BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI 2 YIL İÇERİSİNDE YAPTIKLARI ÇALIŞMALARI ANLATTI

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, vaatleri doğrultusunda gerçekleştirdiği hizmetleri, 'hizmette 2. yıl tanıtım programında” Elazığlılarla paylaştı. Program Kanal Fırat ve Kanal E televizyonlarından canlı olarak yayınlandı.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI 2 YIL İÇERİSİNDE YAPTIKLARI ÇALIŞMALARI ANLATTI

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, vaatleri doğrultusunda gerçekleştirdiği hizmetleri, 'hizmette 2. yıl tanıtım Programı’nda” Elazığlılarla paylaştı.

9 Nisan Cuma günü, saat 19.00’da Akgün Otel Harput Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Hizmette 2. Yıl Tanıtım Programı’, Kanal Fırat, Kanal E ve Kanal23 televizyonlarından canlı olarak yayınlandı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Elazığ Belediyesi tarafından hazırlanan 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremin arından yapılan klip gösterisi gerçekleştirildi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları 2 yıl içerisinde yapılan projeleri Elazığlı vatandaşlarla paylaştı.

Başkan Şerifoğulları’nın açıklamalarının satır başları şu şekilde;

"BU DESTEK BİZİM İÇİN HEM GÜÇ HEM DE ÇALIŞMA AZMİ OLDU"

Hizmetlerle dolu dolu son derece bereketli iki yılı geride bırakmış olmanın mutluluğunu ve bu aziz şehre hak ettiği hizmetleri kazandırıyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye’de belediyecilik anlayışını değiştirerek, belediyecilik hizmetlerine yepyeni bir ufuk açan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gönül Belediyeciliği” düsturu doğrultusunda, hizmet yolculuğumuzu başlatırken önce insanımız dedik, gönüllere talip olduk.  Hemşehrilerimize vadettiğimiz her projemizi gönül belediyeciliği ilkesiyle bütünleştirerek hayata geçirdik. Bizim derdimiz, bizim davamız ilk önce gönüller fethetmektir.  Yunus’un dediği gibi 'Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim. Bu aziz şehirde gönüller kazanma şiarıyla başlattığımız hizmet yolculuğumuzda bir yandan şehrimizi inşa ederken bir yandan da hemşehrilerimizin sevincine, hüznüne ortak olduk, yaşamlarına dokunabilmenin gayreti içerisinde olduk. Şehrimizin her bir karışına, hizmet belediyeciliğini, sosyal belediyeciliği ve gönül belediyeciliğini nakşetmeyi hedefledik. Biliyoruz ki aslolan, baki kalan bu kubbede hoş bir sada bırakmaktır. Bu düsturla tevazu, gayret ve samimiyetle hareket ettik ve bu şehirde yaşayan her bir hemşehrimiz için bir dakikamızı dahi boş geçirmeden gece gündüz demeden çalıştık. Ve göreve başladığımız ilk günden beri hemşehrilerimizin güçlü desteğini hep yanımızda hissettik. Bu destek bizim için hem güç hem de çalışma azmi oldu"

"ÇÖZÜM ÜRETMENİN GAYRETİ İÇERİSİNDE OLDUK"

Bu noktada her bir hemşehrime sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Şehrimizin ihtiyaçlarını gidermek sorunlarına çözüm üretmek amacıyla Milletvekillerimiz ve İl Başkanımız ile birlikte başta Bakanlıklarımız olmak üzere genel müdürlükler bazında destek almak adına çalışmalarımızın Ankara ayağını son derece güçlü tuttuk. Bir ayağımız daima Ankara’da oldu. Bugüne kadar gerek bakanlıklarımız ve gerekse genel müdürlükler bazında yürüttüğümüz çalışmalarda hep olumlu sonuçlar aldık. Yeri geldi şehrimizin ihtiyaçlarını, sorunlarını Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ileterek çözüm oluşturduk. Bu destek için bir kez daha kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Göreve başladığımız günden itibaren şehrimizin geleceğini inşa ederken şehrin sorunlarına yüzeysel çözümler üretmek yerine gelecek on yılları hesaba katarak çözüm üretmenin gayreti içerisinde olduk. Sadece günü kurtarmak adına hiçbir adım atmadık, atmayacağız"

"HER SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ"

Bu noktada imkanlarımızı ve gayretlerimizi sonuna kadar seferber etmeye, Elazığımız için çalışmaya, yatırımlarla şehrimizi güçlendirmeye devam edeceğiz. Elazığımız için, geleceğimiz için her gün taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki Belediyecilik şehre yepyeni ufuklar açmaktır. Belediyecilik vizyon işidir, proje işidir, gönül işidir. 2019-2024 dönemi bu güzel şehir için inançla, aşkla yepyeni bir hikaye yazdığımız yepyeni bir dönem olacaktır. İlkeli, şeffaf ve adil hizmet anlayışıyla, şehrimizin her bir köşesine ilmek ilmek hizmeti nakşederek, binlerce yıl öteden bize miras kalan bu şehri, kendisine yakışır hizmetlerle buluşturuyoruz. Hemşehrilerimize verdiğimiz her sözün arkasında duruyoruz, duracağız. Çünkü biz bu şehir için, bu şehrin geleceği için vadettiğimiz her projemizi gerçeklik zemini üzerine oturttuk. Asla hayalperest olmadık. Yapamayacağımız hiçbir şeyi vadetmedik.

"ATTIĞIMIZ HER ADIMI BİLİNÇLE ATIYOR OLACAĞIZ"

Yaşadığımız 24 Ocak depremi ve pandemi sürecinin tüm olumsuzluklarına rağmen, kaynaklarımızı etkin ve verimli kullanarak, hem hemşehrilerimizin yanında yer aldık, onlara destek sağladık hem de yatırımlarımızı hayata geçirmeye devam ettik. Ne deprem sürecini ne de pandemi sürecini hizmete engel olarak görmedik. Aksine daha büyük bir azimle çalıştık. Yaşadığımız bu zorlu süreçleri en iyi şekilde yönetmeye çalıştık. Oluşturduğumuz Mali disiplin çerçevesinde projelerimizi hayata geçirirken Elazığ Belediyemizin bir tek kuruşunu dahi israf etmedik, etmeyeceğiz. İsrafın önüne geçmedeki başarımız, kaynaklarımızın verimli ve etkin kullanımını sağlayacak uygulamaları birer birer hayata geçirmek noktasındaki kararlılığımız sayesinde gerçekleşti. Çünkü Belediyemizin kasasındaki her kuruş hemşehrilerimizin bize emanetidir. Attığımız her adımı bu bilinçle atıyor olacağız.

BELEDİYENİN BORCU 385 MİLYON 947 BİN TL

Bu bilinçle göreve başladığımız gün toplam 458 milyon 816 bin TL olan Belediyemizin borcunu bugün itibariyle 385 milyon 947 bin TL’ye düşürdük. Fakat 31.03.2019 tarihinde EBUAŞ’ın toplam borcu 159 milyon 140 bin TL iken alınan kredilerin EURO bazında kullanılmasından kaynaklanan kur farkı dolayısıyla toplam borç bugün itibariyle 178 milyon 337 bin TL’ olmuştur. 2019 yılında görevi devraldığımızda 618 milyon TL olan borcumuz bugün itibariyle 564 milyon TL’ye düşmüştür. Borçlarımızı öderken, yatırımlarımızı sürdürdük ve tasarruf tedbirleriyle de Belediyemizin ekonomisini güçlendirmenin gayreti içerisinde olduk. 2020 yılında 88 dönüm arsa satışıyla Belediyemize yaklaşık 73 milyon 209 bin TL kaynak oluşturduk. Buna karşın sattığımız arsanın yaklaşık 19 katı olan 1.640 dönüm arsayı ise Belediyemize kazandırdık.

"BELEDİYEMİZİ 92 MİLYON TL'LİK BORÇTAN KURTARMIŞ OLACAĞIZ"

Belediyemizin TEDAŞ’a geçmiş dönemden günümüze devreden ve her ay üzerine faiz eklenen 67 milyon TL borcu bulunmaktaydı. Bu borca binaen İlbank tarafından gelirimizden cüzi bir miktar kesinti gerçekleşiyordu. Yıllardır sistem böyle işliyordu. Kesinti miktarı çok büyük olmadığı için biz de bu şekilde devam ettirebilirdik. Fakat Beytülmalın bekçisi olan ve bize emanet edilen her kuruşa sahip çıkmak zorunda olan bizlerin gönlü buna razı olmadı. Yaptığımız girişimler ve görüşmeler sonucunda devletimiz de bu borcun 48 milyon TL’lik faiz kısmını silip ana borç olan yaklaşık 19 milyon TL’yi yapılandırıp 8 eşit takside bölerek bizlere destek oldu. Bu borcumuzu Haziran 2021 tarihi itibari ile tamamen kapatmış ve Belediyemizi 48 milyon TL’lik faizden kurtarmış olacağız. Bununla beraber bugüne kadar Belediyemizin toplam 92 milyon TL olan SGK pirim borcunu yapılandırarak, 73 milyon TL’ye düşürdük. Bu yapılandırmayla Belediyemizi 19 milyon TL’lik faiz yükünden kurtarmış olduk. Borcumuzun 35 milyon TL’sini arsa takası ile ödedik, kalan kısmını da 18 eşit taksit halinde ödeyeceğiz. Böylece Belediyemizi toplamda 92 milyonluk TL’lik bir borçtan da kurtarmış olacağız.

"KENDİ ARABAMI MAKAM ARACI YAPTIM"

Aldığımız ekonomik tedbirler doğrultusunda araç kiralama usulüne son vermiş ve ilk olarak da belediyeye ait makam aracı yerine şahsi otomobilimi makam aracı olarak kullanmaya başlamıştım. Ayrıca birim müdürlerimizin de kurumumuza ait araçları sadece hizmet amacıyla kullanacaklarını söylemiştik ve öyle yaptık. Uyguladığımız tasarruf tedbirlerinin bir sonucu olarak 2020 yılı içerisinde araç filomuzu kamyon, kamyonet, binek araç, otobüs, arazöz, vidanjör, kazıcı-yükleyici, ekskavatör gibi 66’sı sıfır, 13’ü hibe olmak üzere toplam 79 adet araç ve iş makinesiyle güçlendirdik. Kredi kullanmadan kendi öz kaynaklarımızla bu araçları satın alma yoluna giderek hem bugünümüze hem de yarınlarımıza yatırım yaptık. Devlet Malzeme Ofisinden satın aldığımız bu 57 aracın toplam maliyeti 9 milyon 106 bin TL’dir.  Bu araçlar 2 yıllığına kiralanmış olsaydı 9 milyon TL ödemiş olacaktık. Biz ise satın alma yoluna giderek 2 yıllık kira bedeli ile bu araçları Belediyemize kazandırmış olduk.

