Sağlık Yatırımcıları Derneği Başkanı ve Sıla Grup Yönetim Başkanı Hemşerimiz İhsan Şahin, dünyanın başka işlerle meşgul oluyorken, bir anda yönünün başka bir tarafa çevrildiğini söyledi.

Şahin, pandeminin insanlığa çok şey öğrettiğini kaydederek, Türkiye’nin bu süreçte çok iyi bir imtihan verdiğini ifade etti.

ŞAHİN: DÜNYANIN EN İYİ VE BAŞARILI ÜLKELERİNDEN BİR TANESİ OLDU

Başkan Şahin, “Ekonomisi çok büyük olan ülkeler maske bulamadığı için bir birleriyle savaştılar. Ya da PCR testine ulaşamadıkları için çok büyük sorunlar ve sıkıntılar ile karşılaştılar. Ekonomimizin ne kadar nüyük olduğu da artık bir ifade etmiyor. Kendi kendinize ne kadar idare ettiğiniz, kendi ihtiyaçlarınızı ne kadar karşılayabildiğiniz ve ne kadar üretebildiğinizle ilgili bir imtihana tabi tutulduk. Türkiye bence bu anlamda hiçte kötü bir imtihan vermedi. Çevre ülkelere baktığınız zaman kendisinden çok daha ekonomik alanda gelişmiş ülkelere göre hem sağlık tesisleri olarak hem de ilaca, hastaya ve doktora ulaşma lüksü kapasitesi ve kolaylığı olarak bence dünyanın en iyi ve başarılı ülkelerinden bir tanesi oldu. Buna hiç şüphem yok” dedi.

Pandeminin insanlığı terk etmesi için birkaç yılın daha var olduğunu belirten Sağlık Yatırımcıları Derneği Başkanı ve Sıla Grup Yönetim Başkanı Hemşehrimiz İhsan Şahin, dünyada virüsün yok olması ile ülkelerin de virüsten kurtulabileceğini söyledi.

ŞAHİN: DÜNYA İNSANLARI ENTEGRE BİR ŞEKİLDE YAŞIYORLAR

Hemşehrimiz İhsan Şahin, “Daha henüz birkaç yıl virüs ile uğraşmamız gerekecek. Yeni mutantlar yeni varyantlar var gündemde. Dünya akışkan bir hale geldi. Dünyada bir ülkeyi kapatmanız ya da açmanız söz konusu gibi bir şey değil. Bütün dünya insanları entegre bir şekilde yaşıyorlar. Uçaklar, havaalanları, limanlar ve gemiler gibi şeyler sebebiyle bir ülkenin kapanma söz konusu değil” dedi.