Başkan Şerifoğulları: “Altyapı Yenileme Çalışmalarımıza İlişkin Kredi Talebimiz Onaylandı”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehrin geleceğine yönelik en büyük yatırım olan altyapı yenileme çalışmalarında önemli bir aşama kaydettiklerini belirterek, içme suyu altyapısı, yağmur suyu ve kanalizasyon hattının yetersiz kaldığı bölgelere toplayıcı hat döşenmesi ile ileri biyolojik atık su arıtma tesisi için İl Bank aracılığıyla Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA)’na yaptıkları 560 milyon TL (75 Milyon Avro) kredi talebinin, JİCA tarafından onaylandığını açıkladı.

Başkan Şerifoğulları: “Altyapı Yenileme Çalışmalarımıza İlişkin Kredi Talebimiz Onaylandı”

2020 Ağustos ayında İl Bank ve JICA arasında kredi anlaşmasının imzalanmasını ve 2020 Kasım ayında ise yapım işi ihalesine çıkılmasını öngördüklerini ifade eden Başkan Şerifoğulları, “1980’li yıllardan bu yana ele alınmayan altyapımızın yenilenmesi projemizin finansını inşallah JİCA’dan temin edeceğiz. Seçim vaatlerimiz arasında yer alan projeyle, 1052 km içme suyu hattı, 20 km yağmur suyu hattı ve kanalizasyon hattı yetersiz olan bölgelere 55 km toplayıcı hat döşenecek.

Şehrimizin altyapı sorununu çözüme taşıyacak alt yapı yenileme çalışmalarının yanı sıra şehrimize projeyle aynı zamanda ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kazandıracağız. Bugüne kadar üzeri örtülen bu soruna neşter vurarak, İl Bank Genel Müdürlüğümüz ile birlikte gelecek onlarca yılın ihtiyacını gidermiş olacağız. Şimdiden şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Hakan
Hakan - 4 yıl Önce

Her şey reklam için. Artık şu reklam işinden vaz geçip icraata yönelmeli, millet vaat değil icraat görmek istiyor.

Murat
Murat - 4 yıl Önce

Başkanın bilgisi, becerisi, tecrübesi, kabiliyeti yok derecesinde, etrafı , akıl hocaları vizyonsuzlardan ibaret, artık ne bekletsin bundan , inisiyatif sıfır , imarı rezil etti gel de çık içinden...Vah Bahtsız Elazığ..

Kasım MOLLA
Kasım MOLLA - 4 yıl Önce

Yaa arkadaş,bırak belediyeyi,sen bu Partiyi Elazığ'da bitirmeye mi geldin?Şu İmar revizyonu ile parti yi sıfırladın,şimdi de bütün şehri kazıp 3.5 yıl köye çevirip,kampanya destekçilerine rant peşindemisin?Bu alt yapı yetersiz çalışmıyor,diyen bir tek ALLAH kulu uzman yok iken,nedir bu gayretkeşlik,Kesin bu işler sana göre değil,bari istifa et de,80 yılda ancak elde ettiğimiz bu kazanımı kurtaralım.

Yb
Yb @Kasım MOLLA - 4 yıl Önce

ayrıca hocam Elazığ’ın alt yapı sorunu çok büyük,Çözülmezse

Yb
Yb @Kasım MOLLA - 4 yıl Önce

Herhalde sizde müteahhitlik yapıyorsunuz hocam veyahutta sizinde çok arsalarınız vardır.bu kadar çok ısrarla imar revizyonunu eleştiriyorsunuz.bence iyi oldu az kat az deprem riski

Murat
Murat - 4 yıl Önce

Başkan çok gergin sinirli diğer elinden iş gelmeyen vasıfsız basiretsiz Elazığlı kar gibi malasef şehir vizyonsuz bir halk toplulugu.iyi okey oynayalar hayatları bundan ibaret.

SIRADAKİ HABER

banner137