"TASARRUFA YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPTIK"

2019 yılında gerçekleştirdiğimiz Elazığ Belediyesi kentsel temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere sürücüsüz araç kiralama hizmet alımı ihalesinde yüzde 21’lik kırım gerçekleştirdik. Rekor düzeydeki bu kırım oranıyla, yaklaşık 13 milyon TL kazanç elde ettik. Yine tasarrufa yönelik çalışmalarımız doğrultusunda pompa ve terfi merkezlerimizde gerçekleştirdiğimiz bakım-onarım ve yenileme çalışmaları sonucunda aylık yaklaşık 1 milyon TL, yıllık 12 milyon TL elektrik tasarrufu sağladık. Yatırım gücümüzü artırmak çalışmalarımıza finansal kaynak oluşturmak adına yürüttüğümüz çalışmalar doğrultusunda; toplam 43 milyon 924 bin TL olan çeşitli yatırım projelerimize ilişkin Fırat Kalkınma Ajansı, DAP ve İller Bankasından 21 milyon 340 bin TL hibe desteği aldık. 2019 yılı Nisan ayı ile birlikte başlattığımız hizmet yolculuğumuzun iki yıllık döneminde gerçekleştirdiğimiz hizmetleri genel hatlarıyla sizlerle paylaşacağım.

"CAZİBE MERKEZİ KİMLİĞİ KAZANDI"

Şehirleri şehir yapan, tarihsel süreçte kazandıkları birikimler ve bu birikimler üzerine inşa edilen medeniyetlerdir. Elazığ olarak en büyük zenginliğimiz ve avantajımız üzerinde bulunduğumuz toprakların kadim bir medeniyete, kültüre ve sanata sahip olmasıdır. Binlerce yıldır nice medeniyete ev sahipliği yapan Harputumuz’u tarihi misyonuyla yaşatmak adına çalışmalarımızı yürütürken turizm çeşitliliği sağlamak adına da özel bir proje olan Harput Balakgazi Parkı ve Cam Seyir Terası Projemizi tamamladık. Projemiz kapsamında 220 m2 zemine sahip cam seyir terası inşa ettik. Toplam 5 bin 800 m2’lik alanda ise  bir çevre düzenleme ve peyzaj çalışması gerçekleştirdik. Alan; havuzları, kameriyeleri, çocuk oyun alanları, dekoratif aydınlatma çalışmaları, otoparkları ile tam bir cazibe merkezi kimliği kazandı. Yüz yıllık tarihiyle şehrimizin ticaret nabzının attığı, sadece Elazığlıların değil şehir dışından gelen konuklarımızın da yoğun olarak ziyaret ettiği tarihi değerimiz Kapalı Çarşı’ya yepyeni bir kimlik kazandırdık.

"DONATILAR YER ALMAKTADIR"

Bu itibarla, Ticaret Doğduğu Sokaklara Geri Dönüyor Projemiz kapsamında, 100 günde tamamladığımız restorasyon çalışmalarımız doğrultusunda, çarşı bünyesindeki 116 dükkânın dış cephesinde tek tip ahşap kaplama gerçekleştirildi. Görüntü kirliliğinin giderildiği tarihi çarşı, kaldırım yenileme, çatı tadilatı ve aydınlatma gibi çalışmalarla güçlendirildi. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Onların bugününe ve geleceğine yapacağımız yatırım, en kıymetli yatırımdır. Bu gaye doğrultusunda çocuklarımıza doğal yaşamı tanıma ve yaşama olanağı sağlayacak Kent-Köy Projemizi, Çaydaçıra Mahallemizde 45.211 metrekare alan üzerinde hayata geçirdik. 42 bin metrekarelik bitkisel peyzaj alanı, 3 bin metrekarelik yapısal peyzaj alanı, 527 metrekarelik yapı alanı şeklinde tasarladığımız Kent-Köy yaşam sahası; köy meydanı, köy kahvesi, köy bakkalı, mescit, köy çeşmesi, su kuyusu, yel değirmeni, su değirmeni gibi köy yaşamının donatılarının yer aldığı bir adadır.

"ADİL BİR HİZMET SUNMAKTA KARARLIYIZ"

Adanın çevresi ise gezinti yolu, koşu parkuru, bisiklet yolu, köprü, iskeleler ve oturma üniteleri gibi kent yaşamının donatılarıyla şekillendi. Kent köy yaşam alanının hayırlı olmasını diliyorum. Tarihi dokusunu ve kültürel kimliğini muhafaza ederek yeşil alanlarıyla, sosyal tesisleriyle, insana huzur ve güven telkin eden bir şehir imar etmek,  herkesin huzur içinde hayatını idame ettireceği yaşanabilir bir şehir oluşturmak asli görevimizdir. Hiç kimseyi, hiçbir mahalleyi ötekileştirmeden, ayrıştıran değil birleştiren bir anlayışla, bu şehirde yaşayan herkesin, Belediye Başkanı olarak adil ve şeffaf hizmet sunmayı kendimize ilke edindik. Bu ilke doğrultusunda şehrimizin dört bir yanına adil hizmet anlayışla hizmet ulaştırmaya kararlıyız.

"YEPYENİ BİR GÖRÜNTÜ KAZANDIRACAĞIZ"

Başta doğu mahallelerimiz olmak üzere şehrimizin kanayan yaralarından biri olan Ulukent, Kırklar, Sanayi, Salıbaba mahallelerinden geçen kanal sorununu çözüme ulaştırıyoruz. Kanal sorununun birinci etabını tamamladık, ikinci etabında ise çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmanın birinci etabını oluşturan Ulukent Mahallemizden geçen kanalda gerçekleştirdiğimiz ıslah çalışmalarının ardından kanal çevresini; çocuk oyun alanları, spor alanları, bisiklet yolu, gezinti yolu, piknik masaları ve barbekülerle donatarak hizmete sunduk. 37.000 m2 yeşil alan düzenlemesiyle burayı yepyeni bir yaşam alanı olarak hizmete sunduk. Vatandaşlarımız burada dinlenecek, piknik yapacak, spor yapacak, çocuklarımız ise daha mutlu bir şekilde koşup eğlenecekler. Bu projenin 2. Etabı olan Kırklar, Sanayi, Salıbaba mahallelerinden geçen kanal sorununu çözüme taşımak için de 3 kilometrelik açık kanalı kapattık. Şimdi ise bu alana, yol ve rekreasyon çalışmalarıyla yepyeni bir görüntü kazandıracağız.

"ŞEHRİMİZE İKİ MEYDAN KAZANDIRIYORUZ"

Şehrimizin ana arterlerinden Zübeyde Hanım Caddemizi, ‘Yeşil Kuşak Projesi’ ile yeniden şekillendirdik. Zübeyde Hanım Caddesi yürüyüş güzergahında, Viroloji Parkı’ndan başlayarak Yahya Kemal Caddesi’ne kadar olan alan, oturma ve dinlenme grupları, ahşap arkatlar, pergolalar, yürüyüş parkuru ve dekoratif aydınlatma çalışmaları ile şekillendi. Süs bitkileri ve peyzaj çalışmalarıyla renklendirdiğimiz alan, kent estetiğine değer kazandırırken vatandaşlarımız için de hem dinlenme hem de yürüyüş alanı olarak vazgeçilmezler arasında yerini aldı. Bu alana geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz kıymetli çalışma arkadaşımız Murat Atlı’nın ismini verdik. Kardeşimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Dünyanın dört bir yanında tarih boyunca şehirler, meydanlarla anılmıştır. Meydanlar adeta şehirlerin simgesi olmuştur. Kentsel yaşamın en yoğun kullanım alanları olan meydanlar, yaşadığımız şehrin kimliğini ortaya koymaktadır. Bu kapsamda şehrimize iki meydan kazandırıyoruz.

"224 ARAÇ KAPASİTELİ YER ALTI OTOPARKI İNŞA EDİYORUZ"

Şehir kimliğine değer kazandıracak 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenleme Projesi inşa çalışmalarımızı başlattık. İnsan ve araç trafiğinin en yoğun olduğu bölgede, şehrin otopark ihtiyacına önemli ölçüde çözüm oluşturacağız. Eski SGK binasının bulunduğu alana toplam 7.000 metrekare kapalı alana sahip iki katlı 224 araç kapasiteli yer altı otoparkı inşa ediyoruz. Alanın üst kısmını ise 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Kapalıçarşı ile bütünlük oluşturacak şekilde yeni bir yaşam alanı olarak hizmete sunacağız. Toplam 11.000 metrekarelik alanda peyzaj düzenlemesi ve yeşil alan çalışması gerçekleştireceğiz. Şehrimizin tarihi değerleri arasında yer alan Bakırcılar Sokağı’nda da bu projemizle bütünlük oluşturacak şekilde yeni bir çalışma başlatarak tek tip cephe yenileme ve sokak sağlıklaştırma çalışması gerçekleştireceğiz. İkinci Kent Meydanı Projemiz olan ve Ahmet Aytar Meydanı, Mehmet Akif Ersoy Lisesi, Öğretmenevi Meydanı ve Cemiloğlu Parkı Yeşil Alan Düzenleme Çalışması Yapım İhalesini gerçekleştirdik. Proje doğrultusunda tarihi Öğretmenevi ile yeni Valilik binası arasında kalan alan, Cemiloğlu Parkı’nı da kapsayacak şekilde kent meydanı olacak.

