Genç Sivanlılar Derneği Başkanı Muzaffer Sarıkaya, 2020 yılında kurulan bir dernek olarak, çalışmalara hızlı başladıklarını söyledi. 

SARIKAYA: ÖĞRENCİLERİMİZİN EĞİTİMİ İLE İLGİLİ BAZI FAALİYETLERİMİZ COLACAK

Muzaffer Sarıkaya, “2020 yılında yaptığımız faaliyetlerden biri ciddi fakir olan bir kardeşimiz vardı Depremde evi hasar görmüştü. O hasar dolayısıyla kendisine yardım ettik ve evinin tadilatını yaptık. İkincisi, fakir bir kardeşimizin durumu gayret ciddi. Fakir olan evlerine dernek olarak bir kombi taktırdık. Üçüncüsü dört tane kardeşimizi burada organize sanayide işe yerleştirdik. 13 tane ailemize tablet dağıtımı yaptık. Önceden eğitimden bahsetmiştim. Öğrencilerimizin eğitimi ile ilgili bazı faaliyetlerimiz olacak. Bu 13 tane ailemizin içerisinde Furkan Dilaver Bey’e buradan teşekkür ediyorum. 2 tane aileyi de o televizyon programında söylemişti yardım ettik. Gerçekten mağdur ailelerdi. Konteynır kentte o aileyi gördüm. Daha sonra Yenimahalle’deki aileleri gördüm. Gerçekten mağdur insanlar” ifadelerini kullandı.

SARIKAYA: GERÇEKTEN İHTİYACI OLAN İNSAN İSTİYORUM

Başkan Sarıkaya, “Gaziantep’te fabrikayla yaptığımız anlaşma gereği 2021 Şubat ayında 5 tane fakir işçi gerçekten mağdur olan, durumu iyi olmayan ve bu sadece benim derneğimle ilgili olan bir şey değil. Benim çevremdeki insanlar değil. Biz insanların içinden seçici olacağız. Bizim buraya yerleştireceğimiz kardeşlerimiz bizim için çok önemli. Bunun sözleşmesi için Antep’teydim. Daha önceki gün Şanlıurfa’daydım oradan Diyarbakır ve Malatya’da bazı iş insanlarımızla bir araya geldik. Ben o iş insanlarımıza buradan selam ve saygılarımızı iletiyorum. Allah razı olsun. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah Gaziantep’teki fabrikaya 5 tane kardeşimizi ama gerçekten şunu söylemek istiyorum; mağdur olan aileler… bir adam mağdur ama işi olan değil. Mağdur olan, işsiz olan gerçekten ihtiyacı olan insan istiyorum” şeklinde konuştu.