Başkan Öztürk: Merkezimiz Ülke Gündeminde Yer Aldı

Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın övgüyle bahsettiği inovasyon merkezinde ithal makinaların dahi tamiratının yapıldığını söyledi.

Başkan Öztürk: Merkezimiz Ülke Gündeminde Yer Aldı

Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da sosyal medyasından paylaştığı Endüstriyel Tasarım Prototip ve İnovasyon Merkezi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ÖZTÜRK: KATMA DEĞER YÜKSEK BAZ ALINIYOR

OSB Başkanı Öztürk, “Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın da bu konuda hassasiyet gösterdiğini, kalkınma ajansı vasıtasıyla Elazığ Organize Sanayi’de inovasyon merkezi kurulmasında projelerimizi onayladık geçen yıl. Bir yıl geçti. Bu proje dahilinde çeşitli üst düzey makineler, CNC cihazlarla beraber burada üretilmesi gereken hem savunma sanayi hem bazı bilişim teknoloji katma değeri yüksek baz alınıyor. Bazı yarışmalara üniversite iş birliği ile oradaki gençlerimize imkanlar veriliyor. Geçen yıl yarışmaya katıldılar. Türkiye birincisi ve beşincisi oldular. 2 ekip katıldı. Bu sene de bu çocuklarımız daha da heyecanlılar. Hedefleri birincilik” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: ÇALIŞMALAR GAYET CİDDİ BULUNMAKTADIR

Bakanlık yetkilileri tarafından merkezde incelemelerde bulunulduğunu ve çekimlerin yapıldığını ifade eden Öztürk, “Bakanlık ve kalkınma ajansı vasıtasıyla bir ziyarette bulundular. Çekim yaptılar. Sayın bakanımızın talimatlarıyla, kendilerinin de katkılarıyla başka alanlarda olduğu gibi bir yayın yaptılar. Bu yayında sayın bakanımız kalkınma ajansımızın çalışmalarını gayet ciddi bulmaktadır. Ciddi bir çalışmayı daha üst çitaya yükselterek birincilik hedefli daha yüksek irtifalı roketler yapma çalışmalarına başlandı. İnşallah bu yarışmaya gençlerimiz katılacaktır. Bu katılımla da daha iyi bir netice alacaklarını hedefliyoruz. Hedeflerini yükselttiler. Bu hedef doğrultusunda da bu çalışmalarımız devam ediyor. Artık bizim organize sanayideki firmalarımızın yurt dışından dahi ithal edilip yedek parça veyahut diğer parçalarda sıkıntılarını giderebilmek için burada her türlü CNC tezgahlarda bunlar işlenerek kısa zamanda 15-20 günde gelecek, işlenecek. Bir burada 2 günde terbiye ederek buradaki makinelerin durmamasını hatta bazı firmalarımızın kalıplarında ve her türlü ürünlerin parçaların yapılabildiği bir atmosfer oldu ve Türkye’de bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kalkınma Ajansına da örnek bir proje oldu” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK: İNOVASYON MERKEZİNDE DESTEĞİMİZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEKTİR

Başkan Öztürk, “Bu konuda Elazığlıların ve Türkiye’deki birçok bütün organizasyonların bilgisi dahilinde olan bir konu. Zaman zaman bu konuda halkımızı bilgilendiriyoruz. Çalışmalarımız bundan sonra devam edecek. Bu çalışmada emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, gençlerimize teşekkür ediyorum. Biz organize sanayi olarak başkan ve yönetimiyle her konuda inovasyon merkezinde desteğimiz sonuna kadar devam edecektir” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
S.Erdem
S.Erdem - 3 yıl Önce

Suat Bey ;bu konuda gerçekten şehrimizde en önemli,birikimli,donanımlı ve prezentabl bir kişi,tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum

Mert
Mert @S.Erdem - 3 yıl Önce

Beyefendi mestada işçilerin parasını nasıl yedin onu anlat

Lafif Memişoğlu
Lafif Memişoğlu - 3 yıl Önce

Suat bey ve abileri bu memleketin değeri anlaşılamamış yıldızlarıdır. Biri siyasette, biri ticarette, biri de ihtiyaç sahiplerine yardım konusunda çığır açmış örnek kişilerdir. Allah onlardan razı olsun

Murat suyu
Murat suyu - 3 yıl Önce

Mert kardeş kimse kimsenin parasını yiyemez bu aile şirketi yarım asır memlekette istihdam sağladı sanayiyi geliştirdi herkese yardımcı oldu. Şu an işleri kötü olabilir ama merak etme düzeltmek için emekçinin parasını vermek için çırpınıyorlarbenbi

SIRADAKİ HABER

banner137