"TERMİNAL BİNASI İNŞA ÇALIŞMALARI BAŞLATTIK"

Proje kapsamında yaklaşık 38.000 metrekare açık alan düzenleme çalışması gerçekleştirerek alanın yaklaşık 22.000 metrekaresinde sert peyzaj düzenlemesi, 16.000 metrekarelik kısmında ise yeşil örtü çalışması gerçekleştireceğiz.  Kent Meydanı Projesi kapsamında, otopark sorununa çözüm amacıyla da toplamda 22.000 metrekare kapalı alana sahip iki katlı, toplam 900 araç kapasiteli modern yer altı otoparkı oluşturuyoruz. Şehrimizin önemli ihtiyaçlarından birini daha gideriyoruz! Şehirler arası terminal binamız mevcut haliyle hem yetersiz hem de şehrimize yakışmıyordu. Bu ihtiyaç doğrultusunda Şehirler arası otobüs terminal binası inşa çalışmalarımızı başlattık. Güney Çevre Yolu üzerinde inşa ettiğimiz yeni otobüs terminal binamız, 8.226 metrekare kapalı alana, 6.556 metrekare yarı açık alana sahip olacaktır. Şehrimizin dışa açılan kapısı olan terminal binamızı, modern ve konforlu yapısıyla, şehrimize yakışır bir nitelikte hizmete sunarak şehrimizin gelecek vizyonuna değer kazandıracağız. Yine Akpınar Mahallemizde yer alan ve ihtiyaca cevap veremeyen mini terminal binamızı da mevcut yerinde yeniden inşa ederek, tamamlanma aşamasına getirdik.

"17 BİN METREKARE KAPALI ALANA SAHİP OLACAK"

Toplam 7.500 metrekare alan üzerinde, 1.329 metrekare inşaat alanına sahip olacak şekilde yeniden inşa ettiğimiz Mini Terminal binamız 10 adet yarı açık peron, 55 adet üstü açık peronuyla son derece modern ve ihtiyacı karşılayacak bir yapıya sahip olacak. Mini Terminal binamızı bu yıl hizmete sunarak çevre iller ve ilçeler arası ulaşım bağlantısına kalite ve konfor kazandıracağız. Elazığ’da uzun yıllardır konuşulan fuar alanını şehrimize kazandırıyoruz. Elazığımız yıllardır beklediği uluslararası fuar organizasyonlarına ev sahipliği yapacak kapsamlı bir fuar merkezi kazanıyor. Kültür Park yerleşkesi yanında inşa çalışmaları devam Elazığ Fuar ve Kongre Merkezimiz toplam 25 bin metrekare alan üzerinde, 17 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. 

"30 YILLIĞINA BELEDİYEMİZE KAZANDIRDIK"

Bünyesinde; toplam 6 bin metrekare kapalı fuar ve sergi alanı, iki adet 108 kişilik, bir adet 120 kişilik, bir adet 360 kişilik çok amaçlı salon, üç adet toplantı salonu, fuaye alanı, restoran, kafeterya, ofisler, 145 araçlık kapalı, 42 araçlık açık otopark yer alacak. Tam bir kompleks yapı kimliğinde olacak fuar alanımız, ulusal ve uluslararası fuar organizasyonlarına ev sahipliği yaparak şehrimizin ticaretinin gelişmesi ve dünya pazarlarına açılabilmesine olanak sağlayacak. Termal sağlık turizminde ve seracılıkta şehrimize marka değer kazandıracak Cip Köyü Jeotermal Su Kuyusu sahasının işletme hakkını MTA ile yaptığımız protokol çerçevesinde 30 yıllığına Belediyemize kazandırdık. Sahada oluşturacağımız 10.000 metrekare fide yetiştiriciliği serası, 35.000 metrekare sebze ve meyve yetiştiriciliği serasına ilişkin projelerimizi hazırladık.

"KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞIMIZA BAŞVURUDA BULUNDUK"

Ayrıca bölgenin Turizm Gelişim ve Kalkınma Bölgesi kapsamına alınması için de Kültür ve Turizm Bakanlığımıza başvuruda bulunduk. Sahanın Turizm Gelişim ve Kalkınma Bölgesi kapsamına alınması, bölgeye yatırım ve cazibe merkezi olma kimliği kazandıracaktır. Temel gayemiz herkes için kaliteli yaşanabilir bir şehir oluşturmaktır. Bu gaye doğrultusunda özel bir proje olarak hayata geçirdiğimiz Engelsiz Yaşam Merkezimizin inşa çalışmalarını tamamlanma aşamasına getirdik. Engelli bireylerin yaşam kalitesini artırarak sosyal yaşamda aktif olacakları Engelsiz Yaşam Merkezi, toplam 1298 m² alan üzerine 6.175 m² kullanım alanına sahip olacak şekilde inşa edildi. Temel gayemiz herkes için kaliteli yaşanabilir bir şehir oluşturmaktır. Bu gaye doğrultusunda özel bir proje olarak hayata geçirdiğimiz Engelsiz Yaşam Merkezimizin inşa çalışmalarını tamamlanma aşamasına getirdik. Engelli bireylerin yaşam kalitesini artırarak sosyal yaşamda aktif olacakları Engelsiz Yaşam Merkezi, toplam 1298 m² alan üzerine 6.175 m² kullanım alanına sahip olacak şekilde inşa edildi.

"ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNİ HİZMETE SUNACAĞIZ"

Bu yıl içerisinde hizmete sunacağımız Engelsiz Yaşam Merkezimiz bünyesindeki, sinema salonu, eğitim ve konferans salonları, mescitler, kütüphane ve okuma salonları, acil müdahale odası, bilgisayar odaları, müzik atölyesi, yağlı boya atölyesi, resim atölyesi, satranç odası, işaret dili ve eğitim alanları ile oyun alanları gibi pek çok aktiviteye olanak sağlayacak donatılarıyla tam bir kompleks yapı niteliğinde olacak. Ayrıca Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezimiz (EBEGEM), Aile Danışma ve Eğitim Merkezimiz (ADEM) ile Gençlik Merkezi birimlerimiz de hizmetlerini buradan yürütecekler. Vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmet kalitemizi artırmak adına başlattığımız Gümüşkavak Mahallesi ek hizmet binamızın inşa çalışmalarını tamamlayarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Toplam 870 metrekare kullanım alanına sahip olacak hizmet binası bünyesinde; bay-bayan spor salonları, kurs salonları, kütüphane, ofisler, 4 adet dükkân yer alıyor. 

"ÇAYDAÇIRA MAHALLESİ KAPALI SEMT PAZARI OLUŞTURACAĞIZ"

Fevziçakmak Mahallemizde Belediyemize ait 7.000 metrekare alanda, Mezarlık Müdürlüğü birimimizin çalışmalarını yürüteceği ek hizmet binası inşa çalışmalarımızı başlattık. Kompleks bir yapı niteliği taşıyan hizmet binasını inşallah Haziran 2021’de tamamlayarak hizmete sunacağız. Şehrin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak attığımız adımlar doğrultusunda Akpınar Mahallemizde inşa ettiğimiz Muhtarlık ve Taziyeevimiz tamamlanma aşamasına geldi. Mevcut yerinde inşa edilen Akpınar Mahallesi Muhtarlık ve Taziyeevi toplam 1133 metrekare alan üzerinde 516 metrekare kullanım alanına sahip olacak. Şehrimizin yeni yerleşim bölgelerinden Çaydaçıra Mahallemizin önemli bir ihtiyacını gideriyoruz. Mahalle Muhtarlığı binası karşısında Çaydaçıra Mahallesi Kapalı Semt Pazarı oluşturacağız. Şehrimizin yeni yerleşim bölgelerinden Çaydaçıra Mahallemizin önemli bir ihtiyacını gideriyoruz. Mahalle Muhtarlığı binası karşısında Çaydaçıra Mahallesi Kapalı Semt Pazarı oluşturacağız.

"SOSYAL DONATILAR YER ALACAK"

Toplam 4.900 metrekarelik alan üzerinde oluşturulacak semt pazarı bünyesinde, 18 metrekarelik 138 adet satış birimi yer alacak. Yeşil alan düzenlemesi de gerçekleştirilecek pazar alanı pazar kurulum günleri haricinde ise otopark alanı olarak hizmet verecek. Hilalkent Mahallemize yeni bir yaşam alanı kazandırıyoruz. İhalemizi ve yer teslimini gerçekleştirdik. Çalışmalarımızı başlattık. Projemiz doğrultusunda işlevselliği bulunmayan Hilalkent semt pazarı yerinde oluşturacağımız toplam 2.100 metrekare alana sahip olacak merkez bünyesinde; 3 adet 45’er metrekarelik derslik, spor salonu, bay-bayan taziyeevi, okumaevi, kafeterya ve 55 metrekare alana sahip 5 adet dükkan ve sosyal donatılar yer alacak. 

"KAPALI ALAN ÜZERİNE İNŞA EDİLECEK"

Geleceğimiz açısından vizyon bir çalışma olan Elazığ Belediyesi Dijital Kütüphanesi inşa çalışmalarımız başladı. Toplam 2.000 m2 alan üzerine inşa ettiğimiz Elazığ Belediyesi Kütüphanesi, Elazığmız’ın ilk dijital kütüphanesi olma özelliği taşıyacak. Bilgisayar ortamında bilgiye erişimin sağlanacağı dijital kütüphanede binlerce kitap kitapseverlerle buluşturulacak. Okuma salonlarının da yer alacağı kütüphane, özellikle Fevziçakmak, Yıldızbağları, Rızaiye ve İzzetpaşa mahallelerimizde gençlerimizin yeni buluşma noktası olacak. Haziran 2021’de tamamlanacak projemize DAP tarafından 1 milyon 60 bin TL hibe desteği sağlandı. Kadın, çocuk ve gençlere, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda destekleyici eğitimlerin verileceği, ayrıca istihdama yönelik katkı sağlayacak faaliyet imkânlarının sunulacağı, Sosyal Hane Projemiz hayata geçiyor. SOGEP kapsamında desteklenmeye hak kazanan ‘Sosyal Hane Projesine’ Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 1 milyon 687 Bin TL destek sağlanacak. Proje, Güney Çevre Yolu Yemişlik mevkii yeni TOKİ inşaat bölgesinde 1.900 metrekare alan üzerinde 650 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilecek.

