Türk İmar Sen Elazığ Şubesinin 7. Olağan Kongresini gerçekleştirdi.

Düzenlenen Kongreye sendika başkanı, başkan yardımcıları ve üyeler katıldı.

Türkiye Kamu Sen’in sendikacılığın odak noktası olduğunu belirten Türk Sağlık Sen Elazığ Şube Başkanı Reşit Kılıç, Türkiye Kamu sen olarak sabırlarının tükendiğini ifade etti.

KILIÇ: TÜRKİYE KAMU SEN’İN TEKLİFİ TÜM KAMU ÇALIŞANLARINI KAPSAMA AMACI İLE OLMALIDIR

Türk Sağlık Sen Elazığ Şube Başkanı Reşit Kılıç, “Biz Türkiye Kamu Sen olarak Türkiye’deki kamu sendikacıların odak noktasıyız, markasıyız ve bu işin temelini atan biziz. Onun için bizden sonra kurulmuş büyük küçük üyesi az olan sendikalara da hayat tanınması gerektiğine de inanan bir sendikayız. Sabrımız tükendi hele hele 3600’e Türkiye Kamu Sen’in teklifi tüm kamu çalışanlarını kapsama amacı ile olmalıdır. Bu teklifte de genel başkanımızın sözü taviz vermeyeceğiz geri dönüşümüzde yoktur. Şu meslek o meslek bu meslek diye ayırıp ta bunu yapmanın da bir anlamı yok çünkü hepimiz aynı işi yapıyoruz. Hepimiz kamu çalışanıyız ve emek sarf ediyoruz.” dedi.

Türk İmar Sen Elazığ Şube Başkanı Hüseyin Pehlivan, hükümet ile yapılan toplu sözleşmeyi değerlendirerek Türkiye Kamu Sen olarak taleplerinin karşılığını alamadıklarını kaydetti.

PEHLİVAN: BU SÖZLEŞME BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR

Türk İmar Sen Elazığ Şube Başkanı Hüseyin Pehlivan, “Kısa bir süre önce hükümetle yapılan toplu sözleşme sürecini geride bıraktık ancak Türkiye Kamu Sen olarak taleplerimizi istediğimiz ölçüde karşılık bulamadık. Seyyanen zam refah payı talebimiz karşılanmadığı için bu sözleşme bizim için yok hükmündedir. Tüm baskılara rağmen üye sayımızı arttıran öncelikle il temsilcilerim, iş yeri temsilcilerime şükranlarımı sunuyor başarımızın ve birliğimizin daim olmasını niyaz ederim.” dedi.