Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den yerel basını rahatlatan “İcra ve iflas ilanları yerel gazetelerde yayınlanmaya devam edecek” açıklamasından sonra Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem “Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün, açıklamasının, yerel gazetelere rahat bir nefes aldırdığını söyledi.

ERDEM: ÇABALARINDAN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başkan Erdem, “Yerel gazetelerimiz pastadan en büyük katkıyı resmi ilanlardan alıyordu. Yerel anlamda ihtiyaçlarımıza ve sorunlarımıza çözüm için birçok müracaatta bulunduk. İlgili kurumlara hazırladığımız dosyaları vererek karardan vaz geçilmesini talep ettik. Sesimizi duyan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm siyasilere, Adalet Bakanımıza, bu tehdidi gündeme getirmemizi sağlayan Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi arkadaşlarım Mustafa Arslan ve Şevket Erzen ile Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na üye gazeteciler cemiyeti başkanı meslektaşlarıma ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı’ya çabalarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

ERDEM: BÜYÜK BİR YANLIŞTAN DÖNÜLDÜĞÜNÜ SEVİNÇLE İZLİYORUZ

Türkiye genelinde yaklaşık 20 bin kişiyi istihdam eden yerel gazeteleri kapanmanın eşiğine getirecek düzenlemeye karşı yoğun girişimlerde bulunduklarını ve bu girişimlerin olumlu sonuçlanmasından büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Erdem, “Büyük bir yanlıştan dönüldüğünü sevinçle izliyoruz. Yerel basın kuruluşları bu açıklama ile rahat nefes alacak” dedi.