"TRAKTÖR SATIŞI İÇİN TASARLANAN DÜKKANLAR OLACAK"

Merkez bünyesinde; robotik kodlama atölyesi, kütüphane, çok amaçlı salon, kadınlara yönelik tekstil atölyesi yer alacak. Projemizin ihalesini 27 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştireceğiz. Şehir ekonomisinin güçlenmesi adına, yerel yönetim olarak üzerimize düşeni yapmaktan geri durmadık, durmayacağız. Bu doğrultuda şehrimizde meslek gruplarına katkı sağlayacak açılımlarımızı, projelerimizi de bir bir hayata geçiriyoruz. Mevcut terminal binası yanında bulunan yaklaşık 13.600 metrekare arazi üzerinde Traktörcüler Sitesi oluşturuyoruz. İhalesini 17 Şubat’ta gerçekleştirerek yer teslimini yaptık. Toplam 6.112 metrekare inşaat alanına sahip olacak Traktörcüler Sitesi bünyesinde; dükkânlar, kafeterya, mescit, açık otopark alanı ve yeşil alanlar yer alacak. Traktör satışı için tasarlanan dükkânlar kapalı ve yarı açık alan olarak düzenlenecek.

"13 ADADA KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINI BAŞLATTIK"

Şehir kimliği açısından görüntü kirliliği oluşturan odun ambarını taşıyoruz. Yıllardır ihtiyaç duyulan yeni odun ambarı için çalışmalarımızı başlattık. Elazığ-Diyarbakır yolu üzerinde yer alan odun ambarını kısa bir süre içerisinde Karşıyaka-Beyyurdu yolu üzerinde oluşturduğumuz yeni alana taşıyacağız. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili olarak göreve başladığımız tarihten itibaren yoğun bir çalışmanın içinde olduk. Toplu Konut İdaresi işbirliğinde Karşıyaka Mahallesi’nde hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm Projemiz tamamlandı. TOKİ tarafından Karşıyaka Mahallesindeki 6 hektarlık alanda inşa edilen 439 konut, hak sahiplerine teslim edildi. Abdullahpaşa Mahallesi’nde yaklaşık 20 hektarlık alanda, 13 adada Elazığ Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattık. Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğümüz Elazığımız’ın, vizyonuna değer kazandıracak bir proje olan ‘Umut Elazığ’ projesi ile şehrimize çevreye duyarlı, modern bir yaşam alanı kazandıracağız.

"FETHİ SEKİN KÜLLİYESİ'NE YENİ ARSA TAHSİSİ YAPTIK"

Toplam 600 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirilecek Umut Elazığ Projesi tamamlanmış, süreç içerisinde gerekli iş ve işlemler devam etmektedir. Bu projeden elde edilecek kaynak, kentsel dönüşüm çalışmalarımıza aktarılacaktır. Bu vatan, bu millet uğruna can veren kahramanlarımız ve onların kıymetli hatıraları her şeyin üzerindedir. İzmir Adliyesi önünde 2017 Yılında PKK’lı teröristlerin adliyeye yönelik saldırısını kahramanca mücadelesiyle önleyerek şehit olan ve adını hepimizin yüreğine kazıyan Şehit Fethi Sekin adına başlanan Külliye İnşası yarım kalmıştı. Elazığ Belediyesi olarak bu hususu kendimize görev kabul edip yarım kalan inşaatı devam ettirdik. Fakat mahkeme tarafından durdurulma kararı verilince zaman kaybetmeden yeni arsa tahsisi yaptık. Külliyeyi bu yıl Baskil Doğancık Köyünde İl Özel İdaresi tarafından Belediyemize tahsis edilen yeni alanda inşa edeceğiz. Projemizin ihalesini  28 Nisan 2021  tarihinde gerçekleştireceğiz. Rabbim bir kez daha şehidimize rahmetiyle rahmet eylesin...

"YOL MEDENİYETTİR"

Yol medeniyettir. Yollar bir şehrin geleceğe olan yolculuğunun çıkış noktasıdır. Şehrimizde modern ve kaliteli bir ulaşım ağı oluşturma hedefi doğrultusunda bir yandan yeni cadde ve bulvarları hizmete sunarken, bir yandan da mevcut yollarda genişletme çalışması gerçekleştirdik. İki yılda 2 milyon 209 bin metrekare asfalt çalışması, 21 bin 295 metre bölünmüş yol çalışması, 225 bin metrekare sathi kaplama yol çalışması, 218 bin 359 metrekare kaldırım yenileme çalışması 130 bin 884 metre bordür yenileme çalışması, 21 bin 231 metreküp taş duvar yapımı, 3 bin 829 metrekare beton duvar yapımı, 4 bin 702 metrekare engelli yürüyüş yolu çalışması gerçekleştirdik.

"YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI YAPTIK"

Şehrin ana arterleri arasında yer alan 520 metre uzunluğunda, 24 metre genişliğindeki Yahya Kemal Caddesi’ni, 4 şeritten altı şeride çıkardık. Korgeneral Hulusi Sayın Caddesi’nde (Keban Yolu) Çaydaçıra Kavşağı’ndan başlayarak Akgün Kavşağı’na kadar orta refüjü kaldırarak, yolu genişlettik ve caddeyi üç gidiş üç geliş olarak 6 şeride çıkardık. Trafik akışına konfor kazandıran yol genişletme çalışmalarının ardından aydınlatma çalışmalarıyla da caddemize görsel zenginlik kazandırdık. Korgeneral Hulusi Sayın Caddesi’nde (Keban Yolu) Çaydaçıra Kavşağı’ndan başlayarak Akgün Kavşağı’na kadar orta refüjü kaldırarak, yolu genişlettik ve caddeyi üç gidiş üç geliş olarak 6 şeride çıkardık. Trafik akışına konfor kazandıran yol genişletme çalışmalarının ardından aydınlatma çalışmalarıyla da caddemize görsel zenginlik kazandırdık.

"2019 YILINDA TAMAMLANDI"

Üniversite, Yeni, Fevzi Çakmak, Esentepe ve Yıldızbağları mahalleleri üzerinden Harput yoluna ulaşan toplam 3.500 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde, 6 şerit olarak düzenlenen Kanal Boyu Yolu tamamlandı. Başta Fethi Sekin Şehir Hastanesi olmak üzere batıdan doğuya ulaşıma konfor ve hız kazandıran Kanal Boyu Yol Projesi kapsamında; 2019 yılında Kanal Boyu Yol Projesinin 1. Etabı olan Necmettin Erbakan Bulvarı’nın bitiminden başlayarak ve Fırat Üniversitesi üzerinden Zafran Esentepe, Fevziçakmak ve Pertek yoluna ulaşan yol çalışması tamamlanmıştı. Kanal boyu yolunun 2. Etabı olan Pertek Yolu, Yıldızbağları Mahallesi ve Harput Yolu bağlantısını sağlayan yol çalışması da yine 2019 yılında tamamlandı.

"BETON BORULAR DÖŞEDİK"

Toplam 3.500 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğindeki 1. ve 2. Etap Kanal Boyu yol çalışmasının tamamlanmasının ardından 2020 yılında ise Harput Yolundan başlayıp 8. Kolordu Kışlası içinden geçerek Tahir Şaşmaz Caddesine bağlanan yolun 3. Etabını da tamamlamış olduk. Kanal Boyu Yol Projesinin 3. Etabını oluşturan 1.500 metre uzunluğunda 30 metre genişliğindeki 6 şeritli yeni yol çalışması kapsamında, 900 metre uzunluğundaki açık kanal, 2x2000’lik beton borular döşenerek, kapatıldı. Yolun 8. Kolordu Kışlası içerisinden geçen bölümünde ise 320 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğindeki köprü inşası ile askeri saha içerisindeki yol imar sınırına 1.500 metre uzunluğunda duvar örüm çalışması gerçekleştirdik. Belediye Meclisimizde aldığımız kararla Tatvan'daki helikopter kazasında şehit olan 8. Kolordu Komutanımız Korgeneral Osman Erbaş’ın aziz hatırasını yaşatmak adına 8. Kolordu Kışlası içinden geçerek Tahir Şaşmaz Caddesine bağlanan bu caddeye Korgeneral Osman Erbaş’ın ismini verdik. Rabbim şahadetini kabul etsin.

"AYRI ZAMANDA PROTOKOL YOLU OLARAK KULLNACAĞIZ"

Çaydaçıra Mahallesi ile Keban Yolu ve Şahinkaya köyü bağlantısını sağlayan 2 kilometre uzunluğunda 25 metre genişliğindeki yeni yolu 6 şerit olarak hizmete sunduk. Cumhuriyet Mahallesi Adliye arkası-Keban Yolu bağlantısını sağlayan 1 kilometre uzunluğunda 20 metre genişliğindeki yeni yolu 6 şerit olarak hizmete sunduk. Ataşehir İmam Efendi Bulvarı-Hicret Mahallesi Güney Çevre Yolu bağlantısını sağlayan 35 metre genişliğinde, 2.5 kilometre uzunluğundaki 4 gidiş, 4 geliş olmak üzere 8 şeritli yol çalışmalarında sona geldik. Yeni imar yolunun 1 km’lik kısmını tamamlayarak hizmete sunarken yolun 1.5 km’lik kısımda ise çalışmalarımız devam ediyor. Mayıs sonunda hizmete açacağımız Güney Çevre Yolun’dan şehir merkezine uzanan bu yolu, aynı zamanda protokol yolu olarak kullanacağız.

"İHTİYAÇLAR VE TALEPLER ÇERÇEVESİNDE YENİDEN DÜZENLEDİK"

Aksaray, Hicret-Kızılay ve Salıbaba Mahallelerini Güney Çevre Yolu’na bağlayan 25 metre genişliğindeki yolun 2 kilometrelik kısmında çalışmaları tamamladık. 6 şerit olarak düzenlenen yolun kalan 1 kilometrelik kısmında ise çalışmalarda sona gelindi. Şehir içi trafiği rahatlatma noktasında önemli bir adım olan Akıllı Kavşak ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi (EBUKOM) Projemizi gerçekleştirdik. Proje ile trafiğin yoğun olduğu 12 kavşağa yeni nesil Akıllı Kavşak Yönetim Sistemi yerleştirilerek trafik modern ve akıllı bir şekilde yönetilmektedir. Bu sayede şehir içi 28 kavşakta uzaktan erişim ile merkezden sinyalizasyon programlarına anlık müdahale edilmektedir. Şehir trafik akışına konfor kazandırmak amacıyla geometrik kavşak düzenlemeleri gerçekleştirdik. Şehrin tüm mahallelerinden Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne direk toplu ulaşım seferleri başlattık. Şehir genelinde toplu ulaşım hizmeti sunan otobüs güzergâhlarını ihtiyaçlar ve talepler çerçevesinde yeniden düzenledik.

