Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk, Sanayi bölgesinde güzel işler yapılmasına rağmen bunun bazı kesimler tarafından görülmezden gelindiğini söyledi.

ÖZTÜRK: KÖR GÖZLE BAKIYORLAR, CEHALETTEN DOLAYI BEN O YADIRGAMAYI YAPIYORUM

OSB Başkanı Öztürk, “Ben Elazığ’daki sanayicilerimizin veyahut bu işle alakalı insanların organize sanayiyi gelip sık sık gezmeleri lazım. Şu inovasyon merkezini gezmeleri lazım. Sanayideki esnaf kardeşlerimizin, imalatçı kardeşlerimizin gelip gezmeleri lazım. Elazığ’da bazı güzel şeyler yapılıyor, organize sanayide güzel üretimler var, yatırımlar var. Bazı insanlar tarafından organize sanayide bir şey yok, bir şeyler yapılmıyor, sanayi yok ibaresini kullanan insanları da yadırgıyorum. Bunlara cehaletten dolayı ben o yadırgamayı yapıyorum. İnsan görmediği, bilmediği veyahut bakmadığı şeylere kör gözle bakarsa söyleyeceği lafta o olur” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: TÜRKİYE’DE KÜÇÜMSENECEK BİR ORGANİZE SANAYİ DEĞİL

OSB’nin Başkanı Öztürk, “Elazığ Organize Sanayi’de bugün 7 bine yakın çalışan insan var. Elazığ’da hayale gelmeyen teknolojik ürünler yapılıyor. Yeni yeni ürünler yapılıyor, yeni yeni yatırımlar var. Şu anda 7 bin olan sayımız hedefimiz Haziran sonuna kadar çalışan istihdam sayımız 10 bin. Çünkü 6-7 tane işletmemiz kısmi olarak üretime geçeceklerdir. Ve hedefimiz 2020’nin sonunda da 15-18 bin arasında bir istihdam alanı yaratmaktır. Bununla ilgili çalışmalarımız organize sanayi yönetimimizle beraber arkadaşlarımızla çalışmalarımız ciddi manada devam ediyor. Şu anda Elazığ Organize Sanayi bin hektarlık bir alana erişti. Bugün 10 yıl evvel 220 hektar olan bir organize sanayi bugün bin hektar civarında bir alana erişti. Türkiye’de de küçümsenecek bir organize sanayi değil, belli bir ölçekli organize sanayi haline geliyor” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK: BİZ OSB OLARAK BUNLARA DESTEK VERECEĞİZ

Yeni projelerinin olduğunun altını çizen Başkan Öztürk, “Yeni yeni projesi olan insanlara da gelip bizimle görüştükleri zaman yapabilecekleri teknolojik katma değeri yüksek ürünlerle ilgili çalışmalar yaptıkları, yapacakları zaman da biz OSB olarak bunlara destek vereceğiz. Çünkü niye? Burada bir meslek yüksekokulumuz var. 2 tane meslek lisemiz var. Bunları bu koordinasyonu bir organize sanayi olarak yönetim olarak biz kurduk. Bugün üniversitenin buraya gelmesini biz sağladık. Binayı biz hazır verdik. İkinci binayı yine kaba inşaatını onlar yaptı, bütün ince işlerinin yatırımını biz yaptık. Atölyelerine yatırım yaptık. Talebe gruplarının branşlarının açılmasında öncülük ettik, onları sağladık. Meslek liselerinin buraya gelmesinin bir özel sektör, bir milli eğitimin yine buraya gelmeleri için aralarını verdik. Milli eğitime bağlı olan bir arsayı bedelsiz verdik” dedi.

ÖZTÜRK: ŞU ANDA BÜYÜK BİR ENTEGRE TESİSİ KURULUYOR

Başkan Öztürk, “Elazığ Organize Sanayi çitayı çok yükseltti. İnanın çok yüksek. Türkiye’deki emsal organize sanayilerle mukayese ettiğiniz zaman çok yükseltti. Bunda geri adımımız yok bizim. Durmak yok. Bizim 2 tane projemiz başlayacak, bu sene sonunda bitecek. Bu 2 tane projenin maliyeti aşağı yukarı 35 milyon lira. 35 milyonluk proje bu yalnız bizim organize sanayinin ve kalkınma ajansıyla beraber yapacağımız bir proje. Artı bir arıtma tesisimiz var 45-50 milyonluk. Bu sene ihalesini yaptırıyoruz. Bunlar yapılırken bunlar tamamen buradaki Elazığ’ın menfaatine ve sanayicinin menfaatine olan şeyler. Arıtma tesisini niye yapıyoruz? Evsel ve kimyasal burada tekstilin ana hatlarının, ana maddelerinin, ana kimya bölümlerinin veyahut iplik tesislerinin, kumaş bölümlerinin artması. Yalnız konfeksiyon değil. Biz entegre tesislere yönelmişiz. Şu anda büyük bir entegre tesisi kuruluyor. İnşallah yakında da bir tane entegre tesis temelleri atılacak. Biz biraz iş gerçekleşmeden açıklama yapmıyorum benim prensibim bu. İyi olacak. Elazığ’da sanayi var. Karma bir sanayi var. Bazı sektörlerde bölgenin lideriyiz. Bu da bilinsin. Mesela inşaat sektörünün malzemelerinde yapı kimyasallarında, izolasyon da o türlü şeylerde bölgenin lideriyiz. Dökümde mesela bölgenin lideriyiz. Ankara’da ve Kayseri’de döküm tesisleri var ve ciddi döküm tesisleri var” diye konuştu.