İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Yazıkonak Beldesinde gerçekleşecek olan konut teslim töreninden önce Elazığlı vatandaşlara hitap ettiler.

ŞERİFOĞULLARI: ŞEREFLER VERDİNİZ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Sayın cumhurbaşkanım; ilimizi teşriflerinizden dolayı hepinize şükranlarımı arz ediyorum. 24 Ocak tarihinde yaşadığımız depremde gösterdiğiniz özveriden dolayı kısa bir süre içerisinde konutlarımızı hızlı bir şekilde yapıp hak sahiplerine teslim ettiğiniz için şükranlarımı sunuyorum” hepinizi hürmetle selamlıyorum. Şerefler verdiniz” dedi.

SOYLU: ELAZIĞLILAR, BİR ÖRNEĞİNİ DAHA BURADA RECEP TAYYİP ERDOĞAN İMZASIYLA GÖRÜYORUZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Çok kıymetli Elazığlı hemşehrilerim, Cumhurbaşkanımız tam 1 yıl önce 24 Ocak akşamı Elazığ’da hepimizi üzen, kayıplarımızın olduğu, evlerimizin yıkıldığı, acaba yarın ne olacak diye endişe ettiğimiz o günün akşamında bana İç İşleri Bakanı olarak, Murat Kurum Bakanımıza, Sağlık Bakanı Fahrettin Bey’e, Afad Başkanımıza, Genel Müdürlerimize bir talimat verdi. Dedi ki: “Elazığ’ın işi bitene kadar Elazığ’ı yalnız bırakmayacaksınız. Elazığlı hemşehrilerimizle beraber olacaksınız”. Biz bu günlerde büyüdük televizyonlarda depremlerin, afetlerin olduğu noktalarda vatandaşın yalnız kaldığı annelerin, ninelerin, gençlerin nerede bu devlet diye haykırdığı Türkiye’den bugün Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanımızın Türkiye’sinde devletine inanan ve ülkesine inanan bir milletin olduğu Türkiye’deyiz, Allah’ımıza hamdolsun. Şunu söylemek istiyorum birileri söz söylerler laf üretirler AK Parti Hükümetleri iş yaparlar ve o söz söyleyenlerin laflarına bakmadan yollarına devam ederler. Elazığlılar, bir örneğini daha burada Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla görüyoruz. Emrinize amadeyiz. Allah, bizi size mahcup etmesin hepinizi hürmetle, muhabbetle ve saygıyla selamlıyor Allaha emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

KURUM: MUTLULUĞU SİZLERLE BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Sayın cumhurbaşkanım sevgili Elazığlı kardeşlerim hepinizi sevgi saygı hürmetle selamlıyorum. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bundan tam bir yıl önce içişleri bakanımız sağlık bakanımız ve bizde çevre ve şehircilik bakanı olarak El Aziz’e Elazığlı kardeşlerimizin yardımlarına yarılarını sarmak için koştuk. Hızlı bir şekilde tüm mahallelerimizde tüm ilçelerimizden köylerinde sokak sokak gezerek Elazığlı kardeşlerimizin ihtiyacı neyse o ihtiyacı gidermek için sizlerle birlikte gece gündüz çalıştık. 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde Elazığ genelinde 2500 konutun teslimini yaparak sizleri sağlam güvenli konutlara yerleşme olanağına eriştik. Sizlerle bir olduk beraber olduk. O acıyı nasıl o gün yaşadıysak inşallah bugünde o gururu o mutluluğu sizlerle birlikte yaşayacağız. Yeni konutların hayırlı olmasını diliyorum. Depremde vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığımı iletiyorum. Allah’a emanet olun” diye kaydetti.