"HEPİMİZİN ORTAK CEVABI ALT YAPIDIR"

Bugün şehrimizin temel problemi nedir diye sorsam hepimizin ortak cevabı altyapıdır. Göreve başladığımız günden itibaren altyapı sorununun çözümü adına gayretle çalıştık. 2020 yılında şehrimizin içme suyu ihtiyacına kısa vadede çözüm oluşturmak adına toplam 5 km uzunluğundaki bağlantı hattı ile Hamzabey Barajı suyunu kısmen şehir şebekesine aktardık. Şehrimizin  içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla 32 adet derin su kuyusunu devreye soktuk. Çalışmalarımız doğrultusunda 25.244 metre içme suyu şebeke hattı, 14.254 metre kanalizasyon hattı,  2.800 metre yağmur suyu hattı döşeme çalışması gerçekleştirdik.  Kesikköprü-Hilalkent ve kısmen Ataşehir Mahallelerini besleyen su ana terfi hattının 3 km’lik kısmında yenileme çalışması gerçekleştirdik. Elbette bu çalışmalar şehrimiz adına yapılması gereken çalışmalardı. Şimdi ise bir adım öne çıkma zamanı.

"BELKİ TEPKİLERLE KARŞILAŞACAĞIZ"

Şehrimizin temel sorunlarının başında yer alan altyapı sorununa köklü çözüm oluşturacak altyapı yenileme çalışmasını başlatacağız. Zorlu bir süreç olacak. Vatandaşlarımız bu süreçte belki sıkıntı yaşayacak, belki de bizler tepkilerle karşılaşacağız. Ama biliyoruz ki bu çalışmanın sonunda şehrimizin gelecek on yılları kurtulmuş olacak. Altyapı ihalesini haziran ayında gerçekleştireceğiz ve hemen akabinde de çalışmalarımızı başlatacağız. Hemşehrilerimin desteği Rabbimin yardımıyla bu büyük yatırımı şehrimize kazandıracağız, şehrin altyapı sorununa köklü çözüm oluşturacağız. Şorşor Deresi Islah Projesi 2. Etabı Açık Kanal yapım ihalesi gerçekleştirildi. 2016 yılından başlanan Şorşor Deresi Islah Projesi kolektör hattı yapım çalışmaları ile açık kanal çalışmalarının birinci etabı tamamlanmıştı. Ancak Şorşor Deresinin en çok zarar verdiği Kızılay, Aksaray ve Hicret mahallelerini kapsayan ikinci etap çalışmalarına başlanamamıştı. Sayın Milletvekillerimiz ve İl Başkanımız ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda Şorşor Deresi Islah Projesi 2. Etabı Açık kanal yapım ihalesi gerçekleştirildi ve kısa süre içerisinde çalışmalara başlanacak.

"52 ADET YENİ PARK OLUŞTURDUK"

Bizim gelecek adına en önemli amaçlarımızdan birisi de bu şehrin yeşil dokusunu daha da artırmaktır. Parklarıyla bahçeleriyle nefes alan bir şehir için, çocuklarımızın rahatlıkla koşup oynayabilecekleri, ailelerin huzur içinde vakit geçirebilecekleri 52 adet yeni park oluşturduk. 26 park tamamlanarak hizmete sunulurken, oluşturulan 26 parkta ise peyzaj çalışmaları gerçekleştiriyoruz. 2021 yılında şehrimize 15 adet yeni park daha kazandıracağız. 2019 Ocak ayı itibariyle 3.156. 795 metrekare olan yeşil alanı, 2021 ocak ayı itibariyle 3.429.300 metrekareye çıkardık. İki yılda şehir genelinde 10.093 adet ağaç, 1 milyon 250 bin 416 adet süs bitkisi, gül ve mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirdik. İki yılda şehir genelinde 176.577 metrekare çim serimi gerçekleştirdik. iki yılda şehir genelinde 65 park alanına oyun gurubu ve 99 takım fitness aletleri kurulumu gerçekleştirdik

"ATIKLARI EKONOMİYE KAZANDIRIYORUZ"

Şehir genelinde kavşak ve refüjlerde peyzaj düzenleme çalışmaları ve çiçek şelaleleriyle kent estetiğine değer kazandırmaya devam ediyoruz. Çevreyi korumak ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak her birimizin geleceğe olan sorumluluğudur. Geleceğin enerjisi olan yenilenebilir enerji üretim çalışmalarımız doğrultusunda Atıksu Arıtma Tesisinde 0,99 megawatt kapasiteli, Elazığ Belediyesi Arazi Uygulamalı Güneş Enerjisi Santrali (GES) İkmal Yapım ihalesini gerçekleştirdik. Ayrıca Şahinkaya mevkiinde 5 megawatt kapasiteli GES Projesi çalışmalarına da başladık. Sıfır Atık Yönetim Sistemi kapsamında israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülmesinin sağlanması amacıyla çalışmalarımızı başlattık. Ayrıca ambalaj atıkları başta olmak üzere atık yağ, cam, pil gibi dönüştürülebilir atıkları ekonomiye kazandırıyoruz. Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Bakımevinde can dostlarımızın her türlü sağlık ihtiyaçları karşılanıyor. İki yılda 2.173 kedi ve köpek tedavi edilirken, 734 köpek ve 430 kedi hayvanseverler tarafından sahiplenildi.

"OKULLARIMIZ SOKAK HAYVANLARI İÇİN YUVA OLDU"

"Her Okul Bir Hayvan Sahipleniyor” Projemizi başlattık. Projemiz doğrultusunda okullarımız sokak hayvanları için yuva oldu. Elazığ Belediyesi olarak can dostlarımız için yeni bir proje başlatıyoruz. Sahipsiz sokak hayvanlarının gıda ihtiyaçlarını sağlamaya yönelik mama üretim tesisi kuruyoruz. Üretim merkezinde; otellerden, restoranlardan, fabrikalardan, pastanelerden, fırınlardan ve evlerden alınan yemek artıkları, mama üretim cihazında modern ileri işleme teknikleri ile sokak hayvanları için mama haline getirilecek. 

"ATIKLARI DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Projeyle hem atıkları değerlendireceğiz hem de Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Bakımevi bünyesinde bakım ve tedavileri yürütülen can dostlarımızın ihtiyaçlarını karşılamış olacağız. Ve kıymetli hazinemiz Harput… Harput’un tarihi mirasının yeniden hayat bulması ve geleceğe taşınması amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar doğrultusunda; ilim ve irfan merkezi, şarkın efsanevi şehri Harput, unutulmuşluğundan sıyrılarak, geçmişte olduğu gibi yine bir yaşam merkezi olacak. Harput girişinde yer alan ve mülkiyeti Elazığ Belediyesine ait beş adet tescilli konağın, Belediye Konukevi olarak düzenlenmesine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Konaklarda gerçekleştirilen tadilat, bakım ve tefrişata yönelik çalışmaların tamamlanmasının ardından geleceğin turizm merkezleri arasında özel bir yere sahip olacak Harput’ta, konaklar konuklarımızın ağırlanacağı özel birer mekan haline gelecektir.

"KÜRSÜBAŞI MUSİKİSİNİN İCRA EDİLECEĞİ BİR MEKAN OLARAK HİZMETE SUNACAĞIZ"

Osmanlı mimarisine uygun olarak Hoca Hasan Bey tarafından 1634 yılında inşa edilen Hoca Hasan Hamamı’nda, restorasyona yönelik ihaleyi, 16 Mart 2021’de gerçekleştirdik. Büyük oranda yıkılmış olan tarihi yapıya yönelik restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla, yapıyı Hamam Müzesi olarak Harput turizmine kazandıracağız. Harput Mahallesi ile güneyinde yer alan Hüseynik Mahallesi arasında ulaşım sağlayan tarihi yolun turizme kazandırılması için çalışmalarımız sürüyor. Tarihi süreçte kervanların kullandığı ve türkülere konu olan yol, yapılacak rekreasyon çalışmalarıyla yeniden eski cazibesine kavuşacaktır. Harput turizminin canlanmasına katkı sağlayacak Harput–Hüseynik mahalleleri arası tarihi yolun açılması ve sanat yapılarının yapımı ile ilgili ihaleyi 22 Mart’ta gerçekleştirdik. Mülkiyeti Elazığ Belediyesine ait Sarahatun Meydanı’nda bulunan Harput El Emeği Çarşısı’nda bir dizi tadilat çalışması başlattık. Devam eden çalışmalar sonucunda binanın giriş katını yöresel ürünler satış merkezi ve kafeterya olarak, üst katını ise Kürsübaşı musikisinin icra edileceği bir mekan olarak hizmete sunacağız.

"3 AY BOYUNCA HALKIMIZDAN SU ÜCRETİ ALMADIK"

Ayrıca Harput’un turizm potansiyeline katkı sağlamak amacıyla Kürsübaşı Müzesi ile Basın Müzesi’ne ilişkin çalışmalarımızı da başlattık. Özellikle yaşadığımız 24 Ocak depremi ve sonrasındaki pandemi sürecinde sosyal belediyecilik noktasında önemli çalışmalara imza atarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, baş tacı yaşlılarımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın yanında olduk. 24 Ocak depremi sonrası ilk andan itibaren gerek ikramlarımızla, gerek gıda ve giyecek yardımlarımızla ve de destekleyici çalışmalarımızla 24 saat süresince ihtiyaç duydukları her an hemşehrilerimizin yanında yer aldık. Deprem sonrası şehrimizin 35 noktasında kurulan aşevlerinden hemşehrilerimize sıcak yemek ulaştırdık. Deprem sonrası yaralarımızın sarılması adına tüm imkanlarımızla zorlayarak Elazığ Belediye Meclisimiz’de aldığımız kararla, 3 ay boyunca halkımızdan su ücreti almadık.

