğunu ifade etti.

Başkan Öztürk, kimyasal atıklar için arıtma tesisi kuracakların ifade etti.

Elazığlılara seslenen Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk, “Burası Elazığ’ın lokomotifi” ifadelerini kullandı.

Başkan Öztürk, “Uzun süredir yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Ülkemizin önemli firmalarından biri 200.000 m2 bir arsa tahsis edilmiş olup firma burada 1000 kişilik istihdam sağlamak üzere 70 Milyon Euro’luk yatırımla Örme, Kumaş, Boyahane ve İplik fabrikası yatırımı yapacaktır. İlimize ve sanayicilerimize hayırlı olmasını dileriz” ifadelerini kullandı.