Başkan Öztürk: Karardan Dönülecektir

EPDK'nın güneş enerjisi yatırımcılarına verdiği alım ve ödeme garantilerinde geriye dönük değişikliğe gitmesi, sektörü ayağa kaldırmıştı. Karara en sert tepkiyi veren OSB başkanı Suat Öztürk, alınan karardan dönülmesi için girişimlerin devam ettiğini söyledi.

Başkan Öztürk: Karardan Dönülecektir

Enerji Piyasaları Denetleme Kurulu, 2019 sonrası yapılan lisanssız güneş santrallerinin tüketiminden fazlasının Elektrik Piyasası Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması’na bedelsiz olarak verilmesini öngören değişikliğe tepkiler hala devam ediyor.

Karara en sert tepkiyi gösteren Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, siyasi kanallarla girişimlerinin devam ettiğini belirterek, yeniden bir kurul kararı alınacağına emin olduğunu söyledi.

ÖZTÜRK: DANIŞTAY’A TÜRKİYE GENELİNDE BİRÇOK FİRMA DAVA AÇTI

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, “ Sosyal medyadan tüm Türkiye ile iletişim halindeyiz. Bununla ilgili çalışmalar yapıldığı hakkında bilgiler var. Danıştay’a Türkiye genelinde birçok firma dava açtı. Danıştay’dan da büyük oranda dönüş olacaktır. Mecliste de bu konu ile ilgili bazı siyasiler önergeler verecek, kürsülere çıkıp konuşacak. Bu Türkiye’de birçok insanın meselesi bununla ilgili yeni bir kurul kararı çıkacağını düşünüyorum” dedi.

Başkan Öztürk, kararın geçmişi bağlamaması gerektiğini belirterek, firmaların alınan kararla batacağını kaydetti.

ÖZTÜRK: CUMHURBAŞKANI KARARNAMELERİ VAR HEPSİ NE DİYOR? YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ TARİHTEN SONRA GEÇERLİ OLUR

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, “ Mağdur olan insanların kurul kararının yayınlandığı tarihten sonra geçerli olacak şekilde tarih belirlenmesi geçmişin kapsama alınmaması gerekir. Kanun yürürlüğe girdiği tarihten sonra çalışır geriye doğru çalışmaz. Yeni bakanlar kurulu kararlarında veya kanun hükmünde Cumhurbaşkanı kararnameleri var hepsi ne diyor? yürürlüğe girdiği tarihten sonra geçerli olur. Bunda böyle olacağına inanıyoruz biz. Ama çok büyük bir beklenti var şuanda birçok mağdur olmaya başlamış firma var, kişi var” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137