"EKİPLERİMİZ TARAFINDAN KARŞILANDI"

Belediyemize ait taşınmazların kiralarını 3 ay süresince erteledik. Bu zorlu süreçte yaklaşık 1 ay boyunca hemşehrilerimize ücretsiz ulaşım imkanı sunduk. Deprem sonrası Hayır Çarşımız aracılığıyla 28 bin aileye destek sağladık. Pandemi sürecinde ise ihtiyaç sahibi ailelerimize 9 bin 656 gıda kolisi ulaştırarak destek sağladık. Göreve geldiğimiz günden itibaren su ücretlerine zam yapmadık. Pandemi süreci nedeniyle vatandaşlarımıza destek sağlamak adına 2021 yılında da su ücretlerine zam yapmayacağız. Pandemi süreci boyunca yürütülen sosyal belediyecilik çalışmalarımız kapsamında özellikle risk gurubunda olan 65 yaş üstü, engelli ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçları ‘evde kal’ çağrısıyla ekiplerimiz tarafından karşılandı. 

"DESTEĞİ DAHA DA BÜYÜTTÜK"

Toplumun tüm kesimlerini kucaklamak, yaşanan zorlu süreci omuz omuza atlatmak için desteklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Bu süreçte kapsamlı bir ‘Esnaf Destek Paketi’ ile şehrimizin, üretim ve istihdamının bel kemiği olan esnafımızın ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında yer aldık. Pandemiyle mücadele tedbirleri kapsamında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda faaliyetleri durdurulan işletme sahiplerine 1.000 ₺ nakdi destek, çalışanlara da gıda kolisi ve giysi desteği sağladık. Mülkiyeti Elazığ Belediyesine ait tüm işyerlerinden 2021 yılının ilk 3 ayında kira bedeli almadık. 2021 yılının ilk 3 ayında 13.000 ticari işletmeden su tüketim bedeli (vergiler hariç) almadık. Ticari faaliyet gösteren M plaka, S plaka, T plaka esnafına destek sağlayarak, 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da Güzergâh İzin Belgesi Ücreti ve Ruhsat Vizesi ücreti almayacağız. Maddi imkansızlıklar nedeni ile uzaktan eğitim sürecinde canlı derslerini takip edemeyen ihtiyaç sahibi öğrencilerimize tablet ve internet desteği sağladık. Başlattığımız ‘Gönülden Eğitime Değer Verin, Bir Gönüle de Siz Girin’ başlığı altındaki kampanya ile bu desteği daha da büyüttük.

"19 BİN 234 KİŞİYE ULAŞILDI"

2020 yılında Koronavirüs tedbirleri kapsamında dışarı çıkmaları sınırlandırılan 20 yaş altı gençlerimizin doğum günlerini özel organizasyonlarla kutladık. Koronavirüs salgını nedeniyle sinemaya gidemeyen gençlerimizin talepleri doğrultusunda açık havada 'arabalı sinema' etkinliği düzenledik. Hizmet süremiz boyunca fiziki çalışmalarımızın yanı sıra sosyal ve kültürel belediyecilik çalışmalarımızla da hemşehrilerimizin yaşamlarına dokunmaya devam ediyoruz. Çocuklara ve gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, ferah ve donanımlı çalışma ortamları hazırlamak amacıyla ‘Her Mahalleye Semt Kütüphanesi’ projemiz kapsamında iki yılda 6 semt kütüphanemizi hizmete sunduk, 5 yeni semt kütüphanesine ilişkin çalışmalarımız sürüyor. Şehir ekonomisinin canlanmasına ve kalifiye eleman yetiştirilmesine katkı sağlamak hedefi doğrultusunda eğitim hizmeti sunan Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme ve Eğitim Merkezi (EBEGEM), kurslarını sürdürüyor. EBEGEM bünyesinde iki yılda düzenlenen 45 eğitim programına, toplam 761 kursiyer sertifikalandırıldı. Aile Danışma ve Eğitim Merkezimiz iki yılda, toplam 5 bin 935 kişiye danışmanlık hizmeti sundu. ADEM bünyesinde düzenlenen Aile İçi Eğitim Programlarıyla da 19 bin 234 kişiye ulaşıldı.

"HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDA YER ALDIK"

Kadınlarımızın sosyo-ekonomik gelişimlerini destekleyerek, toplumsal yaşama katılımlarını arttırmayı amaçlayan Kadın Yaşam Merkezimiz bünyesinde düzenlenen 23 ayrı kursa 887 bayan katılım sağladı. Kadın Yaşam Merkezi’nde düzenlenen diğer etkinlikler ve eğitimlerden ise toplam 22 bin 151 kişi faydalandı. Yatırım Destek Merkezi Projemizi hayata geçirdik. Faaliyetlerine başlayan Yatırım Destek Merkezimiz bünyesinde; Hibe Destek Ofisi, Yatırım Destek Bilgi Ofisi ve İşin Ehli Merkezi yer alıyor. Elazığ Belediyesi olarak 25 Ekim-3 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlediğimiz 3. Kitap Fuarında, Türkiye'nin önde gelen 70 yayınevi tarafından binlerce kitap okuyucuyla buluştu. Toplam 125 bin kişinin ziyaret ettiği Kitap Fuarı organizasyonuna pandemi sonrasında da devam edilecektir. Şehrimizin kültürünü, sanatını, edebiyatını, tarihini ve yetiştirdiği değerleri tanımak ve yaşatmak adına anma programları düzenledik. Elazığ Belediye Konservatuvarımız bünyesinde tamamı gönüllülerden oluşan Türk Halk Müziği Korosu, Türk Sanat Müziği ve Tiyatro Bölümünü oluşturduk. Konservatuvarımız pandemi döneminde de etkinliklerini online olarak sanatseverlerle buluşturmaktadır. Şehrimizin turistik değerlerinin tanıtımına katkı sağlanması amacıyla özel olarak dizayn ettiğimiz tur otobüsümüzü hizmete sunduk. Gönül belediyeciliği ilkemiz çerçevesinde yürüttüğümüz sosyal çalışmalarla da hemşehrilerimizin yanında yer aldık.

"5 AYRI HİZMET NOKTASINDA HİZMETE SUNDUK"

“Yaşlı ve Bakıma Muhtaç Kişilere Ev Temizliği Hizmeti-Alt Gelir Grubuna Yönelik Ev Bakım-Onarım -Malzeme Desteği Projemizi hayata geçirdik.  Kendisiyle ilgilenecek bir yakını bulunmayan yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç hemşehrilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda ev tadilatı- tamiratı ve temizlik hizmeti sunuyoruz. Yine sosyal belediyecilik ilkesiyle yürüttüğümüz çalışmalar doğrultusunda, engelli kardeşlerimizin yanında yer aldık. 105 adet akülü ve aküsüz aracı ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimize ulaştırdık. Yine bu doğrultuda Elazığ Belediyesi Engelli Taşıma Aracı ile engelli vatandaşlarımıza ulaşım hizmeti sunuyoruz. Hayır Çarşımız ’da; gıdadan konfeksiyona, beyaz eşyadan mobilyaya geniş bir ürün yelpazesiyle 2280 ihtiyaç sahibi aileye her ay düzenli destek sağlıyoruz. Hayır Çarşısı aracılığıyla 2020 – 2021 eğitim – öğretim yılında 500 öğrenciye kırtasiye ve okul yardımı gerçekleştirdik. Hayır Çarşısı ile bütünleşerek, veren el ile alan eli buluşturacak paylaşım noktalarını şehrimizin 5 ayrı noktasında hizmete sunduk.

"KADIN MECLİSİMİZİ KURDUK"

Toplumun tüm kesimlerini sporla buluşturma hedefiyle; Bay ve bayanlara uzman spor eğitmenleri eşliğinde spor yapma olanağı sağlandığımız şehrimizin 13 noktasında bulunan spor yaşam merkezlerimize, 2020 yılında 7 adet daha ekleyerek spor ve yaşam merkezlerimizin sayısını 20’ye çıkardık. 2021 yılı içerisinde 8 yeni spor yaşam merkezimizi daha hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.  Açtığımız kurslarla geleceğimiz olan çocuklarımızı spora yönlendirmek, şehrimizde sporun altyapısını güçlendirmek adına gerekli adımları atarken spora ve sporcuya desteğimiz de her zaman devam edecektir. Birlikte yönetim ilkemiz doğrultusunda her fırsatta hemşehrilerimizi, esnafımızı ziyaret ediyor, taleplerini dinliyor, çalışmalarımızı, geleceğimizi istişare ediyoruz. Kadınlarımız ve gençlerimizin gücü bizler için en büyük dayanaktır. Kadınlarımızın toplumsal yaşamda etkinliklerini artırmak, şehrin gelişiminde etkin söz sahibi olmalarına katkı sağlamak adına Kadın Meclisimizi kurduk. 

"SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE KATKI SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ"

Gençlerimizin birlikte yönetim becerilerini geliştirmek, şehre ve gençliğe dair sorunların çözümüne katkı sağlamak ve gençlerin gelişimlerine değer katan aktivitelerle katılımcı bir gençlik oluşturmak hedefiyle de Gençlik Meclisimizi kurduk. Gönül belediyeciliği ilkemizin bir gereği olarak vatandaşlarımızla iletişimi güçlendirmek, sorun ve taleplere daha etkin çözüm üretmek amacıyla 153 Mobil Beyaz Masa Süper Hizmet Birimini aktif hale getirdik. Vatandaşlarımızın belediye ile ilgili işlemlerini daha rahat ve kolaylıkla yapabilmelerine yardımcı olmak amacıyla Mobil Beyaz Masa ekibimizle hizmeti vatandaşımızın ayağına götürdük. Elazığ Belediyesi Halkla İlişkiler Birimimizi, kurumsal kimliğe katkı sağlamak ve vatandaşa daha kaliteli hizmet sunulabilmesi amacıyla yeniden düzenledik.

"HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ"

Geride bıraktığımız 2 yılda büyük bir aşkla bağlı olduğumuz bu güzel şehre hizmet etmenin, kıymetli hemşehrilerimize hizmetkar olmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Ancak bizim için en büyük mutluluk bu süreçte bu şehirde yaşayan her bir hemşehrimizle kurduğumuz gönül köprüleridir. Samimiyetle, ilkeli, şeffaf ve emin adımlarla şehrimizin dört bir yanında başlattığımız çalışma seferberliğiyle bu aziz şehre AK belediyeciliği nakış nakış işlemeye, birlikteliğimizin gücüyle yarınların güçlü Elazığ’ını inşa etmeye ve binlerce yıllık birikimiyle bu coğrafyaya ışık olmuş medeniyet mirasımıza sahip çıkarak, onu yaşatmak için çalışmaya devam edeceğiz. Güçlü Elazığ’ı, güçlü yarınları hep birlikte inşa edeceğiz.

2020 yılı deprem ve ardından gelen pandemi süreci nedeniyle hepimiz için son derece zorlu bir yıl oldu. Bu süreci en az hasarla atlatabilmek için topyekun verdiğimiz mücadelemiz sürüyor. İnşallah bu süreci insanlık olarak çok kısa sürede geride bırakarak, güzel günlere yeniden kavuşacağız. İki yıllık hizmet süremizde bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize, hemşehrilerimize, Sayın Valimize, Milletvekillerimize, tüm siyasi parti İl Başkanlarımıza, İlçe ve Belde Belediye Başkanlarımıza, Mülki İdare Amirlerimize, STK temsilcilerimize, Meclis üyelerimize, Muhtarlarımıza, yoğun bir gayret ve özveriyle çalışan tüm çalışma arkadaşlarıma, değerli basın mensuplarımıza kısaca bu şehrin tüm paydaşlarına teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" açıklamasını yaptı.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

EROL: ELAZIĞ’A YAPILMASI GEREKEN YATIRIMLARDIR

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Sayın belediye başkanım seçildiği günden bugüne kadar hizmetlerini anlatacağı toplantıya nezaketen bizleri davet ettiği için, jestine karşılık için bende aranızdayım. Bu hizmetler doğru hizmetler mi evet doğru hizmetler. Elazığ için yapılması gereken hizmetler mi evet yapılması gereken hizmetler. Ben sayı başkana ana muhalefet partisinin Elazığ’dan seçilmiş milletvekili olarak teşekkür ederim. Ben düşüncemi sunmak istiyorum; iktidar olmak, üretmek ben halkın desteğini aldım bildiğimi yaparım demek değildir. Muhalefet olmak ta her şeye yanlış yapıyorsun diyerek karşı çıkmakta değildir. Ülkemizin milli değerleri üzerinden ortak hareket edebilmenin bir ortak aklını doğurmamız lazım. Ben burada yapılan işlerden ötürü sayın başkana teşekkür ederim. Elazığ’a yapılması gereken yatırımlardır. Bu kentte istihdam olması için, siyaset kurumunun yani milletvekillerinin de belediye başkanına destek vererek yapması gereken işler var. Birincisi Sayın Başkanım, Sayın Bakan Yardımcım, Sayın Valim, biz Elazığ’da bir örnek oluşturabiliriz. Bu saydığım değerler üzerine buı kentin gerçeklerine yeni değerler katabiliriz. Mesele niye Malatya’da 2 üniversite oldu da Elazığ’da bir tane” diye kaydetti.

EROL: BU HİZMETLERDE BAŞTA EMEĞİ GEÇEN BÜROKRATLARIMIZI KUTLUYORUM

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Bunlarla ilgili çalışmalar yapmak lazım. Bu bizim Harput’u canlandırılmasıyla birlikte, Palu’nun, Hazar Baba’nın, Sivrice ile neden turizm sektörü harekete geçmiyor. Sayın bakanım size teşekkür ederim. Siz Tarım ve Orman Bakan Yardımcısısınız. Niye ovalarımız aktif olmuyor. Ben seçildiğim günden bugüne kadar ortak akıllar hareket etmeyi kentin sorunlarına biz çözü bulabilmenin fikri içerisinde burada oldum. 2 yıl içerisinde bugün bu fırsatı yakaladım.  Birlikte hareket edebilme iradesini koyabilirsek bu hem ülkemize için hem ilimiz için iyi olur diyorum. Bu hizmetlerde başta emeği geçen başta belediye başkanı, milletvekillerimizi, valimizi bürokratlarımızı kutluyorum, saygılar sunuyorum” diye ifade etti.

AĞAR: İNŞALLAH BU ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, “Bir polis evladı olarak polis teşkilatımızın 176. Kuruluş yıl dönümünü buradan kutluyorum. Gece gündüz demeden hizmet veren arkadaşlarımızı buradan saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Biz seçileli 2 sene oldu, 2 sene içinde seçimde verdiğimiz vaatleri gerçekleştirmek için elimizden gelen bütün çabayı gösterdik. 2 yıl içinde başımıza bir talihsiz olay geldi. Deprem oldu daha depremi bitiremeden pandemi başladı. Bu sürede çalışmalarını tamamlayan Şahin Bey’i gerçekten tebrik ediyorum. Allah senden razı olsun kardeş. Anlat anlat bitmez. Bu şarkı burada bitmez diyorum. İnşallah bu çalışmalar devam edecek. Biz de bunlara yetişeceğiz diye düşünüyorum” dedi.

AĞAR: BİRLİKTE HAREKET ETMEK ELAZIĞ’IN KÜLTÜRÜDÜR DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, “Gürsel Bey’in bir takım önerileri var tabi ki saygıyla karşılıyorum fakat şunların da bilinmesi gerekir; ben bir hatırlatma yapmak bağamında sayın bakan yardımcımız da burada kendisi muhakkak söz alacaktır. Elazığ’da sulama anlamında çok ciddi çalışmalar yapılıyor. En son yaptığımız toplantılarda özellikle Uluova noktasında çok ciddi mesafeler alınmıştır. Kendisi bunu açıklayacaktır diye düşünüyorum. Birlikte hareket etmek Elazığ’ın kültürüdür diye düşünüyorum. Gerekirse muhalefet milletvekilimiz Gürsel Abi ile birlikte bir masada otururuz diye düşünüyorum. Ben değerli kardeşim, değerli dostum Şahin Bey’e teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” diye ifade etti.

TUNÇ: HİZMETTE SINIR YOKTUR

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç da, “Bizi gururlandıran ve göğsümüzü kabartan bu çalışmaları duymanın verdiği mutlulukla hepinizi selamlıyorum. Sayın başkanım sizi tebrik ediyorum. Bugün gerçekten geliş sebebim sektörle buluşma toplantısı, süt fabrikası açılışı ve ağaçlandırma programıydı. Tevafuk oldu, çok sevindim, sizi dinleme fırsatı buldum ve sizi dinleme fırsatı buldum. On numara. Tebrik ediyorum maşallah. Başarılarınızın devamını diliyorum. Elazığ’ın çehresi değişiyor. Aziz şehir için atılan adımları izleyeceğiz. Bütün hizmetler aynı anda bitmiyor. Bütün hizmetleri adım adım harekete geçirmek inşallah zaman içerisinde gelecek. Yine hizmetler yapılınca hizmetlere talep artıyor. Hizmette sınır yoktur. Kamu yöneticileri bunu yapmaya devam edecektir. Sulamayla alakalı bir konu gündeme geldi. Biliyorsunuz Elazığ aslında 3 tarafı sularla çevrili yarım ada şeklinde bir bölgede yaşıyoruz. Bir tarafta şanslı bir taraftan şanssız bir alan. Verimli tarım arazileri suyun altında kaldı. Su çok kıymetli bir şey. Çünkü hayat onuna başlıyor. Ve aslında tarımın gelişilmesi ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesi ve istihdamın bu vesile ile sağlanması, zenginliğin ve vefasının artması bunun başındadır” diye kaydetti.

TUNÇ: ÇALIŞMALARIMIZI GAYRETLE SÜRDÜRECEĞİZ

Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, “Bugün sektörle bu konuları tartıştık. Toplantı yaptık. Müdürlerimiz ne yaptıklarını anlattılar. Uluova sulaması en önemli konulardan birisidir. Daha önce pompajla sulanıyordu. Ne yazık ki eskisi kullanılamaz hale geldi ama yenisi yapılıyor. Şu anda sistemleri döşeniyor. 2 eş zamanlı projeyi yürütüyoruz. İkincisi şu anda cazibeli su ile ilgili çalışmalar devam ediyor. İkinci çalışmamız da 43’lük güneş enerji çalışması yapıyoruz. Çalışmalar devam ediyor. İnşallah kısa süre içerisinde Elazığ kamuoyuna ve sizlere bunları sunacağız. Ama Uluova sulama projesini çok kısa bir süre içerisinde hayata geçireceğiz. Bunun dışında Elazığ’da birçok noktada sulama sistemleri yapılıyor. Şu anda sulanan tarım arazisi yüzde 30’ları bulacak 2022 yılına kadar. Şehrin güzelleşmesi ve şehrin etrafındaki tarımsal faaliyetlerin gerçekleşmesi Elazığ’da vefa ve zenginliğin oluşmasını sağlayacaktır. Bu noktada milletvekillerimiz çalışmaları devam ediyor. Yerelde de valimiz ve belediye başkanımız çalışıyor. Çalışmalarımızı gayretle sürdüreceğiz. Bu noktada sizden de gerekli desteği talep edeceğiz. Sayın başkanım sizi tekrardan kutluyorum, saygılar sunuyorum” dedi.

BULUT: BİZ ONA OY İSTEDİĞİMİZDE ONA KEFALETİMİZİ DE ORTAYA KOYDUK

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Başkanım maşallah. Nazar değmesin. Öncelikle bu tanıtım ve lansman programlarını siyaset üstü meselesi olarak algılayan, mutluluğumuzu bizlerle paylaşan hem muhalefet parti temsilcilerimize hem de sayın milletvekilimize teşekkür ediyorum. Burada başkanımızın anlattığı şeyler normal bir süre içerisinde normal bir zaman dilimi içerisinde yapılan faaliyetler olsaydı elbette ki alkışlanırdı. Fakat olağan üstü şartları düşündüğümüzde pandemiyi ve Elazığ’ı ciddi şekilde etkileyen depremi düşündüğümüzde bunların hepsinin gerçekleşmiş olması öyle tahmin ediyorum ki alkışlanmaz bir de şapka çıkartılır. Biz ona oy istediğimizde ona kefaletimizi de ortaya koyduk. Hem kendisine hem ekibine teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Bunlar konuşulduğu kadar kolay olan şeyler değil. Biz bunları hep birlikte yaşadık. Sayın başkanımız Ankara ayağından bahsetti; Ankara’daki sıkıntılara il başkanımız ayrı şahitlik etti, biz ayrı şahitlik etti. Ama iş bu boyuta geldiğinde o gün çekmiş olduğumuz sorunun ve sıkıntının hepsini unuttuğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

BULUT: ELAZIĞ ÇOK DAHA MÜREFFEH, ÇOK DAHA KALKINMIŞ, BÖLGENİN İLERİ İLLERİNDEN BİR TANESİ OLACAK

Milletvekili Metin Bulut, “Bir şeyi Cumhurbaşkanımızdan isterken, bakanımızdan isterken emin olun o söz dizgilerini kafamızda dizdik. Noktayı nereye koyacağımızı, virgülü nereye koyacağımızı, neyi nasıl talep edeceğimizi çalışıp gittik, Allah’a hamt olsun ki sonuç aldık. Bugün bunları gerçekleştirmiş olmanın haklı gururu içerisindeyiz. Bu sadece bizim ekibimizin olduğu bizim başarımız değil. Bu her zaman yanımızda olan Elazığ halkının destekleriyle olmuştur. O yüzden en büyük alkışı Elazığ halkı hak ediyor.  Bizi sürekli uyaran, yanlış yaptığımızda söyleyen basın mensubu arkadaşlarımıza haseten teşekkür etmek istiyorum. Onların uyarıları olmasaydı belki bugün bu kadar başarı kat edememiş olmayacaktık. Yakın zaman içerisinde göreceksiniz; Elazığ çok daha müreffeh, çok daha kalkınmış, bölgenin ileri illerinden bir tanesi olacak. Biz bunu şehrimize gelen misafirlerimizin değerlendirmesinden hissediyoruz. Biz bunu insanların yorumlarından hissediyoruz. Şu anda aynı noktaya vurmak suretiyle sonuç alan bir uyum yakaladık. Bu uyumda en çok katkısı olan şehrimizin valisi sayın valimize ben haseten çok teşekkür etmek istiyorum. Uyumun olmadığı yerde bir şey olmaz. Bu başarı hikayesinde sizlere şükranlarımı sunarken belediye başkanıma ve ekibine haseten teşekkür ediyorum. Nice başarılara diyorum” diye konuştu.

YIRIK: İNŞALLAH AŞKLA BAŞLADIĞI BU YOLDA GURURLA İNŞALLAH TAMAMLAYACAK

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Şahin Şerifoğulları’nı kutluyorum. Elâzığ birliğin, beraberliğin,  kardeşliğin coştuğu ve aziz insanların yaşadığı bir kent. Kadim bir şehir. Harput’uyla, Palu’suyla, Alacakaya’sıyla, taşıyla her alandaki yetişmiş insanıyla, sanatkârıyla, ürün alanıyla, kura hafızlarıyla, bakanlarıyla, Mehmet Ağar’ıyla, Mehmet Aydın bakanımızla burada sayamadığım bir sürü insanıyla gerçekten güzel insanlar yetiştirmiş memlekete armağan etmiş güzel bir memleket.  Elazığ’a geldiğimde dedim k insanların duasını alabilirsem nem utlu bana. Buradan bu güzel insanların duasını alabildiysem ne mutlu bize. Belediye başkanımız 100 projeyi burada saydı. Belki de daha zamanı olsa yine anlatacak. İnşallah aşkla başladığı bu yolda gururla inşallah tamamlayacak Bizim insanımız gerçekten görevine layık güzel insanlar. Bu millet milli birlik ve beraberliğin sayesinde tüm güçlüklerin üstesinden gelmiştir" ifadelerini kullandı.

YIRIK: BİZİM ÜLKEMİZDE MEMLEKETİMİZDE GERÇEKTEN GÜZEL HİZMETLERLE TANIŞTI

Vali Erkaya Yırık, “Gerçekten güzel ruha sahip insanlar. Böyle olduğu zaman gerçekten hizmette artacak. Sadece Elâzığ’daki insanlar değil, Elazığ dışındaki insanlar da değil. Başkanımız anlattı. İl dışındaki olanlar. İşte bu Elazığlı insanlarımızın, Elazığlıların şansı. Burada yapılanlarla, siyasetçilerimizin yukarıdan temaslarıyla alınan yatırımları değerlendirdiğimde gerçekten Elazığ gıpta edilecek bir vilayettir. Burada 24 Ocak’tan sonra 21 bin konutun yapımına başlanmış ve bunun 15 binini tamamlamış ve bu sabah 154 bak sahibi bu sabah belirledik. Geri kaldı dörtte birlik kısım. İnşallah o da bir tek. Belediye hizmetleri tüm parti anlayışının üstündedir. Bir belediye başkanı seçildiğinde artık oranın şehrül eminidir. Herkesi kucaklayan, her düşünceden, her çeşit insanı barındırabilecek bir anlayışa sahip olacaktır. Projelerinden dolayı başkanımızı kutluyorum. İstanbul’a giderek Umut Elazığ projesine katıldık. Bizim ülkemizde memleketimizde gerçekten güzel hizmetlerle tanıştı. Ama artık bugün Elazığ’da daha artıyor. Yem yeşil alanların, doğal ortamların yeşerdiği alanların Avrupa’da şahit olur, gelir burada anlatılıp denilen ülkemizde yeşil alanlarda kendi mahallemiz içerisinde o ortamlarda yaşamış olduk. Ülkemizin hizmet çitası yükseldi. Ben tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Elazığ Belediye’miz gerçekten büyük bir tecrübeye sahip. Kamu hizmetini çok ciddi yürütüyor. Ben bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Allah başarılarını arttırsın” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2021, 21:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Kenan
Kenan - 3 yıl Önce

Seçimle iş başına gelen biri ,iş yapmaktan çok reklamla algı oluşturma peşinde ise ondan bir hayır gelmez... Memlekete laf değil icraat lazım.

hüseyin
hüseyin @Kenan - 3 yıl Önce

bilinç ve şerifoğulları... güldürme başkanımmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Ayhan
Ayhan - 3 yıl Önce

Bunuda şişirdikçe şişirdiler. Akşam Hazardağlı kavşağı ve Zübeyde hanım caddesindeki kavşaktan 3 ışık bekleyerek geçtik. Alt geçit yapmak ne kadar zor olabilir ki. Benim gözümde özellikle buralara alt geçit yapmayan veya yapamayan başkan hizmet yaptım demesin.

Cengiz
Cengiz - 3 yıl Önce

Yine dolu dolu hani yasaklar arkadaş vali bey vatandaşa yasaksa bunlar neci acaba

Korona
Korona - 3 yıl Önce

Korona yasaklari sadece lokantaciya var herhalde

Hasan
Hasan - 3 yıl Önce

İmar ne oldu...?

Sahipsiz
Sahipsiz - 3 yıl Önce

Gelen gideni aratırmış

Lebaleb
Lebaleb - 3 yıl Önce

Vatandasa esnafa korona var...Salonu doldurmayip canli yayinda anlatsaydin olmuyor muydu.Kaldi ki kendinize rant yaratmak da zaten bir numarasiniz,Elazig icin yok, muhalefet vekili diye Erol beyi dislamak para etmedi gordunuz ama gec kaldiniz Elazig kaybetti.Deprem sonrasi vatandasa arsa imar konusunda zulum uygulamalar yaptiniz.Borcunuz belki daha fazla sattiniz ama yetmedi...borcsuz belediye devraldiniz diye gideniniz ovunuyordu, simdi aglamayiniz.Bisey yaptiginiz yok milleti kandirmayiniz.Sonuc Elazig siz ve diger arkadaslarinizla kaybetti...

Vatandaş
Vatandaş - 3 yıl Önce

Fuar alanı projesi güzel , otopark ve meydan projesi de güzel , gerçekten otopark sorunu var artık şehir merkezinde. Kütüphane işi ciddi bir iştir inşAllah küçük küçük her köşeye bir kütüphane yaptık deyip kapısına kilit vurmazlar sürdürülebilir , temizliği olan , düzenli çalışan güzel kütüphaneler çıkar ortaya. Kütüphane yapılmasını da destekliyorum.
İmar konusunda kişiye özel imar yapmaması da bence iyi bişey

Eleştirilerim;
1) bence deprem fırsata çevirilemedi. Yollar genişletilemediği için ve yapılan konutlarda sosyal donatı alanlarına yer bırakılmadığı için bu kanıdayım.
2) kanal boyu yolu çok zikzaklı devamlılığı yok. Çaydaçıradan hastane bu yoldan gidilmiyor mevcut haliyle.
3) ankaradan hizmet koparılanamış. Açıklmadan o anlaşılıyor. Ne yapılmışsa belediye bütçesiyle yapılmış. Başarısızlıktır bence bu deprem yaşamış bir şehirde.
3) su sorunu halen çözülememiş.
4) şehir trafiğine çözüm olarak elle tutulur bir çözüm önerisi yok bir vizyonu yok bir projesi yok. Depremden sonra trafiği çözecek yol genişletme girişimi planı yok.
5) şehre yatırımcı çekme sanayici çekme ile alakalı vizyon yok , plan program yok.
6) benim beklentimi karşılamadı başkan , ben yatırımcı çekme konusunda ve deprem sonrası yolları genişletme akıllı dokunuşlar yapmadı noktasında daha başarılı olmasını bekledim. Gençliğinin dinamizmini ankaradan hizmet getirme olarak yansımadı elazığa.
7) seyir tarası en berbat proje olabilir türkiye geneli. Yapıldığı yerden dolayı.
8) köprülü kavşak aciliyeti olan yerler var ortada halen bişey.


SIRADAKİ HABER

banner137